Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Quiz: Welke landen horen bij de EU?

Geschreven door redactie op 02/06/2009
De EU telt inmiddels 27 landen en niemand die werkelijk weet welke dat zijn. Ja, Frankrijk, Duitsland, Belgi misschien.. maar dan wordt het al snel lastig. Hoe zit het met Roemeni? Zwitserland? Polen? Kroati?

Doe de Scholieren.com-EU-quiz en zie bevestigd dat je niks van de EU weet. Of bewijs het tegendeel. Wij vinden 'm zelf wel geslaagd, deze quiz.

Uitleg: klik op de landen die volgens jou bij die 27 horen en controleer dan je antwoorden.Doe de quiz op Scholieren.com.

 
 • Reactie door nicolien op 03/06/2009
  burkina faso!?
 • Reactie door Nick op 03/06/2009
  Uitleg: klik op de landen die er volgens jou bij horen en controleer dan je antwoorden. De uitleg klopt niet. Er moet staan: "klik op de landen die er volgens jou bijhoren of bij ZULLEN komen en controleer dan je antwoorden." Zucht... Jouw antwoord: FOUT!! Waarschijnlijk is Kroati het eerstvolgende land om erbij te komen, in 2010.
 • Reactie door Nick op 03/06/2009
  Daarnaast: Die poll? :/ In het kader van de Europese verkiezingen.. Jij en de EU, liefdevolle relatie? Seksloos huwelijk, Europa snurkt en ik zucht. 46.38% Sinds we met z'n 27'en zijn, krijg ik te weinig aandacht. 20.6% De EU en ik: twee handen op n buik. 19.57% Ik wil het uitmaken, maar ik weet niet hoe. 13.46% 966 keer gestemd. Als je 3 keuzes TEGEN maakt, moet je ook 3 keuzes VOOR maken.
 • Reactie door Simon op 03/06/2009
  Hej Nick, fenks voor de feedback. Die poll zie ik wel gradaties in hoor (tegen-geenmening-kritisch-positief), al zou misschien nog een vijfde optie 'we zijn hevig verliefd' nog wel een aardige optie zijn. De uitleg kan duidelijker, maar Kroatie hoort er (nog) niet bij. Toetreding is ook nog niet zeker. Maar goed, ik zal binnenkort ook de Kroatie-toelichting iets duidelijker formuleren, want het is niet de meest heldere tekst ooit.
 • Reactie door gus op 03/06/2009
  Gespot in dit topic: Nick & Simon! LOL ROFL
 • Reactie door Vogelvrij op 04/06/2009
  Kroati niet... Dat had ik fout, de rest goed. Wel leuk dat je ook de gemiddelde uitslag kan zien!
 • Reactie door Lola op 04/06/2009
  hee allemaal :D kwou even zeggen dat Cyprus een super COOL land is. ik ben er ook geweest. ai laik ittt. dikkekoeszel' <33
 • Reactie door jorlaiska op 11/08/2009
  nouw ja ik vind het interesant omte doen dit is mijn droom laten we het zo zegen en ik ga der voor het zit tog in de familie!