Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Niks is leuker dan een excursie

Geschreven door KimR op 02/06/2009
Om 8 uur 's ochtends sta ik met klasgenoten trillend van de adrenaline te wachten tot het moment dat de bus haar deuren opent en wij kunnen plaatsnemen op de zachte, comfortabele stoelen met vooralveel beenruimte.

Als de motoren beginnen de ronken zie ik om me heen gezichten glunderen en hoopvol geroezemoes gaat door de bus.

Kim betuigt in deze column haar liefde voor excursies.[Zoete stem]
Eenmaal een eindje onderweg horen we de tekendocente met haar zoete stemmetje ons allemaal een goedemorgen wensen. De excursieboekjes worden al net zo liefdevol uitgereikt en verrukt zien we dat we de eer hebben 34 pagina's papier in te vullen.

[Tranen van geluk]
Een paar file's en chipszakken later komen we dan bij het museum aan. Het Walhalla voor de doorsnee leerling. Een beetje stil van de creatieve sfeer schuifelen we allemaal het museum in. Tranen van geluk, hemels licht, fluitende vogeltjes door het luchtrooster en het lieve gezichtje van de bewaker maakt alles nog mooier dan het was.

Lachende gezichten verdwijnen bij de melding dat het pauze is. Met tegenzin sloffen we naar de McDonald's, waar we met nog grotere tegenzin hamburgers en milkshakes bestellen, die we met de allergrootste weerzin wegwerken. Wachtend op het volgende museum.

[Meer!]
Na nog een bovennatuurlijk geweldige ervaring in het tweede en derde museum stapt iedereen moe maar voldaan de bus weer in die precies voor het laatste museum stond te wachten en waar we dus vooral geen halfuur naartoe hoefden te lopen met dode voeten.

Ook namens medeleerlingen, we kunnen niet wachten op de volgende excursie.

 
 • Reactie door Suzan op 02/06/2009
  welke musea heb je bezocht?
 • Reactie door Charlot op 02/06/2009
  Haha, geweldig artikel Kim. Ik ben het met je eens. Niks boven een excursie :)
 • Reactie door margo op 02/06/2009
  ik hield van die tekenexcursies. liefde op het eerste gezicht. uchum.
 • Reactie door kim op 02/06/2009
  Boijmans van Beuningen en fotomuseum, Rotterdam. en nog een paar honderd door NL.
 • Reactie door Suzan op 02/06/2009
  Leuke musea... Ik ben op de middelbare school naar Westerbork geweest en dat vond ik niet zo'n toevoeging aan de lesstof.