Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dimitri Verhulst

auteur

man

Nederlands

2 oktober 1972


Dimitri Verhulst (Aalst2 oktober 1972) is een Belgisch schrijver en dichter.

Zijn eigenlijke debuut verscheen in 1992 en heeft als titel Assevrijdag. Deze vrij obscure publicatie was een eigen uitgave voor enkele vrienden en bekenden. Zijn 'officiële' debuut was de verhalenbundel De kamer hiernaast die genomineerd werd voor de NRC-prijs.[1] Hij publiceerde verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften, waaronder Nieuw WereldtijdschriftDe Brakke Hond en het tijdschrift Underground, waarvan hij redacteur is.

In 2001 verscheen de roman Niets, niemand en redelijk stil, later dat jaar gevolgd door Liefde, tenzij anders vermeld. De roman De verveling van de keeper verscheen in 2002.

In 2003 publiceerde hij Problemski Hotel, dat vertaald werd in het Duits, Deens, Engels, Frans, Hebreeuws, Sloveens, Italiaans, Pools en Hongaars.