Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Niki Smit

auteur

vrouw

Nederlands

6 juni 1975


Niki Smit, geboren in Rotterdam, schreef na haar studie communicatie haar eerste boek. Haar eerste boek "100% Nina" bleek een groot succes te zijn en inmiddels zijn er dan ook veel meer boeken in de 100%-serie gekomen.

Voordat ze begon met schrijven is ze nog een tijd lang hoofdredacteur van een jongerenwebsite geweest. Deze site schreef vooral over mode en ze mocht voor haar werk dan ook vaak Fashion Weeks bezoeken in Parijs en New York.


Voor veel van haar boeken heeft ze al prijzen mogen ontvangen. Haar boeken zijn vooral aan meiden gericht die veel van haar boeken kunnen leren. Zo kunnen ze van alles leren over verliefdheid, zoenen en feestjes. Maar het belangrijkste vindt Niki Smit dat de meisjes zichzelf blijven en zich niet anders gaan gedragen om leuker te zijn. Met deze gedachte heeft ze al haar 100% boeken geschreven.