Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Column: Hoe je met een vrouw moet omgaan leer je niet op Tinder

Column: Hoe je met een vrouw moet omgaan leer je niet op Tinder

David studeert nu al twee jaar, maar verlangt stiekem enorm terug naar de tijd op de middelbare school. Hij schrijft daarom elke twee weken een column over een typische, geweldige of ronduit wonderbaarlijke middelbare schoolherinnering. Deze week: vrouwen

"Als je vrouwen echt wilt leren begrijpen, moet je gaan Tinderen", zei een studiegenootje van me. Dus ik Tinderen. Eerst onschuldig als ik in de trein zat. Daarna ook in de les, op mijn werk en vooral heel lang voor het slapengaan. Meisjes lagen niet naast me maar werden hitsig van links naar rechts geswipet op het scherm van mijn telefoon. Heb ik dé vrouw leren kennen? Nee natuurlijk niet! Dat gaat heel anders.

Op brugklaskamp leerde ik Benno kennen. Als begeleider was hij meegereisd naar de open plek in het bos waar we als klas in tipi’s zouden overnachten. Hij was geen docent of ouder, waardoor we nog geen woord met hem hadden durven wisselen. Dit veranderde toen de zeven jongens uit de klas beteuterd bij elkaar gingen zitten. Alsof we op Temptation Island zaten, hadden we gepoogd onze nieuwe klasgenootjes te verleiden. Maar in het echt gaat dat nou eenmaal moeilijker dan op tv. "Ze zijn vast ongesteld", werd er met een zucht gezegd en we ploften op de grond.

Benno kwam bij ons zitten. Rustig begon hij te praten. Over dat je geen stokken naar een meisje moet gooien als je haar leuk vindt en dat je haar ook niet met 'Boobie' (we waren twaalf hè!) moet aanspreken.  Je moet niet zeggen dat ze ongesteld is, maar je moet luisteren en vragen stellen. 
Binnen vijf minuten had die onbekende vent in ons kamp respect afgedwongen. Mannen onder elkaar. Hij vertelde over zijn relatie (liever een brugklasser dan een relatietherapeut) en wij vertelden over de meisjes in onze klas.

Acht jaar later kwam al tinderend mijn brugklaskamp weer omhoog. Het brugklaskamp waar ik voor het eerst zoende. In de stromende regen -want in de kruin van een tipi zit een gat- roerde ik voor de eerste keer rondjes met mijn tong. Ik had naar Benno geluisterd.  En ineens begreep ik het. "Als je vrouwen echt wilt leren begrijpen, heb je een leermeester nodig", appte ik naar de studiegenoot. Daarna verwijderde ik Tinder.