Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

'In de brugklas vond ik jongens al leuker'

Geschreven door Duco op 13/05/2009
Laurens* is 17 jaar, zit in het 5VWO van een christelijke school en hij is homoseksueel. ?Eigenlijk is het helemaal niet zo bijzonder. Ik had in de brugklas al door dat ik jongens leuker vond dan meisjes. Dat sloop er geleidelijk in.?

Slechts een enkeling maakt er wl een punt van.?Er is een godsdienstleraar die me pertinent probeert te ontlopen. Ik vind het dan juist leuk om zoveel mogelijk in zijn weg te komen. En een erg religieus klasgenootje van me zegt dat ik twee keer naar de hel ga: n keer omdat ik niet geloof en een tweede keer omdat ik homo ben. Maar verder merk ik er niets van hoor.?

*Laurens heet eigenlijk geen Laurens.[Coming out]
?Aan het einde van de vierde klas had ik op school mijn coming out. Ik had aan een lesbische vriendin verteld dat ik jongens leuk vond. Toen ik eenmaal verteld had dat ik een vriend had, wist opeens iedereen het.?
Zijn er ook andere homoseksuelen op school? ?Ik ken een groepje van vijf jongens en meiden die gay zijn, maar ik vermoed het van een aantal anderen. Die hebben de klassieke ?Hiiii? als groet, wapperende polsjes, veel vrouwelijke vriendinnen en doen aan stijldansen.?

[Plagen]
Of er sindsdien dingen veranderd zijn op school? ?Ik heb nog nooit op een schoolfeest een jongen geprobeerd te versieren. Er zitten geen leuke homojongens bij mij op school.?
Even een wat serieuzere vraag: wordt hij wel eens gepest? ?Nooit. Alleen wel eens geplaagd. Dan reageer ik zo laconiek mogelijk. Ik ga volgende week op studiereis naar Tsjechi en er was een jongen uit mijn klas die zei dat hij een kurk in zijn reet zou stoppen als hij bij mij in de tent moest. Ik vertel hem dat dan dat hij dat vral moet doen als hij dat lekker vindt.?

