Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Het laatste examennieuws, de beste samenvattingen en uitlegvideo's per vak, tips om je optimaal voor te bereiden.



 





Alles over de eindexamens Alles over het CSE

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

De raarste klachten van 2009

Geschreven door redactie op 03/06/2009
De eindexamens van 2009 zijn voorbij!

Dus de drukste periode van het jaar voor het LAKS ook. Dit jaar deed Mara Soekarjo (16) de coördinatie van de examenklachtenlijn. En zij maakte een selectie van de raarste / leukste klachten van dit jaar.

Bijvoorbeeld: "Leerlingen in Leiden hadden erge last van de duiven die tijdens hun examen door de gymzaal vlogen: de docenten hadden de ramen opengezet vanwege het warme weer." [Van schaatsbaan tot belsysteem]
- In Breda hadden leerlingen die hun examen maakten in een gehuurde gymzaal eerst last van een aerobicsles en de volgende dag van lawaai van de ernaast gelegen schaatsbaan.

- Een leerlinge uit Nijmegen vond haar surveillant zo knap dat ze steeds afgeleid werd tijdens het maken van haar examen.

- Een jongen uit Bilthoven kon een vragen bij tekst over homoseksualiteit uit zijn examen Engels niet beantwoorden, omdat hij streng christelijk is en de tekst zeer afstotelijk vond.

- Het havo-examen economie was dit jaar zo moeilijk dat het LAKS twee klachten binnenkreeg over rekenmachines die vastliepen bij het maken van berekeningen.

- Het LAKS ontving diverse klachten over onwelriekende docenten. Sommige leraren stonken zo dat examenkandidaten werden afgeleid door hun lichaamsgeur.

- Leerlingen van een school uit Drachten hadden last van de schoolbel die 50 minuten bleef afgaan: zelfs na een telefoontje van het LAKS wilde de school de bel nog steeds niet uitzetten, omdat het om een nieuw belsysteem ging.

Zelf klachten, of van anderen iets opvallends gehoord? Zet ze in de reacties!

