Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Vijf extreme vormen van uitstelgedrag voor gevorderden

Vijf extreme vormen van uitstelgedrag voor gevorderden

'Moeten’. Wij scholieren nemen het er niet zo nauw mee. Wanneer wij iets ‘moeten’, stellen wij dat massaal uit tot het punt waarop dat niet meer mogelijk is en gaan wij zonder slaap en haat voor eigen leven aan het studeren.

Hoe lui we kunnen zijn, zo intensief spannen wij ons in om onder leren en huiswerk uit te komen. Niks is te gek, alles mag zolang je maar niet met een pen in je klauwen zit. Daarom presenteer ik jullie: vijf extreme vormen van uitstelgedrag voor gevorderden

Dineer in een vijfsterrenrestaurant
Heb jij ook zo’n honger? Ik ook niet, maar toch prop ik me vol. Sla die trip naar de snackbar om de hoek over  en sleur je vrienden mee naar een echt vijfsterrenrestaurant. Vreet je een hartinfarct aan kreeft, biefstuk, caviar, de hele mikmak. Zo kan je eenmaal thuis met een volle maag beginnen aan het verder uitstellen van je werk. En de rekening? Dat zien we dan wel weer.

Boek een vakantie
Doe eens gek (nee niet door te leren) en boek een vakantie. Gooi de reisgidsen uit het raam, vergeet die all inclusives en boek een vakantie naar wat Trump zou betitelen als een shit hole. Bij voorkeur een land waar ze het niet zo nauw nemen met de mensenrechten, zo weet je zeker dat inter-leerplicht straks niet bij je op de stoep staat. Houd je van een doe vakantie? Ga dan naar Myanmar of Bangladesh, dan kan je lekker voor drie stuivers in de week kleding voor de Primark maken. Erbarmelijk? Ja. Beter dan leren? Ja.

Schrijf een roman
Morgen moet je een betoog inleveren voor Nederlands, maar er is al zoveel geschreven over orgaandonatie, dat je er niet op zit te wachten je knullige nattevingermening er aan op te hangen. Neen, ga voor het echte werk en schrijf een roman. Hoeft het ergens over te gaan? Natuurlijk niet! Het is immers literatuur.

Staar vier uur lang naar een witte muur
Voor wie er niks voor voelt actief bezig te zijn is er de simpele optie om vier fucking uur achtereen voor je uit te staren en gewoon helemaal niks doen. Je ademt en verteert, dat is al bijna net zo productief als je leerstijl van de afgelopen drie jaar. 

Vraag alvast een uitkering aan
Nu je toch je toekomst de grond in stampt, kun je beter voorzorgsmaatregelen nemen door een uitkering aan te vragen. Het is niet alsof je met deze houding een baan gaat krijgen ergens anders dan de McDonald's. Als je al helemaal in een dolle bui bent kun je alvast shoppen voor een sociale huurwoning, die kan je dan lekker decoreren met meubels van de kringloopwinkel!

Er zijn genoeg manieren om niet te hoeven leren. Je kunt ook zelf een lijstje met creatieve uitwegen opstellen. Trek er gerust een aantal weken voor uit.