Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Het HPV-vaccin: levensgevaarlijk?

Geschreven door Charlot op 09/03/2009
Er gaat een kettingbrief rond vol horrorverhalen over het baarmoederhalskankervaccin. En ook bij mij op school heeft iedereen het erover.
?Ga jij de prik halen??.
?Nee.?
?Waarom niet??
?Ik heb gehoord dat er mensen aan dood zijn gegaan, dat je verlamd kan raken van het vaccin, dat er rattengif in de prik verwerkt zit, dat de kans op kanker net zo groot blijft en dat je onvruchtbaar kan worden.?
Ik ben achter deze verhalen aangegaan op zoek naar de werkelijke feiten. Maar of ik het antwoord zal vinden?? [Een en al onduidelijkheid]
Overal hoor je iets anders. De bron van informatie kan je ook niet terug vinden in de horrorverhalen die de meisjes elkaar vertellen. Want, die heeft het weer van die, en zo gaat het verder. Allemaal uit de lucht gegrepen?

[Wat is nou waar?]
Het VARA-programma Zembla kwam afgelopen jaar met een documentaire. Nog nooit is er zo snel een medicijn goedgekeurd door de politiek. En alle deskundigen noemen het een experiment, want ze weten nog niet of het echt werkt of wat de bijwerkingen zullen zijn. Toch heeft de minister besloten dat we die prik moeten krijgen. Hoe zit dat nou? Wie heeft er gelijk?

[Stel je vraag aan een deskundige!]
Omdat ik in 1992 ben geboren hoef ik het vaccin niet te halen. Maar duizenden andere meisjes wel, namelijk de meisjes die geboren zijn tussen 1993 en 1996. En die zitten met een boel vragen. Die niemand kan beantwoorden? Deze week ga ik een deskundige op het gebied interviewen. Ik kan jouw dringende vragen stellen. Dus? kom maar op!

 
 • Reactie door berta op 09/03/2009
  Ik ben een meisje van 34 dat ook een prik wil maar ik wil niet dood kan ik dan wel een spuit halen?
 • Reactie door annemiek op 09/03/2009
  Is de prik al uitgetest, zijn er bijwerkingen, is er kans op onvruchtbaarheid later? Hoeveel mensen krijgen nu, zonder deze prik gehad te hebben, baarmoederhalskanker? Is dat te danken aan een bepaalde (ongezonde) levensstijl, bijv. hoge bloeddruk of overgewicht, roken etc. of kan het iedereen overkomen? En...als je deze vragen hebt gevraagd, waar komen de antwoorden te staan?? (A)
 • Reactie door Rob op 09/03/2009
  Ik vind zo'n prik nuttig, je ka ner aan dood gaan
 • Reactie door linda op 09/03/2009
  eey kun je wel of niet dood gaan? want dat wil ik wel graag weten
 • Reactie door mi$$ronaldo op 09/03/2009
  ik heb mijn eerste prik al gehaald en ik denk niet dat er iets ergs kan gebeuren,zoals je gaat dood ofso daaar geloof ik niej in. ik heb liever een prik tegen dat baarmoederkanker,want je weet nooit hoe erg het is. dus geoon doen!
 • Reactie door Patrick op 09/03/2009
  Als je er aan kan doodgaan, wat dan?
 • Reactie door hoi op 09/03/2009
  twee soorten gladiatorengevechten
 • Reactie door twee soorten gladiatorengevechten op 09/03/2009
  hoi
 • Reactie door Felice op 09/03/2009
  waarom zouden ze in godsnaam een landelijke vaccin campagne doen als je er aan dood zou kunnen gaan, denk even na
 • Reactie door ilse op 09/03/2009
  Ik heb de prik al, en ik leef nog, ook heb ik (nog) geen bijwerkingen gemerkt. -Ik zou wel graag willen weten of het echt een test is, er is namelijk nog nooit wat over de bijwerkingen aan me gevraagd... -Was het nou waar dat het meer kans op slagen had wanneer je nog maagd bent? -En hoeveel kans heb je op baarmoederhals kanker met en zonder prik. -Ik heb gehoord dat mannen de dragers zijn, is dit waar? Zoja, waarom moeten hun dan de prik niet??? groetjes
 • Reactie door 2 meisjes op 09/03/2009
  We weten wel dat we het niet willen halen, omdat er echt mensen aan overleden zijn.., (door die prik) Ook zijn er mensen verlamd, ja echt waar :)... Je hebt meer kans op gehandicapte kinderen, ee3n spontane abortus als je tijdens een zwangerschap laat prikken, ook heb je meer kans op andere kankers, doordat je een paar virussen die kanker veroorzaken uitschakeld, maak je de anderen actiever. Dus wij doen het niet. Maar we hebben ook gehoord dat je 0.04 minder kans had op baarmoederhalskanker.
