Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Tofik Dibi wil jou! rijk maken

Geschreven door redactie op 24/06/2009
Het Scholierenonderzoek van het Nibud waar Scholieren.com aan meewerkte wordt ook in de Tweede Kamer gelezen! Nou, da's leuk. En nu heeft GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi een plannetje: om scholieren te leren beter met geld om te laten gaan, zou de kinderbijslag vanaf je 16e niet naar de rekening van je ouders, maar naar die van jou moeten gaan.
Ofwel: gratis geld! ?278,55 per kwartaal. De kans dat het voorstel van Tofik overgenomen wordt door de rest van de Tweede Kamer (zodat het een wet wordt), lijkt ons op de redactie klein. Maar toch: goed plan? Reageer hier of krabbel Tofik op Hyves.

 
 • Reactie door titia op 24/06/2009
  wat een getik plan dit
 • Reactie door Halime op 24/06/2009
  YEEEEEEAAAAAHHHH!!!!!!!:D:D:D:D zeer zeker goed plan:D ow en titia wat is er zo getikt aan dit plan?????
 • Reactie door titia op 25/06/2009
  @halime: t idee is toch dat ouders hun kinderen opvoeden. als de overheid gewoon geld op hun rekening zet, dan heb je nog geen begeleiding - en daar gaat t toch vooral om? verder denk ik dat een hoop 16/17-jarigen die verantwoordelijkheid niet gegeven moet worden.
 • Reactie door fred op 25/06/2009
  klinkt niet al te nuttig, ik ga niet klagen over geld wat ik zonder rede krijg maar ik weet wel zeker dat er maar weinig mensen zijn die van dat geld iets anders kopen dan bier en kleren, ik denk dat de regering wel iets nuttigers zou kunnen doen met belastinggeld
 • Reactie door Anne op 25/06/2009
  Zodat die elitaire kneusjes, die al niet met geld om kunnen gaan, in nog diepere schulden kunnen komen... Goed plan! Trouwens, dan schiet je toch helemaal je doel voorbij? Het gaat erom dat je ouders een tegemoetkoming krijgen voor het opvoeden van hun kind, aangezien dat vrij veel geld kost. Dat is dus niet bedoeld om door de kinderen zelf uitgegeven te worden! Slecht idee.
 • Reactie door joyce op 25/06/2009
  geen goed idee! veel kinderen gaan dat geld niet besteden aan kleding waar het eigenlijk voor bedoelt is 16/17 jarige gaan het alleen maar uitgeven aan uitgaan(drinken) en roken. vandaar dat ze allemaal werken als ze dat geld zouden krijgen zouden ze alleen maar lui worden en weten ze later niet wat geld verdienen is maar alleen wat geld krijgen is!
 • Reactie door melvin op 25/06/2009
  kapot loesoe!!!!!!!! rust!
 • Reactie door Rutger op 25/06/2009
  Kijk het is natuurlijk wel fijn gewoon geld. Maar.... het is toch belachelijk dat jij dat geld zou krijgen terwijl je ouders alles betalen, aangezien gemiddeld de meeste kinderen wel tot en met hun 18e thuis wonen vind ik dat het nog steeds naar de ouders moet.
 • Reactie door Hidde op 25/06/2009
  En als iedereen dat geld uitgeeft aan bier en kleren en (vooral) sigaretten? Dat zijn toch alleen maar belastinginkomsten voor de regering, in plaats van dat het op een spaarrekening komt te staan?
 • Reactie door Stan op 25/06/2009
  Dit is zeker goed . Dan weet je tenminste zeker dat je al dat geld zelf kan gebruiken !!!
 • Reactie door Tim op 26/06/2009
  Nou, ik moet bij ons thuis keihard werken voor mijn geld. en krijg eigenlijk niet zo bijzonder veel van mijn ouders aangezien zij van dat hele "je moet de waarde van geld leren" idee zijn. dat snap ik ook wel maar een beetje extra daar zou ik erg blij mee zijn!
 • Reactie door Liza op 26/06/2009
  Jaaaahhh ! Dat is echt een super plan. Mijn moeder zit altijd te zeuren dat ze geen geld overhoud.. Nou ik ga haar bewijzen dat dat wel kan ! :) En je leert ook met geld omgaan.. (A)
 • Reactie door hina op 08/08/2009
  Aan de ene kant is het is goed, maar ook weer niet. Voor arme mensen zou dit van toepassing zijn. Velen ouders besteden dit bedrag gewoon aan huishoudelijke producten , terwijl hun kinderen kei hard moeten werken om eruit te zien als alle anderen. Maar natuurlijk zullen jongeren dan snel naar bier/drugs etc grijpen....En op zich is dit geen grote bedrag. De kans is groot dat ze het in een maand uitgeven en dan gaan zeuren bij hun ouders.