Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Film: Aanrijding in Moscou

Geschreven door Suzan op 22/05/2009
Deze film gaat niet over Rusland, laat ik daar mee beginnen. Moscou is een wijk in Gent, Belgi. Zoals de titel van de film al doet vermoeden: er is een aanrijding in Moscou. Matty (41) knalt op de parkeerplaats van een supermarkt tegen een vrachtwagen aan. "Ga terug in de auto, mama is ruzie aan het maken."

Johnny (29) is de bestuurder van de vrachtwagen, en al gauw ontvlamt er tussen Matty en de chauffeur een ruzie in plat Gents waarbij ondertiteling geen overbodige luxe is.

Ik dacht eerst dat dit zo?n ingewikkelde film zou zijn, maar hij is echt te gek.[Lokaal]
Aanrijding in Moscou is een arthousefilm; het regiedebuut van Christophe van Rompaey. De film won tijdens het filmfestival in Cannes drie prijzen, waaronder die van het beste scenario, en dat is volkomen terecht. Tijdens de film neem je een duik in een andere cultuur, andere mentaliteiten en omgevingen worden op een rauwe, echte manier aan de kijker gepresenteerd. De film voelt als heel lokaal, en ook al is het niet mijn woonplaats, toch komt de film dichterbij, misschien wel omdat je het overzicht goed krijgt.Ook de acteurs dragen bij aan de echtheid: naast dat ze briljant acteren zijn ze geen Hollywood beauties.

[Echte problemen]
Hoe niet-Hollands deze film ook is, je inleven in de personages is niet moeilijk.
"Ma, zit gij in bad?"
"Nee, ik laat mij masseren door een grote neger."
Qua tekst is deze film ook erg prettig. Origineel, maar niet onnatuurlijk. Het gaat in de film om echte problemen. Problemen van ouders, maar ook problemen van jongeren. Tijdens de ruzie tussen Matty en Johnny slaat de vonk over. Matty is getrouwd, maar ligt in scheiding. Haar man is jaloers, wil ze hem terug? Gaat ze voor Johnny? Hoe gaat Matty er mee om als blijkt dat haar dochter lesbisch is?
Het ene naar het andere vraagstuk komt naar boven in deze film, en omdat ze ook in jouw leven zouden kunnen voorkomen blijf je geboeid tot het einde.

[Trailer]
[youtube:fwWNgde39I8]