Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Vakantiebaantje? Tips!

Geschreven door Peter op 11/06/2009
De eindexamens zijn voorbij en om te voorkomen dat ik thuis de hele tijd loop te MSN?en vond ik het tijd voor een bijbaantje.

Daarom ben ik het onderzoek, "Help mij aan een vakantiebaantje" begonnen. Een paar tips van mij, maar zet jouw suggesties in de reacties![Tip 1: Schreeuw het van de daken]
Zet het op je Hyves, vertel al je vrienden / vriendinnen en laat het ook ?s vallen op een familiefeestje. Misschien dat tante Mien wel een goed idee heeft, of oom Kees een administratiehulp kan gebruiken bij zijn bedrijfje.

[Tip 2: Lokale kranten en huis aan huis blaadjes]
Ook wel: de oude methode. Pak er een lokale krant bij, of zo?n huis aan huis blaadje. Daar staan vaak van die kleine advertenties in, misschien staat er wat tussen of brengt het je op een idee. Je kan ook eens de winkelstraat doorlopen, cv in je handen en uitdelen bij winkels waar je wel zou willen werken (zet je telefoonnummer op je cv, dan kunnen ze je bellen zodra ze iets hebben).

[Tip 3: Zet de professionals voor je aan het werk]
Schrijf je in bij een uitzendbureau, of slimmer: bij een heleboel uitzendbureaus. Zij willen jou ook graag aan het werk zetten, want daar verdienen ze hun geld mee. Anders gezegd: een deel van jouw salaris is voor hun. Maar, dan heb je wel een bijbaantje!

[Tip 4: Ga online!]
Bijbanen.nl is een goeie commercile site, terwijl de overheid vacatures verzamelt op werk.nl. Als je iets leuk ziet staan, kijk dan wel even of je het werk mag doen: er zijn wat regels voor werken onder de 18 (zie de site van het Jip). Of schrijf je hier in als oppas. Ten slotte heeft CNV Jongeren een krant online staan, vol tips en advertenties.

 
 • Reactie door Marije (14) op 15/06/2009
  Goede ideen, Peter!
 • Reactie door Peter op 15/06/2009
  @Marije, dankje wel! Misschien hebben meerdere mensen nog wel een tip, altijd mooi meegenomen, heb je hier een mooi overzichtje over vakantiewerk!:D Dus zou zeggen, geef een reactie
 • Reactie door Marille op 17/06/2009
  Marktplaats kan ook heel handig zijn!
 • Reactie door Desireee op 28/08/2009
  mij niet gezien hoor. via internet krijg ik maandelijks gemiddeld 200 extra. hoef ik bijna niks voor te doen. kijk maar eens op www.xtrageld.info