Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 3 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Op bezoek bij de LAKS-klachtenlijn

Geschreven door Nienke op 01/06/2009
Na een treinrit naar Hilversum en een bus naar de ?s Gravelandseweg kom ik aan bij het onderkomen van de LAKS eindexamenlijn: het AKN-gebouw, waar ze tijdens de eindexamens zitten in verband met een samenwerking met 3FM.

Als ik het onderkomen binnenstap valt me direct op: wat een drukte! Meer dan tien scholieren in dienst van het LAKS zijn aan het bellen, stukjes aan het typen of heen en weer aan het rennen om spullen te pakken.

Maar als ik zo een tijdje om me heen kijk en enkele flarden van gesprekken opvang.. de hectiek hoor je niet terug in de gesprekken, iedereen klinkt rustig en genteresseerd. En dat moet je ze nageven, dat is een prestatie. [Klachten]
[plaatje:2]Het aantal binnengekomen klachten bij het LAKS is gigantisch. Aan het einde van de tweede week zijn het er al meer dan 75.000. Maar wat gebeurt er met zo?n klacht? (Nou, de vreemdste vind je terug op scholieren.com in een artikel ?De Noordse oorlog en de raarste klachten?)
Steven de Jong , over drie weken penningmeester van het LAKS en zoals alle bestuursleden gewoon nog scholier, laat me meeluisteren tijdens een telefoontje. Een jongen belt over het Wiskunde A examen VWO, hij had problemen met zijn grafische rekenmachine.

[Formulier]
Terwijl Steven nog rustig aan het praten is, vult hij op het computerscherm een formulier in. Als de klacht ernstig is of vaker is voorgekomen, wordt hij gezet op 'moet behandeld worden op rustiger moment.' Anders wordt de klacht in de ?algemene database? gezet. Deze cijfers worden dan meegenomen bij de definitieve normering van de examens: examens die door bijzonder veel kandidaten zwaar worden gevonden krijgen extra ophoging.
Als er echt een grote fout gemaakt blijkt te zijn, zoals op het Jan Arentsz in Zuid-Scharwoude, kan het LAKS je school aanspreken of het aankaarten bij het CEVO of de Onderwijsinspectie.

Aan het eind van de middag verlaat ik het LAKS en ik ben toch wel onder de indruk. Allemaal vrijwilligers keihard aan het werk voor de eindexamenkandidaten, wat een geweldige organisatie!

 
  • Reactie door Simon op 02/06/2009
    En: ga jij volgend jaar ook bij het LAKS?
  • Reactie door Merel op 08/06/2009
    nienke! ik kwam toevallig hier op & ik dacht laat ik even kijken! wat een heerlijk werk heb jij haha, leuk om te lezen dit :)! kus Merel
  • Reactie door marije op 24/06/2009
    hee ik heb een het gehad in wiskunde dus tijdvak 2 die was echt heel moeilijk nog moeilijker als de eerste echt niet normaal!!!