 • Reactie door Sandra op 09/03/2009
  Wat zijn de bijwerkingen?
 • Reactie door o.o op 09/03/2009
  ik doe ut niet hoor.. veel te gevaarlijk lijkt mij, wat nou als het echt zo is?!! [die verhalen] dan kan je bijvoorbeeld ook geen kinderen krijgen als je dat wel zo willen dus ik doe het zelf niett. ;d
 • Reactie door lisa op 09/03/2009
  hoi
 • Reactie door Anoniem op 09/03/2009
  Ik zou het doen, anders zit je later als je het krijgt van had ik het toch maar gehaald, de bijwerkingen zijn nog niet bekent, maar met andere ziekte zoals polio en nekkrampen heeft niemand getwijfeld, waarom nu wel?
 • Reactie door Maud op 09/03/2009
  @ Linda: Iedereen gaat dood.. En ik denk niet dat ze de prik goedkeuren als je er dood aan zou gaan door dat er bijv. ingredienten als rattengif inzitten. Ik heb mijn laatste prik in november gehad en ik leef nog xD dus rattengif zit er in ieder geval niet in. Verder, het is inderdaad niet helemaal zeker dat je dan geen kans meer hebt op deze vorm van kanker, (dat is tot nu toe nog met alle medicijnen voor kanker volgens mij & het verschilt ook nog per persoon) maar er zijn toch echt wel allemaal experimenten geweest die hebben uitgewezen dat t in ieder geval niet dodelijk is en waarschijnlijk ook werkt. * de eventuele bijwerkingen kun je bij je dokter vragen of je kunt ze in de bijsluiter van de spuit lezen* Maar dit is mijn mening, als je er echt over twijfelt zou ik het met m'n dokter er over hebben.
 • Reactie door Alex op 09/03/2009
  Ik doe het niet; mijn zus heeft na inentingen de meest rare klachten gekregen. De makers hebben het zelf getest en willen graar dat hij goed is, om geld te verdienen. De regering wil graag dat er mensen zeggen/denken: onze regering doet wat voor onze gezondheid. Dat is op zich niet crimineel, maar ze willen graag dat het klopt en ze laten alles anders uit de test komen dan mensen die niet willen dat het werkt. En als je zegt: kom op, we leven in 2009, in 1950 zeiden ze hetzelfde en is er ook van alles misgegaan. Omdat we niet weten welke bijwerkingen de inenting heeft, en we die dus niet goed tegen elkaar kunnen afwegen, doe ik het niet. Ik heb de kans goed te eten en dan wordt de kans dat je ziek wordt kleiner, omdat je immuunsysteem beter is. En als iemand vervelend tegen je doet en jij daar weerstand tegen kunt bieden, kan je lichaam ook beter weerstand bieden tegen ziektes. We zijn er nog lang niet in de wetenschap. En trouwens: mooie theorie, maar is het bewezen dat het werkt? Daarbij, als het werkt: het beschermt je maar tegen twee variaties, de anderen niet! Dit is mijn mening.
 • Reactie door - op 09/03/2009
  ik weet niet wat iedereen praat met bijwerkingen dit &dat, maar met een paracetamol is het toch precies hetzelfde? dan kan je toch ook gaan braken en alles of niet dan- &trouwenss beter voorkomen en toch proberen dan het later krijgen.. maar hij zal vast wel niet levensgevaarlijk zijn anders zou hij toch nooit zijn goedgekeurd maarjaa dat is dan mijn mening hoorr ;)
 • Reactie door maaike op 09/03/2009
  ik moet het van mijn moeder omdat ze denkt dat het helpt, maar ik wil em helemaal niettttttt
 • Reactie door Marloes op 09/03/2009
  Ik heb de eerste prik gehad. & ik zou het echt doen hoor; Waarom zouden mensen het goedkeuren als je er aan zou kunnen overlijden?? Echt goed nadenken voor je neee! zegt !! & voor de mensen die niet durven; Het doet helemaal geen pijn ! Ik heb hem vanmorgen gehad ! xx veel succes!
