Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Mirjam Mous

auteur

vrouw

Nederlands

30 november 1962


Mirjam Mous groeide op in Made (Noord-Brabant). Zodra ze kon lezen wist ze al wat voor beroep ze later wilde doen, namelijk schrijven. Deze droom heeft ze niet gelijk kunnen verwezenlijken,

Ze werkte eerst nog 20 jaar als juf op een school voor leerlingen met sociaal-emotionele problemen.

De school was voor haar een plek om haar eigen verhalen uit te proberen en deze verhalen maakten een goede indruk op de kinderen.

Naast schrijven heeft ze ook nog andere hobby’s. Verre reizen maken en naar de film of theater gaan zijn helemaal haar ding, maar toch blijft schrijven haar grootste hobby. Inmiddels heeft ze al verschillende boeken uitgebracht op verschillende niveaus.

Ze schrijft allerlei soorten boeken o.a. thrillers, probleemboeken en grappige boeken. In haar boeken gebruikt ze wel personages waar ze zelf veel mee te maken heeft, zo is haar man Wim in het boek ‘De juf is een heks’ meester Wim.

Het grootste doel van Mirjam is om kinderen aan het lezen te krijgen. Dit probeert ze door op een humoristische manier te schrijven waardoor de teksten dicht bij de doelgroep liggen.