Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Vervloek het vloeken

Geschreven door Suzan op 10/03/2009
Voor een week zeg ik gedag tegen het vloeken. Ik ben niet de enige, in de Californische gemeente Pasadena hebben ze ook een vloekvrije week afgekondigd. En dat dankzij de 15-jarige scholier McKay Hatch van de ?No Cussing?-club.
Op zich hartstikke leuk en aardig, zo?n niet-vloeken week. Ik denk dat er weinig mensen zijn die echt tgen het verminderen van vloeken zijn. Maar of het realistisch is?
Vloeken zit in een klein hoekje. Vaak denk je er niet over na, het zijn spontane uitroepen die je niet in de hand hebt. [Het onderzoek]
Tenminste, dat is mijn eerste reactie. Om te testen of dat klopt ga ik deze week proberen zelf niet te vloeken. Dat niet alleen, daarnaast ga ik luisteren of de mensen om mij heen vloeken. Als ik het hoor, zal ik vragen waarom ze dat doen. En wat zij ervan vinden als mensen vloeken, en ook wat ze ervan vinden dat ze het zelf doen, en of ze ermee zouden kunnen of willen stoppen. In welke omgeving kun je vloeken? Schrikt vloeken af?

[Tot volgende week]
Deze week ga ik me bezighouden met vloeken, of beter gezegd: niet vloeken. Of, zoals ze het in Amerika zouden zeggen: ik ga een weekje niet cussen. Volgende week lees je het resultaat van mijn minionderzoek op het weblog! Het Nederlands Dagblad heeft meer over Mckay Hatch en hij heeft ook zijn eigen nocussing-website.

 
 • Reactie door Dinalfos op 10/03/2009
  "cussen" is schelden in het algemeen, niet vloeken in het bijzonder. Anyway, een vloek is maar een woord. Er is nooit iets mis met woorden, zelfs niet als mensen pretenderen/ervoor kiezen zich beledigd te voelen. Het woord 'godverdomme' is niet erger dan het woord 'grutjes' of 'verdikkie'.
 • Reactie door Je moeder op 11/03/2009
  Ik zag jou net nog staan langs de weg, in de wei. Ben jij het zwarte schaap van de familie, bh! en btw, laat je haar uitkammen. Of scheer je kaal! dikke kus je moeder
 • Reactie door mylife op 11/03/2009
  Zo hee, je moeder Doe jij even niet zo dom, ja! Waarom doe je zo? Een kutdag gehad omdat je weer werg genegeerd omdat je zulke rare opmerkingen maakt (als deze), of gewoon omdat je een kutleven hebt? Omdat je chagrijnig bent? Omdat je gewoon jaloers bent op haar mooie krullen? Omdat je gewoon JALOERS bent? Omdat .. tja.. waarom eigelijk? Als je zoiets doet ze er dan ook effe je echt naam bij, en de reden waarom je zo doet! Whahahaahaha, heb jij je weer lekker afgereageerd en dan kunnen wij denken, aaah.. wat een arm SCHAAP (zwart schaap) gossie, medelijden!
 • Reactie door Debby op 11/03/2009
  Wat je zegt is onzin Dinalfinos, er kunnen mensen zich wel degelijk zich beledigd voelen door een vloek, of wat jij noemt een ''gewoon woord'' Als mensen geloven in Jezus en anderen gebruiken bij elke keer als er iets gebeurd of als ze schrikken or whatever Zijn naam kunnen zij zich beledigd voelen. En dat geld ook voor ''godverdomme'' Er kan dus wel degelijke wat mis zijn met een woord.
 • Reactie door Jelle op 12/03/2009
  mja, misschien helpt dit ze van hun naeve gedrag af? misschien is het voorbeeld van ziektes iets beter (in de zin van realistischer). Kanker schreeuwen wanneer iemand daar net een dierbare aan kwijt is geraakt is niet chill, al ligt het woord aan de andere kant enorm lekker in de mond als je een beetje boos/gefrustreerd bent. Kak is een goede vervanging vind ik zelf, probeer het ook eens...
 • Reactie door je moeder op 17/03/2009
  mylife, welke life? hey mylife je meot ff dope gaan doen en ff binnekort met ons jumpe goed? door jou ga ik nu nog meer spammen in deze topic nou, iedereen bedankt "mylife"! nog een prettig leven prettiger kanniet want je hebt er geen een en nee jij gebruikt je eigen naam ps: jou kop is kermis!;) over kermis gesproken bij ons is er kermis tot de 22e nou als je zin heb moet je maar ff gaan steigere!;) xx houvanje poffertje van me
 • Reactie door Ralf de megakoekert op 17/03/2009
  hallo, ik ben ralf de bowlingbal, ik vloek niet maar noem iedereen koekert. heh heh ook drink ik ice tea waar spuug in zit
 • Reactie door Laura op 12/05/2009
  Ik vloek niet! Omdat ik gelovig ben, maar ook omdat ik het niet nodig vind om de naam van een God te gebruiken. Voor veel mensen is die naam heilig, en met respect voor die naam kom je heel ver!
 • Reactie door Sara op 17/03/2010
  @laura ; vloeken hoeft niet perse met geloof te maken hebben.. dusz ;]