Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Maria Mosterd

auteur

vrouw

Nederlands

9 juli 1989


Maria Mosterd, een pseudoniem aangezien ze graag anoniem wil blijven, is een half Surinaams meisje wie haar vader niet meer ziet. Samen met haar zusje is ze door haar moeder in Zwolle opgevoed.

Maria valt op haar twaalfde in handen van een loverboy waardoor haar hele leven wordt verwoest. Haar loverboy, Manou, weet alles zo te draaien dat ze alleen nog maar hem gelooft en ze geen vertrouwen meer heeft in haar familie. Op een gegeven moment draait haar leven alleen nog maar om drugs, seks en geld verdienen.
Om alles te verwerken besluit ze om in 2007 naar India te vertrekken. Hier probeert ze haar leven weer op de rit te krijgen en probeert ze weer vertrouwen in haarzelf te krijgen. In 2009 werd het bekend dat de jonge schrijfster 74.000 euro schadevergoeding en smartengeld krijgt van de school. Al die tijd dat Maria niet aanwezig is geweest hebben ze er niks van gezegd en hebben ze zelfs de absentie niet aan haar moeder doorgegeven. Maria en haar moeder zijn ook van mening dat de school dit veel eerder had moeten doen.
Doordat ze haar hele jeugd in handen van een loverboy is geweest heeft ze dit boek goed kunnen schrijven.