Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Interview: Scholier wint studentenwedstrijd

Geschreven door Duco op 08/06/2009
9292ov.nl riep informaticastudenten op om een telefoonapplicatie waarmee je op je telefoon openbaar vervoer informatie kan checken. Het was een wedstrijd voor studenten, maar wie won er? De 16-jarige scholier Herman Banken. Hij won er 1500 euro mee.

Scholieren.com sprak Herman, geen nerd: ?Ik draag bijvoorbeeld geen bril.?[Schaatsvereniging]
"Toen ik hoorde van de wedstrijd wilde ik graag meedoen, ik heb gemaild naar de organisatie voor toestemming," zegt een opgewekte jongen aan de andere kant van de lijn. Toestemming kreeg ?ie ook, om als scholier aan deze studentenwedstrijd mee te doen.

Ik had een schuwe computernerd verwacht, maar daaraan voldoet Herman geenszins. "Ik beschouw mezelf alleen als nerd in de positieve zin: dat ik goed ben met computers. Ik draag bijvoorbeeld geen bril. En ik doe ook nog heel veel andere dingen. Zo zit ik bij de clubselectie van mijn schaatsvereniging."

[Offline]
Het idee van Hermans applicatie is bijzonder kunstig. "Ik heb een webapplicatie voor iPhones gemaakt die ook een offline database heeft. Die slaat geplande routes op, zodat je ze opnieuw kunt bekijken zonder er verbinding voor te hoeven maken. Dat vond de jury heel bijzonder.?

Herman is naast school veel bezig met het bouwen van websites. "Ik heb niet zo heel veel tijd voor school. Ik doe steeds minder huiswerk, maar mijn cijfers zijn nog steeds goed." Op de vraag wat hij wil worden weet hij me geen antwoord te geven: "Ik ga informatica studeren. Ik weet nog niet wat ik ga doen als ik mijn bachelor gehaald heb. Misschien begin ik wel een eigen bedrijfje."

[Prijzengeld]
Wat te doen met het prijzengeld, een Macbook misschien? "Ik wil wel een Macbook. Alleen dan wil ik ook meteen de beste. Ik ben mijn huidige schaatsen qua niveau ontgroeid. Dr ga ik het geld aan besteden: nieuwe schaatsen."

Lees hier meer over de wedstrijd van ov9292.

 
 • Reactie door Simon op 08/06/2009
  1500e da's best een boel geld!
 • Reactie door Gonzo op 09/06/2009
  en een schijntje voor 9292ov..
 • Reactie door gus op 09/06/2009
  Maar Herman z'n CV is onoverwinnelijk nu.
 • Reactie door ruben op 28/06/2009
  "Ik draag bijvoorbeeld geen bril." Dus als je wel een bril draagt ben je een nerd?