Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

De slechtste profielwerkstukideeën

Geschreven door Margo op 16/06/2009
Profielwerkstukken, je zult er vast wel eens wat over gehoord hebben. Het klinkt als een simpel werkstukje, maar dat is het zeker niet. Het is een hel, en een goed onderwerp is dan wel handig.

Dus waar doe je het over? En waarover zeker niet.. ik ging op zoek naar de slechtste ideen voor een profielwerkstuk. Onderstaande onderwerpen heb ik niet verzonnen maar hebben scholieren cht uitgewerkt.[Maak vooral geen profielwerkstuk over:]
Idee 1: Een formule waarmee je kunt berekenen in wat voor formatie je de dozen in het magazijn van de Eurosport 2000 (winkel) het beste op kunt stapelen als er maar beperkte ruimte is.
Waarom niet? Spreekt voor zich denk ik?

Idee 2: Hoe kun je het beste een Chinees karakter in een woordenboek opzoeken?
Waarom niet? In Nederland leest niemand Chinese woordenboeken.

Idee 3: Zit er een gedachte achter de plaatsing van de letters op een toetsenbord?
Waarom niet? Hier wil je niet eens over nadenken, laat staan een heel werkstuk over maken.

[Prijzen]
Gelukkig zijn er ook nog goede profielwerkstukken, en sommigen zijn zelfs zo goed in elkaar gezet dat er prijzen mee gewonnen zijn. Zo wonnen twee jongens vorig jaar een internationale prijs met hun profielwerkstuk: 'Wat zijn de ideale omstandigheden voor een frisbeeworp' en gister wonnen 12 profielwerkstukken een prestigieuze onderwijsprijs. Gelukkig kan het dus ook anders.

Zelf op zoek naar inspiratie? Je kan hier een lijst bekijken met profielwerkstukken op Scholieren.com.

Wat is het slechtste profielwerkstuk idee wat jij ooit iemand hebt zien uitvoeren?

 
 • Reactie door tess op 17/06/2009
  kregen ze ook een heel laag cijfer dan?
 • Reactie door luka op 17/06/2009
  Idee 3: Zit er een gedachte achter de plaatsing van de letters op een toetsenbord? dit is eigenlijk heel simpel. Ikk heb ooit ergens gelezen dat dit zo is, omdat er vroeger geen computers waren maar typmachines. En letters die je vaak gebruikt zitten meer in het midden dan letters die je minder vaak gebruikt. Anders kwamen die dingen (die tegen het papier aantikken:P) tegen elkaar aan, en raakten ze in de knoop. Dit was men zo gewend dat ze het maar zo hebben gelaten.
 • Reactie door Gus op 18/06/2009
  Ik zou wel willen weten hoe dat zit, kunnen we die verslagen ook ergens downloaden?
 • Reactie door Skander op 18/06/2009
  Ik vind de onderwerpen eerlijk gezegd best origineel en leuk bedacht. Idee 1 is op zich wel interessant, daar komt behoorlijk veel meetkunde bij kijken. Het klinkt onzinnig omdat je het hebt over het magazijn van de Eurosport 2000, maar er worden wel meer onderzoeken gedaan naar het efficint benutten van ruimte. Idee 3 is ook leuk, want de indeling van een toetsenbord is gebaseerd op typmachines, en volgens mij zijn de letters daar op zo'n manier gekozen dat de letters die je het vaakst gebruikt ver van elkaar af liggen zodat de haken zo min mogelijk vast komen te zitten. Op zich wel interessant om te kijken hoe ze dat precies berekend hebben, maar het lijkt me inderdaad moeilijk om er een heel werkstuk over vol te schrijven. Idee 2 snap ik niet, gaat het over de methodiek van het opzoeken ofzo? Zijn die woordenboeken zo ingewikkeld? Dat niemand in Nederland Chinese woordenboeken leest is ten eerste onzin en ten tweede irrelevant.
 • Reactie door Rik op 19/06/2009
  nog een slechter idee: in hoeveel stukjes spat een porselijnen vaas in stukjes als je hem uit een raam op de 4 etage laat vallen.. al hoewel, zonde van die vaas XD
 • Reactie door Sharon op 20/06/2009
  Over 2: Aangezien er chinese woordenboeken zijn en ongeveer een derde van de wereldbevolking chinees is ga ik er van uit dat dit helemaal geen onderzoek is. Net als dat je niet hoeft te onderzoeken hoe je het best een engels woord op kunt zoeken. Daar is gewoon een systeem voor.
 • Reactie door Tara op 03/09/2009
  "Wat zijn de ideale omstandigheden voor een frisbeeworp?" klinkt ook niet bepaald interessant. Idee 2 en 3 spreken me nog meer aan.
 • Reactie door Joni op 19/01/2010
  geschiedenis van de aarde
 • Reactie door Tuur op 15/03/2010
  Dramatische tips. De onderwerpen komen tenminste eens origineel over, in plaats van dat medische gewauwel waar de meeste mensen mee aankomen zetten (in andere woorden: die literatuurstudietjes waar zelf nadenken zo min mogelijk nodig is)