Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

'De hele klas een 1'

Geschreven door Peter op 19/06/2009
Ook ik doe het wel eens: kopiren, plakken en klaar. Inleveren en hopen dat ik niet gepakt wordt. Maar voor mijn favoriete docent Duits is dat nog best een hoop gedoe, want ik ben bepaald niet de enige: ?Ik heb zelfs wel eens de hele klas een 1 gegeven, omdat iedereen het van het internet had gekopieerd.?

Het lijkt een beetje een kat-en-muis-spel. Mevrouw ?W?: ?Ik wil leerlingen dwingen te lezen. Ik geef graag goede cijfers, maar hij of zij moet het wel verdiend hebben.?[Meestal zie je het zo]
?Ik moet altijd goed opletten dat mijn leerlingen het niet zomaar van het internet afgehaald hebben, want het gebeurt vaak. Maar meestal kan ik zo op een stapel leggen wat van het internet is en een andere stapel maken wat echt door de leerling zelf is gemaakt. Ik heb zelfs een keer een hele klas een 1 gegeven, omdat iedereen het van het internet had gekopieerd.?

[Naar Keulen]
?Een keer per jaar gaan we met het Duitse lerarenteam op excursie naar Keulen, onder meer om lesmateriaal te halen. Maar dan haal ik ook Duitse boekjes die goed passen bij het niveau van mijn leerlingen. Een bijkomend voordeel is dat van die boeken meestal nog geen uittreksel op internet staat.?

[Vroeger: uittrekselboekjes]
?Ik ben vroeger ook jong geweest, toen had je nog geen internet, maar moesten we uittrekselboekjes aanschaffen. Natuurlijk heb ik ze wel gebruikt, alleen het werd mondeling overhoord dus dan moet je het wel echt lezen. Ik vind het wel grappig, dat als leerlingen boekverslagen van het internet afhalen, dat ze alsnog een onvoldoende hebben."

[Scholieren.com]
Zou Scholieren.com moeten stoppen wat haar betreft? ?Nee hoor, het is gewoon in de plaats gekomen van het uittreksel boekje. Zo?n uittreksel kan je prima als hulpmiddel gebruiken, om het boek beter te begrijpen. Ik geef graag goede cijfers, maar hij of zij moet het wel verdiend hebben.?

Hoe snel pak jij een boekverslag van internet? Ooit wel eens gepakt, of weet je het altijd goed te camoufleren?

