Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Annejet van der Zijl

auteur

vrouw

Nederlands

3 juli 1962


Annejet van der Zijl (1962) is een redelijk beroemde Nederlandse schrijfster. Tot nu toe heeft ze verschillende hboeken geschreven die al snel bestsellers werden.

Sommige van haar boeken zijn inmiddels zelfs verfilmd, zoals het boek ‘Sonny Boy’. Ook heeft ze al vele prijzen gewonnen op het gebied van literatuur.

Annejet groeide op in Friesland. Na haar gymnasium ging ze kunstgeschiedenis studeren in Utrecht, maar maakte dit niet af. Ze studeerde uiteindelijk af in massacommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft ze nog een master in Londen gedaan voordat ze debuteerde met haar boek ‘Jagtlust’.

In 2002 begon Annejet zich te richten op de biografie van Annie M.G. Schmidt. Toen dit boek uit was gebracht, werd het gezien als definitieve biografie van Annie M.G. Schmidt en ze heeft er inmiddels verschillende prijzen voor gekregen.

Er kwamen steeds meer boeken uit en heeft ze een eigen stijl weten te ontwikkelen. Haar boeken worden keer op keer beloond met verschillende prijzen: AKO literatuurprijs, de NS publieksprijs, Libris geschiedenis prijs en nog een aantal andere prijzen.