Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

De jeugd van tegenwoordig...

Geschreven door Scholieren.com op 10/03/2009
Was je nog geen 16 toen je ontmaagd werd? Dan heb je officieel de wet overtreden. Een rechter uit Leeuwarden vindt die wet achterhaald en wil de minimumleeftijd verlagen naar 14. Jongeren van nu zijn tegenwoordig immers eerder bezig met seks dan vroegah.
Aanleiding is een rechtszaak waarbij een moeder de 26-jarige vriend van haar 14-jarige dochter aanklaagde. De rechter moest straffen volgens de wet, maar de twee waren echt verliefd op elkaar. Uiteindelijk kreeg de man een werkstraf van twintig uur voorwaardelijk (dat betekent dat als je je koest houdt dat je die werkstraf nooit hoeft te voldoen).
Seksuoloog Peter Leusink vindt dat we het beter kunnen houden bij hij het oude (interview radio 1). Maar wat vind jij? Moet je legaal kunnen seksen op je veertiende, of moeten je ouders een rechtszaak kunnen aanspannen tegen je liefje als zij het er mee oneens zijn?

 
 • Reactie door piet op 10/03/2009
  ik vind dat als twee mensen het samen willen en ze er beide aan toe zijn de leeftijd onbelangrijk is\ wat veel belangrijker is is dat ze het beide vrijwillig willen en er apsolut geen drang in het spel is
 • Reactie door A-Sahbie-Wat is er? op 15/03/2009
  ewaaaa saaaafe doe normaal ze is 14 en die bshitie is 26.
 • Reactie door Tsjaa&Ehm op 22/05/2009
  26 en 14 BOEIE dat scheelt maar eeeehm 12 jaar! :|
 • Reactie door jooohn op 25/05/2009
  ewaaa, kan zekeer man waarom zou je nie moge pompee jonge spaacceee kel.
 • Reactie door Cline op 18/05/2010
  Ik vind het eigenlijk behoorlijk apart dat een jongen van 26 met een meisje van 14 naar bed gaat. Toch vind ik dat het hun eigen keuze is en als zij het allebei graag willen en er inderdaad niet gedwongen word, dat het kan. Hoewel het natuurlijk een behoorlijk groot leeftijdsverschil is.
 • Reactie door charlotte op 18/05/2010
  het enigste waar ik hierbij aandenk is dat toen hij 16 was, was zij 4