Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

PVV wint scholierenverkiezingen

Geschreven door redactie op 04/06/2009
En op de 5 scholieren zou op Geert Wilders' PVV stemmen bij de Europese verkiezingen. Dat blijkt uit de scholierenverkiezingen waaraan zo'n 15.000 scholieren meededen.
De PvdA verliest het nipt van de PVV, met 18,6% van de stemmen. Daarna volgen de VVD en het CDA. De scholierenverkiezingen zijn vaak een goeie voorspelling van de chte verkiezingen, zie de geschiedenis.
Geen idee wat jij zou stemmen? Doe de EenVandaag Stemwijzer of het Kieskompas.

Update: nu de landelijke uitslag bekend is, even een vergelijking:
[plaatje:2]
De Partij voor de Dieren haalt ruim twee keer zoveel stemmen onder scholieren (7,8%) dan landelijk (3,5)! Verder scoren ook de PVV en de PvdA goed op school. Het CDA doet het (zoals altijd) niet al te best op school en ook D66 haalt landelijk betere cijfers.

 
  • Reactie door Mark op 13/05/2010
    beste iedereen, de enige rede dat de scholieren op de PVV en de Pvdd stemmen is, omdat ze het grappig vinden hoe dom die partijen zijn. PVV = standpunten die niet kunnen via de grondwet en ze zijn racistisch Pvdd = dieren zijn belangrijker dan mensen of ze stemmen op de PVV, omdat ze slechte ervaringen hebben met mensen van buitenlandse afkomst. deze partijen zijn echt een grap.
  • Reactie door Ryan op 05/06/2010
    Mark, jij bent een grap. Je bent de gouden regel van het leven vergeten: Je kan niet voor iedereen spreken. Denk 2 keer voordat je zoiets doms opschrijft.