Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Europese filmprijs voor NL scholieren

Europese filmprijs voor NL scholieren

Drie Nederlandse scholieren hebben dit weekend het Europese Filmfestival voor Scholieren gewonnen. Nick Golterman, Dyon Verkruissen en Tom Cloosterman van het Cals College in Nieuwegein mochten een weekje naar Griekenland om de eerste prijs in de categorie '16+' op te halen. En dat alles dankzij hun masterlijke filmpje Day 42: 

Maar Europa veroveren doe je niet in één keer: zowel in 2009 als in 2010 hadden deze gasten al het Nederlands Film Festival voor Scholieren gewonnen, en vorig jaar waren ze ook al tweede geworden in dezelfde Europese wedstrijd. Die trouwens officieel Camera Zizanio heet, en waar in totaal 260 filmpjes van jongeren uit 25 landen om verschillende prijzen vochten.

Mede-CalsCollegiaan Casper Buitendijk is in Griekenland trouwens tweede geworden in de categorie 'tot 16 jaar' met z'n animatie The Good, The Bad and The Wrong Line. En tot slot hebben nog wat andere Nederlandse scholieren hun visitekaartjes afgegeven in film-Europa: de video's Spreekbeurt Jake en The Rules wonnen net geen prijs, maar wel een eervolle vermelding. Een hoop goeie filmpjes van eigen bodem, dus. Straks is Nederland over dertig jaar het nieuwe Hollywood, als dat zo doorgaat. 

De Neerlandsche (bijna)-winnaars: zoek de nieuwe Spielberg

voeg reactie toe

7040

reacties

Serieus goed zeg! Zwaar onder de indruk.
door Simon (reageren) op 21 december 2010 om 10:37
heee daar was ik vorig jaar ook!
door Daan (reageren) op 21 december 2010 om 13:30
sorry, maar ik vind het echt een slechte film. er zit totaal geen verhaal achter. je kunt wel een leuk filmpje maken, maar het gaat toch eigenlijk om de boodschap die je ermee verteld. en ik snap de boodschap van deze film niet echt. verder wel leuk gedaan, maar maak volgende keer een film met inhoud! (het is maar een tip) groeten, David
door david (reageren) op 24 januari 2011 om 19:39
Ik ben het totaal niet eens met David. Ontzettend sterke film, alles klopt. Echt talent, ga zo door jongens!
door (: (reageren) op 18 december 2011 om 15:09

Inholland - poll - Q4 2019 - vraag 2 - wk 49

Wat doe jij om de juiste studiekeuze te maken?