Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Deze docenten zijn schijt-irritant tijdens toetsen

Deze docenten zijn schijt-irritant tijdens toetsen

Iedere scholier wordt tijdens zijn middelbare-schoolcarrière geteisterd door toetsen. Heel. Veel. Toetsen. En tijdens die toetsen kun je niet alleen te maken krijgen met vervelende vragen en tijdnood, maar ook met irritante docenten. Herken jij ze?

1. De gluurder 

Dit zijn die vervelende types die tijdens de toets over je schouder gaan hangen en al je antwoorden even rustig bekijken. Ze houden dat soms rustig vijf minuten vol en ademen ondertussen graag in je nek (brrrr). De ergste gevallen beginnen tijdens het gluren nee te knikken, om er zo voor te zorgen dat jij je ook gaat afvragen wat je nu eigenlijk voor onzin hebt opgeschreven.

2. De stinker

Dit zijn de docenten die het bestaan van deo niet kennen en blijkbaar te druk zijn met toetsen nakijken om te kunnen douchen. Ze stinken meestal naar koffie, sigaretten of zweet, maar andere geuren (of combinaties) zijn ook zeker mogelijk. Veel docenten die bij deze groep horen, combineren het stinken met de hobby onnodig veel rond te lopen door het lokaal, zodat de geur zich goed kan verspreiden.

3. De toetsenbord-mishandelaar

Deze docenten lijken in eerst instantie de perfecte toezichthouders. Ze gaan rustig achter hun bureau zitten, drinken wat koffie en pakken hun laptop. Vanaf dat moment begint de ellende. Een uur lang slaan ze op het toetsenbord alsof ze oefenen voor een bokswedstrijd. Vervelend voor het toetsenbord, maar nog vervelender voor ons. Tijdens het inleveren van je toets kun je onderzoeken wat de missie van die docent was. Velen komen echter niet verder dan mailtjes naar hun vrouw over het eten of het delen van lelijke vakantiekiekjes met hun zeven Facebookvrienden.

4. De verkeersregelaar

Sommige docenten vinden het nodig om tijdens de toets zoveel te gebaren naar collega’s in hetzelfde lokaal of op de gang, dat het erop lijkt dat ze een tiental auto’s en even zoveel scooters een gevaarlijk kruispunt over helpen. Uiteindelijk blijken ze meestal te vragen om koffie of duidelijk te maken dat ze naar de wc moeten. En minutenlang blijven gebaren is dan natuurlijk veel handiger dan even naar iemand toelopen of hardop vijf woorden uitspreken.

5. De ervaringsdeskundige

Veel van onze docenten hebben lang geleden toetsen gemaakt die ergens misschien een klein beetje lijken op de toetsen die wij nu maken en sommigen benoemen dat heel graag, heel uitgebreid en heel vaak. Belangrijk detail is natuurlijk dat zij dit altijd ontzettend makkelijk vonden. Dat moet uitvoerig beschreven worden en bij voorkeur gebeurt dat met verwarrende details en allerlei onjuistheden, vlak voordat jij de toets zelf mag gaan maken.

Kortom, wij hebben het maar zwaar tijdens toetsen. We worden geconfronteerd met stinkbomen, verminkte toetsenborden en de ster van de klas in het jaar 1965, in combinatie met vervelende vragen en tijdsdruk. Een beetje meer begrip, voorzichtigheid en deo zou wel op zijn plek zijn.