Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Warcraft is hypermodern schaken

Geschreven door Duco op 19/03/2009
Warcraft is een game voor ubernerds. Maar afgelopen zondag kreeg ik wel respect voor ze. Toen bezocht ik namelijk in Tuschinski de premire van de documentaire Beyond the Game, inclusief de Benelux-finale van Warcraft 3 tussen twee Europese topspelers.
Regisseur Jos de Putter: "Warcraft is hypermodern schaken." Daar kan ik me na het zien van de docu ook wel in vinden.[Op WiFi kan je niet gamen]
Ik begreep en begrijp niets van Warcraft. Niet meer dan dat het een fantasiewereld is met verschillende rassen die elkaar moeten uitmoorden. Of zoiets. De film is dan gelukkig ook geen uitleg van het spel.
Beyond the Game gaat over het leven van twee absolute wereldtoppers: de Nederlander Grubby (zijn ouders noemen hem Manuel Schenkhuizen) en de Chinees Sky.
Net als andere topsporters leiden ze een nogal ongewoon leven. Ze gamen tot wel 12 uur per dag en nemen alleen pauze om te plassen: eten kunnen ze namelijk achter hun scherm. En dat alles om in topconditie te kunnen blijven en de wereldkampioenschappen te winnen, mt bijbehorende duizenden euro's prijzengeld. Als Grubby met zijn vriendin naar een hotel zoekt, blijkt dat Warcraft overal een rol in speelt: "Is hier alleen WiFi in het hotel? Geen vaste internetaansluiting? Dan vetrekken we: op WiFi kan je niet gamen."

[Le Grande Finale]
In het Tuschinski maakte ik ook nog de Benelux-finale van de Electronic Sports League mee, zeg maar de Champions League van de gamers. Het was een vreemd gebeuren: twee jongens (Grubby uit de film vs. RotterdaM), beide zittend achter een pc met koptelefoon, muis en keyboard in de aanslag. Liverpool ? AC Milan is anders.
RotterdaM glimlachtte terwijl hij speelde, Grubby daarentegen staarde gebiologeerd naar zijn scherm, met zijn mond open. Ondertussen deed een commentator hard zijn best ons toeschouwers goed op de hoogte te houden.
Voor ik het wist had Grubby zijn tegenstander tweemaal verslagen en binnen een half uur de ESL-finale gewonnen. En terwijl een beetje voetballer dan over het veld rent en zijn shirt over zijn hoofd trekt, zo vierde Grubby zijn overwinning in gamerstijl: met een hoofdknik en een glimlach.


 
  • Reactie door thomas op 22/03/2009
    heet wijf