 
  • Reactie door jerro op 05/06/2009
    me docent biologie zat onder me bureau voor me sexuele voor lichting te geven
  • Reactie door Charissa op 08/06/2009
    Uit OLVI Boom (Antwerpen, België) Wij zitten nu vollop in de eindexamens. Ook op onze school zitten we met last! Wij zitten met 2 klassen in de refter van de kleuterafdeling. Tijdens onze examens hebben wij 2uur lang last van gillende kleuters die spelen, roepenen tieren. Als zij eindelijk binnen in hun lokaal zitten, komen de kleuterjuffen onder de ramen met elkaar kletsen en giechelen zodat niemand van ons zich kan concentreren! Van een schande gesproken...
  • Reactie door Kaatje op 14/06/2009
    Onze doncent zat te sms-en en te bellen metz'n vrouw ... Ze maakten ruzie en scholden ... JEETJEEE
  • Reactie door Eric op 14/06/2009
    Tja, ik heb alleen las gehad van m'n eigen concentratieprobleem. Kon maar niet stoppen met het raam uit te staren. Dat heb ik al sinds groep 2. Maar ja, wat doe je eran?
  • Reactie door gerrit op 15/06/2009
    ik ben gerrit en ik vond het examen hartstikke leuk. ik zou het zo nog een keer willen doen. het was wel makkelijk omdat ik op internet al een mooie pagina had gevonden met alle antwoorden.
  • Reactie door piet meel op 15/06/2009
    ik heb me tijdens wiskunde zitten piekeren om de lerares ze hing over het bureau waardoor ik haar borsten kon zien daardoor kreeg ik een harde waardoor ik me niet meer kon concenteren
  • Reactie door morena op 15/06/2009
    Hai ik ben Morena en ik ben 11 jaar. Dit is mijn pas geschreven verhaal: De stralende zon laat zien dat het vandaag een prachtige dag zal worden. Met een zucht zwaai ik mijn benen over de rand van mijn bed. Vandaag is het zondag. Lekker uitslapen dus! Ik kijk op de wekker. Ik schrik, het is al half twaalf. Vlug omkleden en douchen. Na een heerlijk bad maak ik wat brood voor me zelf. Dan gaat de telefoon. Ik neem op: Met Inge Bremer wat kan ik voor u doen? De stem aan de andere kant van de lijn antwoord: “U spreekt met meneer Bloedbad waar u vast nooit van hoorden” “Ik kom nu naar uw huis toe wand ik ga u vermoorden” Ik blijf verstijfd van angst met de horen in mijn hand staan. Dit was te erg! Huiverend leg ik de horen op de haak, en ga dan eten. Tien minuten later gaat de telefoon weer. Ik neem met een sterk voorgevoel op. “J j ja m met Inge Bremer wat...kan... ik voor u doen?” “u spreekt hier met uw moordenaar ik kom er al snel aan! En over u zal straks wel een overlijdensbericht staan!!” Met een gil smijt ik de horen op de haak. Wie wat was dat?, Meneer Bloedbad ken ik helemaal niet. Het is avond, Ik kan maar niet in slaap komen. Steeds moet ik weer aan die man denken. Na twee uur woelen in bed houd ik het niet meer vol. Ik kom overeind en ga naar de badkamer om wat water te drinken. Opnieuw begin ik te gillen. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa er komt bloed uit de kraan!!!!!!!!!!!!! In plaats van water stroomt er bloed uit de kraan. Vel rood en... Dan gaat de bel. trrrrrrring! Ik schik op. Wie belt er nou zo laat aan? Ik doe de deur open en zie een man staan. Het vreemde aan die man is dat hij een rode huidskleur heeft. De man zegt grijnzend tot mij: “hier ben ik dan je moordenaar!” “wees niet bang, ook al voelt het raar” Met een gil smijt ik de deur dicht en ren naar boven. Nu moet ik dan dat bloed van mijn handen wassen. Ik besluit dat beneden te doen. Maar... Daaaaaaaaar komt ook bloed uit! Wat eng toch denk ik geschrokken. Ik ga maar naar boven, maar boven aangekomen wacht me een nieuwe verassing. Op de muur staat in bloedrode letters: Ik sta nu voor de voordeur, laat me binnen komen en ook al weigert u het gewoon uw bloed zal toch wel stromen!!!!! Ik blijf als aan de grond genageld staan. Langzaam dringt het tot me door. Ik word bedreigt ! Dan verschrikt er als door een onzichtbare hand geschreven een nieuwe bootschrap op het raam. er staat: LAAT ME BINNEN DAN ZAL DE MOORD BEGINNEN! Nee denk ik, ik ga hem nooit binnen laten, nooit!!!! Ik besluit maar om te proberen of ik weer kan slapen. Dan hoor ik een zacht geklop op mijn raam. o nee! denk ik. Heb ik weer nachtmerries? Gespannen doe ik het gordijn open. En daar, door de maan beschenen staat mijn moordenaar op de vensterbank. Zijn huid lijkt wel licht uit te stralen. Alsof er rode lampen