Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 3 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Kluun

auteur

Klundert, Raymond van de

man

Nederlands

17 april 1964


Raymond van de Klundert is geboren op 17 april 1964 in het Brabantse Tilburg. Raymond publiceert onder de naam Kluun.  Jarenlang was hij werkzaam in de marketing en startte zijn eigen marketingbureau, Project X.

In 2000 wordt bij zijn toenmalige vrouw Judith borstkanker geconstateerd, waar zij in 2001 aan overlijdt. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ is gebaseerd op zijn eigen ervaringen gedurende deze tijd. Na de dood van Judith verkocht Kluun zijn marketingbureau en vertrok met zijn dochter Eva naar Australië. 

Hier begon het schrijven van zijn debuutroman ‘Komt een vrouw bij de dokter’. In 2006 kwam het vervolg op dit boek uit: ‘De weduwnaar’. Daarnaast schreef Kluun de boeken ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ (2004), ‘Van leven ga je dood’ (2008) en er kwam ook een verzameling uit van de columns die door hem geschreven zijn (Klunen, 2008). Vorig jaar verscheen zijn nieuwste roman ' Haantjes' (2011). In 2005 trouwde Kluun met Nathalie. Zij hebben twee kinderen, Roos en Lola.