 
 • Reactie door Simon op 19/06/2009
  Volgens mij, als je een beetje een leuk boek kan vinden, is het echt niet zo vreselijk om het gewoon te lezen.
 • Reactie door klaas op 19/06/2009
  dom!!!!
 • Reactie door mina op 19/06/2009
  als je zo dom bent om je te laten pakken, ik doe het altijd bn ng nooit gepakt. of lees de samenvatitng van en boekverslag en daarna maak ik zelf un iets andere en ik had vor de ltste un acht zelfs. as ik hem gewoon lees, haal ik noit hoger als een vijf darum doe k het altijd met frns hebbe we het glkig nog nie wnt die ontdkt zulke dingen wel. mar k vint t handig dat jullie die dingen op internet zetten hartstikke bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
 • Reactie door thomass op 20/06/2009
  je leest alle samenvatting over een bepaald boek door. maakt daar een samenvatting van en je bent klaar;d Werkt altijd ben nog nooit gepakt
 • Reactie door hoihoi op 20/06/2009
  Ik haal soms ook wel dingen van hier af.. zoals samenvattingen. van onze leraar nederlands hoeven we niet eens een samenvatting voor ons boek te maken.. de rest wel.. maar iedereen kijkt wel eens bij andere boekverslagen en neemt er iets van over. Ik doe dat ook alleen ik verander het soms wel. Ik lees de boeken altijd wel.. maar dat is omdat ik het niet erg vind om te lezen.. Ik vind dat je het gewoon zelf moet weten of je iets kopiert op niet met het risico voor jezelf...
 • Reactie door MarR op 20/06/2009
  Gewoon lezen, als je er dan nog niks van snapt, ctrl c, ctrl v.. :D
 • Reactie door sanne op 21/06/2009
  ik vind het dom als je kopiet en dan direct inlevert. Dan kun je gewoon wachten op een 1. Als je gewoon zo'n verslag of samenvatting als bron gebruikt en het een beetje aanpast enzo dan kan het wel. ff mooi voorkantje maken en je hebt een 7. makkelijk togh? x.
 • Reactie door josh op 21/06/2009
  als die leraren gwn bijvoorbeeld ons een essay in de les laten schrijven, kunnen we ook nix kopieren o_0
 • Reactie door ik op 21/06/2009
  ik heb nog geen boekverslagen moeten maken.. maar wel een filmverslag grotendeels van scholieren.com afgahaald dinsdag inleveren... ik haal meestal wel iets van mijn werkstukken van internat.. maarja,,
 • Reactie door NoFun op 22/06/2009
  Gewoon CTRL+C -> CTRL+V, niet moeilijk doen
 • Reactie door Emmaaaaaaaa op 22/06/2009
  Ik knip en plak ook vaak van internet, vandaag nog voor een stom project van school. Maar ik zet het dan wel in mijn eigen woorden,
 • Reactie door Stan op 23/06/2009
  Je moet altijd elke zin in een leesverslag iets veranderen. Leraren kunnen door middel van google uitzoeken of het op internet staat: In google zit namelijk een functie dat als je een lange zin tussen aanhalingstekens ("<zin>") en dan zoekt, dan zoekt google alleen pagina's waar die zin letterlijk zo in staat. Voorbeeld: Als je een man met een pet intypt krijg je zoekresultaten waar een, man, met, een en pet in staat, verdeeld over de hele pagina. Als je "een man met een pet" intypt krijg je alleen zoekresultaten waar die woorden in die volgorde staat. Misschien hebben jullie hier wat aan? ;)
 • Reactie door coen op 23/06/2009
  @mina ja ik snap wel waarom jij een 5 haalt als je moet lezen je nederlands is ook barslecht, je kan ook gewoon normaal schrijven
 • Reactie door Melanie op 23/06/2009
  om te voorkomen dat we niet allemaal met dezelfde verslagen komen , spreken we met degene die hetzelfde boek hebben af dat we allemaal een andere samenvattiing van scholieren.com halen. dan heb je geen gezeik.. en bij ons maken alleen de nerds het zelf. en onze lerares nederlands is zoo dom. dus die heeft dat echt niet door..
 • Reactie door Laurens op 23/06/2009
  een tip: lees als je ff niks te doen hebt, zoek een boek zodra je hoort dat je er een moet lezen en lees elke dag een paar pagina's. Lezen is soms erg saai maar als je maar een goed boek vind dat je aangrijpt of dat grappig is enzovoort, dan lees je het in een mum van tijd uit.
 • Reactie door W op 24/06/2009
  Ooit een keer gepakt met een Nederlands betoog, maar dat kwam omdat ik en een vriend het op hetzelfde moment het betoog naar mn leraar stuurden. Ik had het nog een beetje aangepast (te weinig tijd ..), maar de leraar zag het wel en we kregen allebei een O. Wat niets uitmaakt omdat het amper meetelt.
 • Reactie door Dyke op 29/06/2009
  Haha vinden jullie het gek dat jullie onvoldoendes halen? Jezus. Normaal ABN schrijven is ook een kunst he. Mina, ik heb je stukje na de 1e zin niet eens meer gelezen. Te onsamenhangend en vooral een te laag niveau. Ooh en interpunctie+hoofdletters wil ook nog wel eens helpen.
 • Reactie door Micromensje op 30/06/2009
  Nooit, eigenlijk. Wel lees ik wel eens samenvattingen, maar alleen om het boek beter te begrijpen. Anders kan ik het zelf makkelijk samenvatten.
 • Reactie door Michael op 02/09/2009
  Ik lees altijd boeken die minder dan 200 pagina's dik zijn en als er veel informatie erover te vinden is op internet. Zo heb ik mijn boek snel uit en hetzelfde geldt voor mijn leesverslag!
 • Reactie door vedo op 10/09/2009
  ik ben pedo
 • Reactie door Vincent op 17/10/2009
  Heh, ik lees het boek, lees deze samenvattingen door, en begin dan zelf, werkt ook heel goed! En je leraar is blij dat je het heb gelezen!
 • Reactie door tom op 25/10/2009
  Ik lees het boek wel altijd, maar dan gebruik ik toch altijd internet erbij, overtypen in je eigen woorden mag :-D