Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Vier apps om het schooljaar te overleven

Vier apps om het schooljaar te overleven

De dagdroom van de zomervakantie is voor de meeste scholieren doorgeprikt. Elke dag lijden we aan slaaptekort omdat schooldagen te vroeg beginnen, hebben we last van rugpijn door al die loodzware boeken en voelen we ons gevangen in de saaie schoolroutine. We moeten er weer aan geloven: school is begonnen.

Speciaal voor jullie hebben wij uitgezocht welke apps je moet installeren om je overlevingskans voor dit schooljaar te vergroten. 

Google Keep – To-do lijstjes maken

Als je nog zoveel schooltaken moet uitvoeren, is het handig als je ze op een rijtje hebt. Als je dat lijstje opschrijft in je schoolschrift of op een los memoblaadje, vergeet je dat gegarandeerd. Met Google Keep kan je to-do lijstjes, boodschappenlijstjes en andere hersenspinsels eenvoudig opslaan, waarna je elke taak na de uitvoering kan afvinken. Je kunt deze app synchroniseren met je Google Calender, ideaal!

Android: Gratis
iOS: Gratis

SCRIBZEE by Oxford - Organiseer en bewaar je aantekeningen in PDF

Sommige aantekeningen zou je graag nog eens willen lezen om je geheugen op te frissen, maar je weet echt niet meer waar je dat oude schrift of losse blaadje hebt gelaten. Hier is een oplossing voor; met de collegeblokken van Oxford en bijbehorende SCRIBZEE-app kun je al je aantekeningen super makkelijk omzetten naar een pdf’je. Alle die losse blaadjes die op je bureau zwerven kun je dus na het inscannen weggooien. Je aantekeningen kun je via de app gemakkelijk in mapjes ordenen en delen met je klasgenoten via mail, Dropbox of Facebook. Zo kan je aantekeningen die je vandaag hebt gemaakt, over vijf dagen, vijf weken of over vijf maanden nog snel terugvinden. Ideaal!

iOS: Gratis
Android: Gratis

Forest – Blijf geconcentreerd!

Hoe vaak gebeurt het niet dat je van plan was om te gaan leren, maar een uur later ben je nog steeds aan het scrollen op Instagram. Herkenbaar? Plant dan een digitale boom. Met de app Forest kun je bomen planten en deze zullen groeien als jij van je telefoon afblijft. Kom je toch in de verleiding om even op je telefoon te kijken, dan gaat je boom meteen dood. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?

Android: Gratis
iOS: €2,29 

Photomath – Helpt bij moeilijke wiskunde sommen

Dit lijkt te mooi om waar te zijn, maar het bestaat echt. Photomath is een app die je helpt bij het oplossen van wiskunde sommen. Scan je som in (werkt ook bij geschreven tekst) en Photomath legt je het wiskundig probleem uit in een aantal eenvoudige stappen.

Android: Gratis
iOS: Gratis

Dit blog is hergepubliceerd. Het artikel is origineel verschenen op 11 september 2017.

A D V E R T E N T I E
Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!

Inholland - poll - 102019 - vraag 2

Welke vragen wil jij stellen tijdens de Open Avond?