onder verborgen zitten. “J j j ja? W wat wilt...” De man onderbreekt me en zegt. “Als u mij niet binnen laat dan vermoord ik uw zoon. En al belt u de politie, ik doe het gewoon!!!” O nee! Ik heb maar één zoon, die zal hij wel bedoelen. Ik geloof AL LANG niet meer dat het een gewoon mens is. Daarom ben ik niet verbaast dat hij weet dat ik een zoon heb die Dylan heet. Of weet hij dat niet? In ieder geval weet hij dat ik een zoon heb. Dan gebeurt er weer iets raars. Mijn privé moordenaar springt met een rouwe kreet van triomf uit het raam, en laat mij versteent van afschuw voor het raam staan. Ik zie hem het tuinpad aflopen en in de duisternis verdwijnen. Nou, dan ga ik maar even m’n mail checken ik kan toch niet mee slapen. Ik zet de computer aan. Gelijk verschijnt er op het zwarte scherm in bloedrode letters: Kom snel naar de Brandnetel laan, anders gaat je zoon er aan! Opeens word het zwart voor mijn ogen... Het ochtendlicht schijnt mijn kamer in. Ik voel me vreemd licht in mijn hoofd. Ik lig in mijn bed. Vaag herrinner ik me een nare droom. In die droom ontmoeten ik een man met een rode huid die me wilde vermoorden. Maar... was dat eigenlijk wel een droom? Met een onrustig gevoel van binnen stap ik uit bed. Mijn gedachten herhalen elke keer: Natuurlijk natuurlijk is het een droom! Maar het leek zo echt! Dan hoor ik mijn brievenbus klepperen. Er word een brief in gegooit. Nieuwsgierig ga ik naar beneden. Er licht een klein briefje op de deurmat. Er staat op: Omdat je niet ging naar de brandnetel laan, is je zoon nu dood gegaan! Het voelde alsof ik een klap met een hamer had gekregen. Ik moest naar het huis van mijn zoon! Vlug deed ik m’n schoenen aan, en rende naar buiten. De zon scheen tuseen de boomtakken door. Ik rende de straat waar Dylan woonden in. Het was een smalle en stille straat. Met de huissleutels openden ik de deur van Dylans huis. Ik stapte de gang in. Het was donker en stil in het huis. Het rook er vreemd muf. Ik kreeg een raar gevoel van binnen. Ik liep de woonkamer in. Opeens trapte ik in iets nats. Ik taste met m’n hand naar het knopje van het licht. Zodra ik het licht had aan gedaan zag ik iets vreselijks! Mijn zoon Dylan lag open gereten op de grond. De vloer om hem heen was doordrenkt met bloed. Op zijn verminkte gezicht lag een uitdrukking van razende angst... Opeens hoorden ik een geluid achter me. Ik draaide me om. Daar stond... dé man met de rode huid. De man die me bedreigte met verborgen reimende bootschappen. Demoordenaar van mijn zoon. De moordenaar glimlachte vreed. Hij zei: “zodat je weer bij je zoon kan zijn, zal je sterven met veel pijn!”Toen stak hij een mes in me en begon me lichaam langzaam open te scheuren met het mes. Het deed ondragelijke pijn. En toen werd alles zwart voor mijn ogen! Ik was ******** dood!
  • Reactie door sjaak verkloten op 15/06/2009
    ik heb me zitten ergeren tijdens nederlands ik kreeg inplaats van een nederlands woordenboek een arabisch woordenboek daardoor heb ik het verkloot
  • Reactie door guy op 16/06/2009
    Er waren mensen in Geleen die last hadden van langskomende wielrenners. Na een stevig gesprek werd een wielrenner getackeld door een van de studenten. De rust is weer wedergekeerd.
  • Reactie door guyy op 16/06/2009
    BEN IK WEERRRR!!!die wielrenner lag in het ziekenhuis en is gisteren overleden na bezoek van de studenten.
  • Reactie door aapie op 16/06/2009
    ik heb mijn examens afgrond maar stoorde me erg aan het feit dat mijn bonenschotel van de vorige dag er weer van achter uitkwam met geluid en al.. iedereen keek me aan en lachte me uit... ik haat examens
  • Reactie door sarpj-E op 16/06/2009
    ik heb mijn examen nederlands verkloot.. het examen was net begonnen en de klok stond op 5 over... en toen kwam er een jongen binnen.. iedereen keek op want deze jongen had geen kleding aan.. een streaker dus.. goeie timing! ik heb geen vraag meer serius kunnen beantwoorden.
  • Reactie door Dani op 18/06/2009
    ik heb ook een concentratieprobleem (ADD) ik heb dus ook een faciliteitenpas waarmee ik sommige opgaven mocht overslaan maar dat mocht ook niet !!!! :P en ik werd nog afgelijd door de biologie docent die ovegens best lekker is XD tijdens biologie ging 'voordoen' bij mij hoe je een condoom om moest doen OMG en toen werd ze geschorst