Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Leerling (16) schiet met vuurwapen op school in Roermond

Leerling (16) schiet met vuurwapen op school in Roermond
Dit is niet de desbetreffende school.

Een 16-jarige jongen is vandaag opgepakt, nadat hij bewapend zijn school was binnengelopen en had geprobeerd op een medeleerling te schieten. Hij bleek meerdere wapens bij zich te hebben, waaronder een bijl, een vuurwapen, licht geweer, gasalarmpistool en messen, zo meldt de NOS.

Het incident vond plaats op Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg in Roermond, een school voor speciaal onderwijs. Een ooggetuige vertelt aan 1Limburg dat de jongen rond half negen het schoolplein opliep met een bijl en een vuurwapen.

Hij schoot één keer in de lucht en liep daarna de school binnen. Daar richtte hij het vuurwapen op enkele docenten en hij schijnt ook geschoten te hebben. Daarna kwam de jongen naar buiten en liep naar een jongen toe met wie hij ruzie had. Leraren reageerden dapper en gingen voor de schutter staan. Ze probeerden met hem in gesprek te blijven, terwijl de politie gebeld werd. Zij waren snel ter plaatse en konden de jongen overmeesteren. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn veel leerlingen en docenten heel erg geschrokken.

Ruzie met medeleerling

Volgens de politiewoordvoerder gaat het niet om een 'schoolshooting', zoals dat in Amerika wel eens voorkomt. Het lijkt erop dat het in dit geval om een persoonlijke ruzie tussen de verdachte en de medescholier op wie hij probeerde te schieten gaat. De politie heeft meerdere wapens gevonden in de tas van de jongen. Het is nog niet duidelijk of de wapens echt zijn, of dat de jongen met nepwapens schoot.

De school wil voorlopig nog niet inhoudelijk reageren. Op de vraag hoe het met de leerlingen gaat antwoordt de receptioniste: "Met de leerlingen gaat het goed, ik kan u verder geen informatie verstrekken. U kunt in de namiddag nog eens terugbellen."

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.