Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Eindexamens officieel begonnen voor vmbo bb en kb

Eindexamens officieel begonnen voor vmbo bb en kb

Het is zover: de examenperiode is officieel van start. Geen paniek, voor de meesten begint het pas écht op 9 mei, maar vanaf vandaag staan wel de praktijkexamens en digitale examens voor leerlingen op het vmbo bb en kb gepland. 

Deze beroepsgerichte examens bestaan uit een praktisch deel en een theoretisch deel. Bij het praktische deel voeren de deelnemers een opdracht uit die hoort bij hun gekozen profielvak. Bij het theoretische deel maken de leerlingen een toets met vragen die bij die praktische opdracht aansluiten. De algemene vakken, zoals Engels en wiskunde, komen aan bod bij de digitale examens. 

Scholen bepalen zelf wanneer ze de examens afnemen, zolang ze maar vallen in de periode tussen 1 april en 20 juni. De examens zijn dan ook niet allemaal hetzelfde, zodat scholieren elkaar niet kunnen inlichten over de vragen die worden gesteld. 

Omdat de examens zijn begonnen, is sinds vandaag ook de klachtenpagina van het LAKS geopend. Scholieren die de komende tijd examen doen, of dat nu de praktijkopdracht of het digitale examen is, kunnen bij het LAKS een klacht indienen als ze het niet eens zijn met de manier waarop het examen is afgenomen. 

Veel succes!

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.