Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Vier apps om het schooljaar te overleven

Vier apps om het schooljaar te overleven

De dagdroom van de zomervakantie is voor de meeste scholieren doorgeprikt. Elke dag lijden we aan slaaptekort omdat schooldagen te vroeg beginnen, hebben we last van rugpijn door al die loodzware boeken en voelen we ons gevangen in de saaie schoolroutine. We moeten er weer aan geloven: school is begonnen.

Speciaal voor jullie heb ik uitgezocht welke apps je moet installeren om je overlevingskans voor dit schooljaar te vergroten. 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Oxford.

Blue Mail - Eén plek voor al je mails

Het is vermoeiend om steeds van je gmail naar schoolmail te switchen. Blue Mail is de plek waar je moet zijn om alle e-mails in één keer te kunnen lezen. Zo heb je een algemene modus, maar als je het liever per e-mailadres leest kan dat natuurlijk ook. Het fijne aan deze app is dat het design slim en modern is, maar tegelijkertijd ook intuïtief en gemakkelijk. Zo kom je toch snel en plezierig door al die mailtjes heen. 

Android: gratis

iOS: gratis

Scribzee by OXFORD - Organiseer en bewaar je aantekeningen in PDF

Sommige aantekeningen zou je graag nog eens willen lezen om je geheugen op te frissen, maar je weet echt niet meer waar je dat oude schrift het gelaten. Hier biedt Scribzee een oplossing; je kan met deze app de inhoud van de bladzijden van OXFORD-schrijfblokken en notitieboekjes, waar scanhoekjes in staan, scannen en opslaan. Wat je hebt opgeschreven kan je indelen in geordende mappen, aanpassen, opslaan in de cloud van OXFORD of delen met anderen. Zo kan je aantekeningen die je vandaag hebt gemaakt, over vijf dagen, vijf weken of over vijf maanden nog snel terugvinden. Ideaal!

Android: Gratis

iOS: Gratis

Ecosia Search - De zoekmachine die bomen plant

Je bezoekt elke dag wel websites of zoekt iets op het internet op. Grote kans dat je dat laatste altijd bij Google doet. Maar via Ecosia Search kan je ook gewoon dingen opzoeken, met een groot voordeel; voor elke zoekopdracht die jij doet, wordt er een boom geplant. De zoekmachine die in de browser is ingebouwd, Ecosia Search, gebruikt namelijk minstens 80 % van de winst van de advertentieopbrengsten om boomplantprogramma's over de hele wereld te financieren. Dat is nog eens makkelijk groen doen, met je zoektocht naar een boekverslag op Scholieren.com bijvoorbeeld. Ook aan te raden als je milieu je niets interesseert. Bomen zorgen namelijk voor zuurstof en zonder zuurstof ga je dood. Super praktisch!

Android: Gratis

Het kan zijn dat je op je Android telefoon niet de Ecosia-app kan installeren. Maar je kan wél als standaard startpagina https://www.ecosia.org/ instellen. Zo kan je toch makkelijk met deze zoekmachine zoeken én bomen planten! 

iOS: Gratis

Colornote - Korte notities & to-do lijstjes maken 

Als je nog zoveel schooltaken moet uitvoeren, is het handig als je ze op een rijtje hebt. Als je dat lijstje opschrijft in je schoolschrift of op een los memoblaadje, vergeet je dat gegarandeerd. Maar met Colornote kan je to-do lijstjes invoeren, waarna je elke taak na de uitvoering kan wegstrepen. Ook is het mogelijk om notities te maken, bijvoorbeeld wanneer je het ultieme verjaardagscadeau van je beste vriend(in) bedenkt. De app zorgt voor organisatie, zo kan je de notities en lijstjes verschillende kleuren geven of op een datum inplannen. 

Android: Gratis

Helaas is deze app niet verkrijgbaar in de App Store.