 • Reactie door nonaa op 09/03/2009
  k wil hem wel halen maa kannniet , door al die verhalen va dat yee verlamt kan worden enso heb k al gaan geen zin meer om te halen ! xx.
 • Reactie door Miepje op 09/03/2009
  Dit is echt de grootste waanzin ooit, er gaat een horrorverhaal de ronde dat er in de VS iemand aan dood is gegaan. Nou bullshit als ik voor de bus kom nadat ik mijn vaccin heb gehaald, betekent dat nog niet dat ik aan het vaccin dood ben gegaan. Je moet nadat je een vaccin hebt gehaald alleen niet 's avonds voluit gaan sporten of zoiets maar dat is bij ieder vaccin zo dus het is echt een broodje aap verhaal.
 • Reactie door . op 09/03/2009
  Als je al met iemand naar bed bent geweest, heeft de prik dan echt geen nut/effect meer? Graaag hoor ik het van iemand
 • Reactie door lauraa op 09/03/2009
  maar waarom zouden ze duizenden meisjes 3 van die prikken geven als je er aan dood zou kunnen gaan.
 • Reactie door lisanne op 09/03/2009
  ik heb de prik al gehad, mijn moeder wilde graag dat ik hem kreeg. ik leef nog steeds dus het zal allemaal wel meevallen met dat gif enzovoort.
 • Reactie door ** op 09/03/2009
  Er was een korte tijd geleden ook een prik voor miskramen, die ze ook aan alle vrouwen hadden gegeven. Later bleek dat veel vrouwen die die prik hadden gehad, onvruchtbaar of kinderen met een handicap kregen. Dit verhaal is echt waar, uit vertrouwelijke bronnen. Wie zegt dat het met deze prikniet weer zo gaat? want de fabriek die dit middel gemaakt heeft, kan net zogoed hebben gezegt van: we weten het resultaat nog niet zeker, maar we verdienen er heel veel op, dus laten we maar gewoon iedereen die prik halen en dan zien we wel hoe het afloopt. Door deze verhalen ben ik oook heel erg aan het twijfelen. Maar vooral omdat ik weet dat dit wel echt waar is.
 • Reactie door thomas op 09/03/2009
  Ik heb laatst in een medisch blad gelezen, (http://www.medischdossier.org/home/) Zijn ook online (A) Dat het vrij schadelijk kan zijn, de kans dat je kind geboren word met een aandoening is groter dan dat je zelf baarmoederhalskanker krijgt (A) (200 op 8 miljoen gaan er per jaar dood aan baarmoederhalskanker) Verder zijn er nog vele bijwerkingen, n het is 2 jaar en 3 maanden getest.. Een beetje medicijn word minimaal 9 tot 10 jaar getest. Want wat zijn de bijwerkingen over 30 jaar? En bovendien, zo betrouwbaar komt de medische wereld ook niet over.. nogal veel fouten.. Benen die verkeerd geamputeerd worden enzo.. Niet prettig allemaal. De reden waarom het zo aangemoedigd word is geld perhaps?(A) het ontwikkelen koste een godsvermogen. 100 euro per vaccin, Ze verloten onder de mensen (in Gelderland, (nrc next stond dat laatst in) die komen Ipods om ze aan te trekken, rare manier van promotie maken? Nee, voor een kans van 200 op 8 miljoen is het risico dat je allemaal nare bijwerkingen krijgt te klein. Het werk namelijk ook maar in een bepaald stadium (de eerste fase) die door je lichaam ook opgeruimt kn worden (het hoeft niet persee, maar is wel waarschijnlijk) Later! ps. ze willen jongens ook zo'n prik gaan geven (haha xD)
 • Reactie door vivian op 09/03/2009
  Je gaat er niet dood aan, maar ze weten nog niet wat het over 20 jaar met je doet; of je inderdaad onvruchtbaar wordt. Wat wel zeker is; er zijn 2 soorten virussen die baarmoederhalskanker veroorzaken, voor n wordt je ingeent en laat dit nou net het virus zijn die het minste voorkomt. Ook kan je nu al het virus bij je dragen, het virus breekt pas jaren later uit--> en op dat moment krijg je de ziekte pas. dit gebeurd dus ook bij HIV. In amerika, spanje, portugal is dit vaccin als uit de handel gehaald omdat ze het niet betrouwbaar vinden. Als jullie toch de prik willen halen informeer dan bij je huisarts wat deze adviseert.
