Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Nee is nee

Geschreven door redactie op 16/04/2009
?Ouders onderschatten de gevaren van alcohol. Als een kind eenmaal heeft gedronken staat de deur wagenwijd open om met vrienden nog meer te drinken. Verbieden dus. Nee is nee.? Dat vindt kinderarts Nico van der Lely, die voor z'n werk regelmatig met comazuipende tieners te maken heeft. Hij gaat de scholen af om voorlichting aan ouders te geven.
Zijn punt: om scholieren van de drank af te houden, moeten hun ouders het simpelweg verbieden. Kan jij wel een wat strengere papa of mama gebruiken?

 
  • Reactie door nick op 21/04/2009
    Mijn pa heeft me van het roken afgehouden: hij zei gewoon dat ie het stom vond dat ik af en toe voor de cool een sigaret rookte, daar was ik het wel mee eens.
  • Reactie door JST op 04/01/2010
    Als ik niet ga roken krijg ik m'n rijbewijs van m'n ouders betaald. Dat ga ik niet opgeven.
  • Reactie door anoniempje op 10/06/2010
    Als je het drinken van alcohol compleet verboden krijgt, is de verleiding wel groter om eraan te beginnen. Dan is het spannend om te drinken en zo ontstaan ook comazuipers. Ik zeg niet dat het goed is om kinderen al op jonge leeftijd te laten drinken, maar zou het niet beter zijn om ze te leren dat je bijvoorbeeld wijn bij het eten drinkt voor de smaak? Dan leren ze niet allen verstandig te drinken, het hele idee van alcohol is dan veel minder spannend. Wat betreft de verhoging van de leeftijdsgrens voor alcohol; De echte comazuipers zijn altijd veeel jonger! we hebben het meestal over kinderen van 13,14 jaar. Die moeten ze aanpakken en niet proberen de leeftijdsgrens aan te passen want ik denk echt niet dat dat veel gaat helpen.