Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Zo regel je verlof voor de klimaatmars op 14 maart

Zo regel je verlof voor de klimaatmars op 14 maart

Hoe kun je een statement maken als je het ergens niet mee eens bent? Door te staken. En nee, dat doe je als scholier niet in het weekend, want dan is het geen statement. De eerste scholierenstaking vorige maand, georganiseerd door Youth for Climate NL, was een groot succes. En ook gisteren kwamen er tienduizenden mensen naar Amsterdam om te protesteren voor een beter klimaatbeleid. De tweede scholierenstaking is komende donderdag 14 maart op De Dam in Amsterdam. Wil je erbij zijn? Lees hier hoe je verlof aanvraagt op school.

Een aantal zaken zijn belangrijk om te weten. Allereerst: wij geven geen garantie dat je met deze brief verlof krijgt. Of jij naar de klimaatmars mag, dat bepaalt jouw school namelijk zelf. Verder hebben we voor het opstellen van deze brief contact gehad met het LAKS en Youth for Climate NL en hebben we geluisterd naar wat deze rectoren voorafgaand aan de eerste staking zeiden tegen de NOS over toestemming verlenen.

Voorbeeldbrief


Voorbeeldbrief openen in Google Docs

Tijdstip

Donderdag 14 maart om 13:00

Locatie

De Dam, Amsterdam

 

Wil je weten wat het LAKS verder zegt over staken? Dat lees je hier.