 • Reactie door Daphne op 09/03/2009
  Ik weet niet of het waar is wat ze allemaal zeggen, maar het lijkt me toch niet dat als er al super veel meisjes aan dood zijn gegaan & gehandicapt zijn geworden en alles, dat ze de prik aan alle meisjes in Nederland zouden geven. Ik heb nu al 2 van de 3 prikken gehad. (Ik heb ze al eerder gehad, maar ik moest er nog voor betalen.) En ik leef nog steeds. De prik sluit niet voor 100% baarmoederkanker buiten, maar voor 75% of zo iets. Ook is het tegen Genitale wratten, wat me ook niet erg prettig lijkt. Maar er zal misschien wel iets waar zijn, maar het lijkt me niet dat het super slecht is, want er is natuurlijk wel door deskundige naar gekeken.
 • Reactie door Maud op 09/03/2009
  @ ** : Dat is iets heel anders vind ik, voor miskramen moeten ze iets ontwikkelen dat invloed heeft op de baarmoeder zelf, en als t dan mis gaat is het best logisch dat ze misschien onvruchtbaar worden. Deze prik heeft nix met de voortplanting te maken dus is het onwaarschijnlijker dat je er onvruchtbaar wordt, ik wil niet zeggen dat die kans niet bestaat ik zeg alleen dat t iets heel anders is naar mijn mening
 • Reactie door miiij op 09/03/2009
  ik weet ng neit of ik hem moet halen, en het is al bijna :O ik weet er wel veel info over, maar wat is nu uiteindelijk waar?! wie zal het zeggen... ikd enk dat ik hem nu niet neem, omdat hij nog neit zo goed onderzocht is, en er veel onduidelijkheid over is.. maar over een paar jaar kan ik hem ook nog nemen, dan weten ze er vast meer over ;)
 • Reactie door Ziva op 09/03/2009
  ik heb m nu net gehaald maar denk je echt dat als t gevaarlijk zou zijn dat het dan landelijk ingevoerd zou worden...:S tuurlijk zijn er bijwerkingen maar geen ergen misschien word je misselijk ofzo ik heb nou alleen nog maar een beetje spierpijn in mn arm maar je moett 't zelf maar weten(K)
 • Reactie door princessofdawn op 09/03/2009
  even serieus mensen: Argumenten: het is geen prik tegen baarmoederhalskanker, maar tegen een virus dat in Europa bijna niet voorkomt. Het is ook nog niet bewezen dat dit virus echt bmhk veroorzaakt. Maar 2 varianten van het virus (70 varianten) worden (onbewezen) tegengehouden door de prik. De prik is gemaakt van genetisch gemanipuleerd virusmateriaal. Als je prik en je kind heeft het virus al in haar lichaam omdat ze al sexueel actief is geweest dan verhoog je het risico zelfs. Er wordt niet eerst gekeken of je kind dat virus al in haar lijf heeft. Er zijn bewezen anafylactische reacties geweest, ook al doden. In Spanje is dat spul al van de markt gehaald. In Amerika geeft de overheids gezondheidsdienst aan dat er gemiddeld 1 meisje per maand aan overlijdt, aan de prik dus - niet aan die vorm van kanker. Je kunt er ook onvruchtbaar van worden. Tenslotte de Zembla-tv-documentaire 'Het omstreden kankervaccin', uitgezonden op 19 oktober vorig jaar. In die documentaire wordt onthutsend duidelijk hoe geraffineerd twee farmaceutische bedrijven de producenten van Cervarix en Gardasil de afgelopen jaren de media hebben bespeeld om de relatief zeldzame ziekte baarmoederhalskanker op de publieke agenda te krijgen en hoe zij infiltreerden in de medische wereld, de politiek en zelfs in de commissie van de Gezondheidsraad, die minister Klink adviseerde een bevolkingsbreed Rijksvaccinatieprogramma in te stellen. een anafylactische reactie is dat je ergens dodelijk op kan reageren, zoals met een pinda allergie, ik zou het wel degelijk serieus nemen. dit kan ik seggen omdat ik weet hoe het voelt om een anafylactische reactie te krijgen, ben zelf dodelijk allergisch voor pinda's mocht je geen maagd meer zijn kan dat spul er voor 44% de kans VERHOGEN op baarmoederhalskanker.. ff overnadenken???
