Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Jessica Durlacher

auteur

vrouw

Nederlands

6 september 1961


Jessica Durlacher, de dochter van de schrijver G.L. Durlacher, is niet altijd schrijfster geweest. Voordat ze begon met schrijven was ze aan het werk als criticus en columniste. 

Ze zat in de redactie van het tijdschrift De Held en stelde verschillende literaire bloemlezingen samen. Daarnaast vertaalde ze twee delen van Maus van Art Spiegelman. Deze boeken gingen over de Jodenvervolging.

Jessica Durlacher is getrouwd met de schrijver Leon de Winter. Nadat ze hem twee keer moest interviewen sloeg de vonk over en begonnen ze een relatie. Leon de Winter is een Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent. Samen hebben ze twee kinderen.
Haar vader Gerhard Durlacher schreef boeken over zijn ervaringen als jonge joodse jongen in het kamp Birkenau. De vader van Jessica is dan ook een joodse man, maar omdat haar moeder niet Joods is, is Jessica eigenlijk geen joodse vrouw.