 
 • Reactie door gus op 13/05/2009
  Stijldansen. Inderdaad, dan ben je homo hoor. (sarcasme).
 • Reactie door Halime op 13/05/2009
  whahah kurk in zijn kont xD en Laurens, goede diss(Y):P
 • Reactie door scheize op 14/05/2009
  gay
 • Reactie door anoniem op 14/05/2009
  Toch raar, op onze (niet-christelijke) middelbare school was er niemand van wie iedereen wist dat hij/zij homoseksueel was en zodra het van iemand vermoed werd, werd diegene vreselijk gepest. Of misschien kan Laurens er gewoon beter mee omgaan en was ik wat fijngevoeliger.
 • Reactie door Simon op 14/05/2009
  @anoniem: kan ook aan de algemene sfeer op school liggen, als die sowieso wat negatief is krijg je eerder dat afwijkend gedrag wordt afgezeken.
 • Reactie door tetske op 14/05/2009
  ik heb ook heel veel vriende die homo zijn, de mensen om me heen denken dan ook vaak dat ik lesbisch ben of bi sexueel. Not! maar dik respect dat je er voor uit komt !!
 • Reactie door ~Winminn op 14/05/2009
  homo's zijn cool, maar die overdreven mogooltjes niet, van OHH MY GOD DIT&DAT dan denk ik doei:D. maar als je niet mee zit ,dan is het goed ik bedoel als je eenmaal met je eigen geslachtige's jongens verliefd wordt. waarom niet? ik ben zelf niet pot of lesbi. maar liefde is voor iedereen. en of je naar de hel gaat. suck them. pastoors zijn toch ook niet hetero. nouja dat kunnen ze niet bewijzen want ze mogen niet aan vrouwen zitten. dus. hel? die leraar van jou is gay (figuurlijk ;p )
 • Reactie door DOH! :P op 14/05/2009
  tjah, er zal wel wat vaker gebeuren dat mensen raar op zullen kijken dat iemand homoseksueel is :) maarjah wat doe je er dan aan? toch ook niks? het is toch zo natuurlijk als maar kan? je kan je gevoelens niet stoppen of je nou op meisjes op jongens valt :D ik ben zelf hetero maar ik ben nog maar 14 dus misschien ook wel niet! XD ik zou het niet weten, je hoort heel vaak dat mensen op wat oudere leeftijd 44 ofsow dat ze erachter komen dat ze homoseksueel zijn dus misschien ben ik het wel! :P maar ok. misschien ook wel niet! ik heb er beetje schijt aan.. tot nu toe ben ik alleen nog verliefd geweest op jongens.. MAAR HET GAAT FF NIET OM MIJ!! 1 ding is zeker.. gevoelens kun je niet stoppen, proberen kan altijd hoor! maar waarschijnlijk lukt het toch niet :) en er is niks met gay zijn .. dat maakt niks uit.. het is natuurlijk en normaal :D dus geen onzekerheidjes of geplaag want dan sla ik die plagertjes allemaal in elkaar. :D maar ok.. dat was ik.. en dit was weer een knap lang lul verhaal :D eigenlijk moet ik hw maken.. maar ok geen zin in XD bye bye! :D
 • Reactie door Jonkoll op 14/05/2009
  Ik ben sinds kort uit de kast gekomen. ik ben homo met je ex.
 • Reactie door anoniem op 14/05/2009
  volgens de evolutie zijn homos mislukt toch!
 • Reactie door salima op 14/05/2009
  omg hoebedoel ik ben gay gadverdamme maar ze zijn wel aardig de meeste gays tg?
 • Reactie door gert-jan op 14/05/2009
  I am gay wil je met me jongeman!?:$
 • Reactie door k bn t mixtapee op 15/05/2009
  bati WHAHAHAHAHHA
 • Reactie door Lente :D:D op 16/05/2009
  Ik vind homo's best wel schattig..
 • Reactie door Kurk op 17/05/2009
  Haha, homo!
 • Reactie door Antoinet op 17/05/2009
  Hee, Ik denk dat je helemaal niets moet aantrekken van die jongen. Het zijn jou gevoelens en ik het is zo ie zo al gewoon eerlijk dat je er voor uit durft te komen. Laat je geen dingen wijs maken , en kom uit voor je gevoelens. x.
 • Reactie door Jerry op 17/05/2009
  moet je toch lekker zelf weten of je homo bent of niet.. alleen ik hoef het niet voor me neus te hebben, bij mij op school lopen ook homo's rond en ik irriteer me er alleen maar aan als ze verwijfd gaan doen. doe gewoon normaal dan komt het wel goed;) laterz
 • Reactie door Zozo op 17/05/2009
  ZOOOZOOO, gaat die opmerking toevallig over Kevin? Flauw hoor!
 • Reactie door OHJA op 19/05/2009
  OHJA, beetje doorzichtig hoor.. Ludo??
 • Reactie door me op 19/05/2009
  Ik vind het cool van je dat je er zo goed voor uit komt. Ik ben lesbisch, en mijn hele school weet dat. Alleen bij mij wordt er niet zo heel erg positief over gedaan... Enkele weken terug gooide iemand me tegen een muur aan met de tekst dat die "even zin had het te doen". Ik was erg boos en toen ik snel weg wilde lopen en die jongen negeren, gooide hij me weer tegen de muur aan. Ik hield er een lichte hersenschudding aan over. En deze week kwam ik de kantine binnen, en gooide een jongen mij tegen de grond aan. Hij was in een hele groep en ze schopten mij. Ik kreeg een paniekaanval en begon te hyperfentileren... It sucks. Bij mij op school word ik hoe dan ook niet geaccepteert, alleen maar omdat ik lesbie ben en een vriendin heb...
 • Reactie door Pan op 20/05/2009
  Dat silhouet, typisch gay
 • Reactie door @ me op 25/05/2009
  Volgens mij zit je nou echt pure poep te praten xD hahahaha. what a bullshit
 • Reactie door Els op 16/11/2009
  Ik vind het altijd zo raar als mensen het "vies" of "vreemd" vinden als iemand homo of lesbisch is. Wat kan mij het nou schelen of iemand met een meisje of een jongen zoent? Dan kan je nog wel lekker kletsen en lol maken met die persoon :)
 • Reactie door bYDBzQjgisNHhmy op 21/06/2011
  That's way more clveer than I was expecting. Thanks!