 • Reactie door bulshit op 09/03/2009
  die prik is echt wel goed getest, en de prik is gratis, dus wordt er niks aan verdiend.
 • Reactie door lisanne op 09/03/2009
  ga je er dood aan en werkt het echt of heeft het geen zin??
 • Reactie door Mdchen op 09/03/2009
  In Spanje zijn er al twee meisjes aan dood gegaan. Ik zou de prik niet nemen. Ze verleiden alle meisjes met een Ipod.. Kijk eens op deze site, daar staat alle informatie tegen de prik; www.nvkp.nl. Het komt erop neer dat ze de gevolgen van de prik niet weten.
 • Reactie door blablabla op 09/03/2009
  ik vertrouw het echt totaal niet. Iedereen zegt wel van ja, als je eraan dood zou gaan zouden ze die prikken echt niet landelijk invoeren. Maar ik vind dat je niet zomaar alles moet vertrouwen wat de regering doet, er kan van alles misgaan en ze weten nog helemaal niet wat de gevolgen op lange termijn zijn. Ik wil gewoon dat ze het vaccin helemaal gaan onderzoeken en als blijkt dat het echt veilig is, ga ik hem zeker halen. Maar voorlopig niet.
 • Reactie door iii op 09/03/2009
  Kom op. wat veel meisjes al zeggen, ze gaan echt geen prik invoeren als er best wel een kans is dat je dood gaat. Geloof overigens ook niet alles wat je hoort, want het meeste is gewoon verzonnen, zo gaat dat met alle verhalen. Tuurlijk, het is nog steeds zo dat je andere vormen van baarmoederhalskanker kunt krijgen, maar deze twee niet meer. Dus wordt de kans heel veel kleiner. Wees eens blij dat er eindelijk medicijnen op de markt komen tegen zo'n verschrikkelijke ziekte. Je moet zelf weten wat je doet, als je maar later als het zover is, weet dat je er misschien wel wat aan had kunnen doen.
 • Reactie door . op 09/03/2009
  Kijk allemaal op: WWW.PRIKBESCHERM.EU !! Staan alle feiten!!
 • Reactie door mmmmm op 09/03/2009
  is het gevaarlijk
 • Reactie door Rooozeey op 09/03/2009
  Ik denk dat ik de prik pas later neem, over een jaar ofzo..Dan is het miss wat duidelijker allemaal, wat de bijwerkingen zijn.. Maar de mensen die hem al hebben gehad: merken jullie nu nog niks?
 • Reactie door dream girl op 09/03/2009
  kijk what i dont understand is that 1. waarom prik geve als gevaarlijk is. 2. liever prik of kanker? 3. boeie het is maar een prik dont pussy out just do it.., 4. DENK NA MISCHIEN HADDE DIE MENSE DIE DOOD OF SHIT ZIJN ALLERGIE VOOR IETS IN DIE SHIT! 5. er is niks over duidelijk of die meids dood zijn aan die prik of iets anders dus....
 • Reactie door Pam op 09/03/2009
  Ik ga niet hoor !! Er is ook zo'n kleine kans dt je het krijgt, en misschien heb je dan wel iets minder kans, maar er kunnen ook allerlei andere dingen voor terugkomen... HET IS GEVAARLIJK & NIET GETEST
 • Reactie door charlotte op 09/03/2009
  ik heb er over gehoord dat je kinderen erdoor onvruchtbaar worden. dus echt succesvol zal deze prik wel niet zijn, toch?
 • Reactie door Boee op 09/03/2009
  om te reageren op '.' : op www.prikenbescherm.eu staan lang niet alle feiten. Kijk maar onder het kopje 'vraag en antwoord' de vraag: wat zijn de gevolgen op lange termijn? ' jaa kijk, dt weten we nog even niet' :'] En dan nog iets; iedereen zegt; Als je er iets ergs van krijgt voeren ze het echt niet landelijk in. nou kijk, dat is dus het hele probleem; ze weten totaal niet wat de gevolgen kunnen zijn omdat het product pas zo kort op de markt is. Nja ik weet niet of jullie het doorhadden, maar ik neem die prik niet xD
 • Reactie door DatWilJeWelWetenHea op 09/03/2009
  ik ga hem denk ik niet halen, want die prik is nog op niemand getest. en je kan hem ook nog een jaar later halen dus dan weten ze wel wat de bijwerkingen zijn. dus als je slim bent wacht je nog gewoon een jaar dan kan het ook nog gratis, maar dat is mijn mening.
