Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Explosieven Opruimingsdienst op bezoek

Geschreven door redactie op 09/06/2009
Gisteren hadden de leerlingen van het Pieter Nieuwlandcollege in Amsterdam een middagje vrij! Dat hadden ze te danken aan picrinezuur, een chemisch stofje dat in bijna ieder scheikundelokaal te vinden is. Dat moet je droog bewaren. Maar als je dat niet doet, dan gaat het kristaliseren en kan het BOEM doen.
Het dak zal er niet zo snel afvliegen met de hoeveelheden die ze op scholen hebben liggen, maar voor de zekerheid werd de Explosieven Opruimingsdienst erbij gehaald. Die liet de school ontruimen, haalde het spul uit het gebouw, groef een gat in de grond en liet het spul exploderen. Zo gaat dat echt, vertelde de Brandweer ons net over de telefoon.

Vandaag mocht iedereen weer naar school. Iemand die daar op school zit die meer weet?