Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Theo Thijssen

auteur

man

Nederlands

16 juni 1879

23 december 1943


Theo Thijssen was een Nederlandse schrijver, een socialistisch politicus en ook nog eens een docent.

Na een opleiding voor het worden van docent is Theo Thijssen aan de slag gegaan als docent op een school. Hij deed het echter anders dan anderen: hij had aandacht voor de leerlingen als individu. Per persoon keek hij naar de mogelijkheden van leren. Toch kreeg hij het voor elkaar om de klas tot één eenheid te vormen.

Tijdens zijn leven als docent heeft hij ook vele boeken over het schoolleven geschreven. Zo schreef hij de boeken 'De gelukkige klas' en 'Schoolland' om aan de buitenwereld de wereld van docent te laten zien. Schrijven en lezen was echter niet enige wat hij deed: hij was ook nog eens werkzaam voor verschillende schoolbonden. 

Na een tijd raakte Theo Thijssen werkeloos en is hij begonnen met nog meer boeken schrijven. Inmiddels is Theo Thijssen door heel Nederland een bekend persoon. Hij is in 1943 overleden, maar nog vele straten en scholen zijn naar hem vernoemd.