Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

'Als scholier verdien je een fooi.'

Geschreven door redactie op 15/05/2009
"Als scholier verdien je een fooi," zei de voorzitter van FNV Jong Jeroen de Glas tegen Scholieren.com. "Het minimumloon voor jongeren moet echt verdubbeld. In vergelijking met omliggende landen verdienen Nederlandse jongeren heel weinig."
"Is het terecht dat iemand van 15 minder verdient dan iemand van 17 als ze evenveel ervaring hebben?" En een tip: "Ga niet direct akkoord met het eerste salarisaanbod, er is vaak onderhandelingsruimte."
FNV Jong wil zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om daarmee dan vervolgens naar de Tweede Kamer te stappen - dan kunnen ze in de kamer de wet aanpassen, zodat scholieren meer gaan verdienen. Op Gewoonmeerloon.nl worden de stemmen verzameld. Tijd voor actie?!

 
 • Reactie door eeeeee op 15/05/2009
  eeeeeeeeeee
 • Reactie door Sebastiaan op 16/05/2009
  Nee, dat is niet handig, omdat de werkgevers dan minder jongeren aan kunnen nemen voor hetzelfde geld, zitten ten eerste meer jongeren 'werkloos' thuis, en ten tweede moeten degenen die wel aan het werk zijn harder en eenzamer werken.
 • Reactie door PB op 17/05/2009
  Sebastiaan heeft wel een punt, hoewel ik soms voel dat ik echt wordt uitgeperst (folderwijk) 170 kilo folders voor 12 euro
 • Reactie door Larissa op 17/05/2009
  Het is wel beter als scholieren meer verdienen, ik zou eerst krantenwijk gaan doen, maar toen ik hoorde dat je er zo weinig voor kreeg terwijl je zoveel tijd kwijt bent ben ik het toch maar niet gaan doen.
 • Reactie door d op 17/05/2009
  ik verdien meer dan het minimum, maar meer is altijd beter toch? ons laten ze namelijk vaak langer en meer werken omdat ze dan minder geld kwijt zijn.
 • Reactie door Jeroen op 17/05/2009
  Ik ben het wel met Sebastiaan eens Daarbij komt dat je als scholier je beter kunt richten op het behalen van goede schoolprestaties waardoor je later juist meer verdient. En als je met werken begint, begin je met de simpelste banen met de minste verantwoordelijkheiden, zoals folders lopen of een krantenwijk, en dan is het ook meer dan logisch dat je weinig verdient.
 • Reactie door Sandor op 17/05/2009
  Echt pure onzin! Jongeren verdienen genoeg. Als je dit verhoogt is het veel minder aantrekkelijk om jonge gasten aan te nemen.
 • Reactie door anoniem op 18/05/2009
  als jongeren geen baan meer hebben, dan hangen ze op straat. en zo komt er meer crimineel gedrag voor.
 • Reactie door Jeroen de Glas (voorzitter FNV Jong) op 18/05/2009
  1. prioriteit voor FNVJong is dat jongeren simpelweg weinig verdienen in verhouding met ouderen. Dat ze minder verdienen is soms logisch (minder ervaring) maar ze doen wel werk dat behoorlijk betaald moet worden. 2. jongeren hebben sowieso een concurrentievoordeel omdat zij vaak met flexibele contracten werken. Zij kunnen ieder moment op straat gezet worden. Daar mag best wat tegen over staan. (lees; geld) 3. Ook in goede economische tijden ging het salaris van jongeren bijna niet omhoog. 4. We lopen in verhouding met de landen om ons heen echt zwaar achter. De jongeren daar krijgen naar verhouding veel meer betaald. 5. Je moet worden betaald naar het werk dat je doet en de ervaring die je hebt (incl. diploma). Kortom, wij vinden dat jongeren de afgelopen jaren in salaris achter zijn gesteld. De prijzen zijn gestegen, de jeugdlonen zijn vrijwel gelijk gebleven. De andere lonen zijn wel met de prijzen meegestegen. Daarnaast, als je vindt dat je meer zou willen verdienen is het goed je handtekening te zetten op www.gewoonmeerloon.nl omdat, ook als het beter gaat met de economie, we het nog steeds een onrechtvaardig laag salaris vinden. Wij zeggen dus: teken, voor nu en voor de toekomst.
 • Reactie door Joep op 18/05/2009
  Ik kan het er niet meer mee eens zijn, waarschijnlijk alleen omdat ik een scholier ben, maar toch ;) GO FNVJONG GO! Whaha!!