Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

School te koop?

Geschreven door Margo op 22/04/2009
Een originele, spectaculaire examenstunt waar brugklassers het jaren later ng over hebben. Dat is de bedoeling.

Op het St. Oelbert gymnasium in Oosterhout waren de voortekenen goed. Een week voor de grote dag zetten ze hun school te koop en haalden daarmee zelfs de krant.

Op de dag zelf ging ik even op bezoek. Wat is er van geworden?
[Te koop]
De leerlingen waren de school waarschijnlijk zat en hebben besloten hem te koop te zetten, rond de school waren 'te koop' borden te zien en er zouden zelfs enkele bieders geweest zijn.
Op 17 april was het dan echt zover, de examenleerlingen hadden hun tentjes naast de school neergezet en bleven hier slapen. De school was opgekocht door de kampeerders en de rest van de dag werd er gestept, gebadmintond en ook de waterpistolen werden tevoorschijn gehaald. Leraren en leerlingen mochten een parcours afleggen en waterballonnen werden heen en weer gegooid. Maar wat vonden de leerlingen van de examenstunt?

"Leuk bedacht, met de camping en de te koop borden maar het was niet zo goed uitgewerkt dat was wel jammer"

"Ik vond het een redelijk geslaagde examenstunt, de waterballonnen waren leuk maar sommigen dingen konden ze gewoon beter niet doen want dat had er niet veel mee te maken, zoals de parcours enzo"

"Toen we op school aankwamen was het echt heel leuk, maar daarna werd het een beetje saai en hetzelfde als vorig jaar. Niet echt spectaculair jammer genoeg"

Misschien moeten ze volgend jaar de school maar echt verkopen.