Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

5 websites die dit schooljaar een stuk chiller gaan maken

5 websites die dit schooljaar een stuk chiller gaan maken

Je zit weer tot je nek in de mondelingen, werkstukken, toetsen, PWS-deadlines en andere ellende. Daar kun je vast wel wat hulp bij gebruiken, daarom hier vijf websites die jou het schooljaar door gaan helpen. 

1.  Onvoldoendehulp.nl

Cum laude slagen is niet voor iedereen weggelegd en dat geeft ook helemaal niet: zolang je maar die 5,5 gemiddeld staat doe je het prima. Waarom zou je dan ook harder leren dan je moet? Met deze handige website kun je precies uitrekenen welk cijfer je moet halen om over te kunnen gaan. Kun jij weer een extra afleveringetje House of Cards opzetten, of juist besluiten als een gek aan de slag te gaan.

2. LAKS

Er zit een verschil tussen het feit dat school gewoon kut is en het moment dat je school iets doet dat niet mag. Gelukkig is daar het LAKS, om op te komen voor jou belangen in de politiek, maar ook om je te helpen bij dat soort situaties. Best wel chill dus, om te weten dat er altijd een stok achter de deur staat, mocht je die nodig hebben. Op de website vindt je bovendien heel veel nuttige informatie over hoe jou school werkt, dus neem snel een kijkje.

3. Forest

Oke, oke, dit is een beetje vals spelen, want dit is geen website maar een app. Toch hoort deze zeker in het lijstje thuis, want Forest zorgt ervoor dat je niet naar websites kunt gaan die je schooljaar minder chill maken. Het werkt zo: je stelt een timer in en klikt op go. Die tijd kun je dan niet meer op je telefoon en moet je dus wel aan het werk, maar het leuke is dat je, als je het volhoudt natuurlijk, een boompje voor in je bos ervoor terugkrijgt. Dat klinkt misschien stom, maar als je eenmaal op weg bent dan moet en zal je die citroenboom ook krijgen.

4. Kahoot.it

Deze website is echt het leukste wat je ooit in de les gaat overkomen. Je leraar kan hier namelijk allerlei quizzen maken waarin je kan strijden, live op het digibord, tegen je klasgenoten. Dat begint met het verzinnen van de leukste nickname (docenten worden er vaak erg blij van als iedereen in de klas zichzelf tommy noemt, dat is een tip) en vervolgens zo snel mogelijk klikken als je maar kan. Het muziekje van Kahoot is overigens iconisch ondertussen en er zijn hele facebookpagina's vol met Kahootmemes, voor als je wel weer klaar bent met al dat school gedoe. 

5. Scholieren.com

Ja, duh, natuurlijk hoort deze in het rijtje thuis. Voor al je boekverslagen, maar ook voor inspiratie voor werkstukken, samenvattingen en tips voor betogen, profielwerkstukken en recensies. Heel handig geordend, op vak, jaarlaag, persoon of wat dan ook. Komt altijd wel van pas, maar dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen!

A D V E R T E N T I E
Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!

Inholland - poll - 102019 - vraag 2

Welke vragen wil jij stellen tijdens de Open Avond?