Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De allerbeste manieren om je schooljaar af te sluiten

De allerbeste manieren om je schooljaar af te sluiten

Of je nu examen hebt gedaan, of nog een paar jaartjes te gaan hebt, het einde van dit schooljaar komt heel dichtbij. Het afsluiten van je schooljaar gaat meestal gepaard met veel nutteloze schooldagen, hier en daar een feestje en ontiegelijk blij zijn dat die ellendige schooltijd (eventjes) voorbij is. Maar er zijn toch echt veel toffere manieren om je schooljaar af te sluiten!

1. Organiseer een kampvuur waarbij jij en je vrienden al jullie schriften en papieren verbranden
Dit is de perfecte activiteit om je even helemaal af te reageren en die frustratie eruit te gooien en je tilt gelijk die klassenbarbecue naar een next level. Dus, zet de vuurkorf in de achtertuin maar aan, nodig al je vrienden en klasgenoten uit en vraag ze om hun oude schriften, papieren en andere onzinnige school gerelateerde spullen mee te nemen. Niet alleen ben je in één keer van al die troep af, je hebt ook nog eens een gezellige en vooral warme avond. 

2. Verras een van je docenten met een surprise party
Hoe vaak wij als scholieren ook klagen over docenten, zijn er ook echt meer dan genoeg leraren die stiekem best wel aardig zijn. Dus, beloon die ene super aardige docent eens met een surprise party. Trommel je hele klas bij elkaar, neem veel eten mee en laat je docent eens even flink schrikken. Dit keer eens niet met dat jullie allemaal een onvoldoende hebben gehaald, maar met een super leuk feestje.

3. Maak een toffe aftermovie van je schooljaar/schoolperiode
Waarschijnlijk zul je niet jaren lang met een grote filmcamera door de school hebben gelopen, maar vrijwel iedere leerling heeft wel wat leuke filmpjes of foto's van de afgelopen jaren op zijn smartphone staan. Verstuur een oproepje en verzamel daarmee al deze beelden om zo een hele vette aftermovie te maken van jouw schooltijd. Verwerk er wat inside jokes in of hier en daar een belachelijke foto. Nog leuker is het natuurlijk om jouw geweldige video dan uiteindelijk met je hele klas te gaan kijken, lachen gegarandeerd.

4.  Volg nog een keer een les met de zittenblijvers en achterblijvers
Deze activiteit is alleen uit te voeren als je al examen gedaan hebt en geslaagd bent. Nu jij van school af bent laat je een hoop lieve en leuke mensen achter op de middelbare school. Daarom is het des te leuker om nog even een dagje vrijwilliger alle zittenblijvers en achterblijvers uit lagere jaren te vergezellen. Dan besef jij weer even dat je verdomd blij bent dat je dat nooit meer hoeft te doen, en hebben alle achterblijvers nog even een leuke laatste schooldag. Dus hup, met z'n allen weer vrijwillig voor een dagje de schoolbanken in.

Als het je nu niet gaat lukken om dit schooljaar goed af te sluiten weet ik het ook niet meer. Volg mijn voorbeeld en geniet daarna met volle teugen van de vakantie!