Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen. 

Alles over seks Alles over seks

Marga Minco

auteur

Menco, Sara

vrouw

Nederlands

31 maart 1920


Marga Minco is een pseudoniem van Sara Manco, die in 1920 geboren werd als een joods meisje. In het begin van WO II woonde ze in Breda, Amersfoort en Amsterdam. Haar familie werd gedeporteerd.

Ze kreeg in 1938 een baan bij de Duitse Courant, maar werd daar in 1940 ontslagen op grond van haar orthodox-joodse achtergrond – nog vóórdat het anti-joodse beleid van de Duitsers echt was doorgedrukt.

Ze kreeg een lichte vorm van tbc en werd opgenomen in Utrechtse en Amersfoortse ziekenhuizen. In 1942 ging ze weer bij haar ouders in Amsterdam wonen, in een Jodenbuurt.

Haar ouders, zus en broer werden gedeporteerd, maar zij wist aan een arrestatie te ontsnappen en te overleven door onder te duiken en haar naam te veranderen. Ze trouwde met een dichter en kreeg twee dochters.