 • Reactie door persoon op 09/03/2009
  Hallo iedereen, Zover ik weet, heeft elk medicijn minstens een kleine bijwerking. Het kan zijn dat deze prik gevaarlijk is (hoewel ik sterk geloof dat dit minder gevaarlijk is dan als je niets doet) maar die in de kettingbrieven en roddels zijn gewoon onrealistisch. Waarom denk je dat niemand weet waar dit vandaan komt? Als zulke resultaten bekend worden, moeten ze openbaar bekend gemaakt worden. (volgens de wet ja) En is het niet zo dat als je zelf niet zo veel van die prik af weet, je beter kunt doen wat de overheid heeft besloten? Zij weten hier meer van af, en hebben hierover ook een hele tijd gepraat. De minister gaat dit niet zomaar zeggen als er grote risico's aan verbonden zijn. Wat ik wil zeggen is dat je je niet ongerust hoeft te maken door dingen die je hoort. T.
 • Reactie door Klaas op 09/03/2009
  Echt meisjes, dit is allemaal onzin. Als je verhalen hoort over spoken, dan zijn die toch ook niet waar. Het zijn gewoon geruchten en die zijn ook niet waar. En iedereen denkt wel dat de onderneming die het vaccin produceert er alleen maar bakken geld aan verdient maar dat is misschien ook zo. Maar een bedrijf mag nooit een medicijn zomaar verkopen zonder dat het streng gecontroleerd wordt en getest. Dus die zever van "het is niet getest" is ook niet waar.
 • Reactie door .. op 09/03/2009
  gewoon doen, niks aan de hand. :)
 • Reactie door moi op 09/03/2009
  Ook ik lees de "horror" verhalen rond om de prik en hier komt mijn mening: de vaccinatie bestaat nog maar 5 jaar, de bijwerkingen op LANGE termijn zijn dus niet getest. de kans dat je werkelijk bmhkanker krijgt is zonder vaccinatie 2% de vaccinatie zelf dekt daarvan maar 70% en niet 100. dus de kans is kleiner dan 2% maar niet helemaal verdwenen. het is echter wel waar dat er mensen zijn overleden in amerika door vaccinatie van een soort gelijk product. (niet hetzelfde dat er hier in nederland gebruikt wordt, maar is dit echt een oplossing??) en inderdaad, de overheid zou het niet goedkeuren als het een slecht product was, maar waarom horen we geen bevestiging van de overheid over al deze "horror"verhalen?? en hoe leg je de zembla aflevering uit? die mensen zijn deskundig op dit gebied.. deskundiger dan de overheid en zij zijn het er mee eens dat het niet voldoende getest is en dus risicovol is. mijn advies is: veilige sex (het is immers alleen zo overdraagbaar, net als een soa) en een goede wasbeurt voor en na de sex ;)
 • Reactie door Lessa op 09/03/2009
  Ik sluit me aan bij alle berichten die zeggen dat de kettingbrieven en roddels onzin zijn. Niet geloven. Bullshit. Wat wel waar is (voor zover ik weet) is het volgende - Jaarlijks steven er 200 vrouwen aan baarmoederhals kanker. Hiervan heeft 75% HPV. Dit zijn dus 150 vrouwen per jaar. Op de 18 miljoen inwoners die Nederland heeft. Dit is: 0.000834%. Zo veel mensen van de totale Nederlandse bevolking sterven er jaarlijks aan HPV. Let wel, dit zijn alle varianten, terwijl je maar voor TWEE varianten ingent wordt. - Als je al seks gehad hebt, is de kans op baarmoederhalskanker 50% groter na de inenting dan zonder inenting. Als je geen seks gehad hebt dan helpt de inenting wel. - Het medicijn is heel snel op de markt gekomen, maar dat wil niet zeggen dat het niet getest is. Dat is namelijk verboden. Er zit wel een luchtje aan de zaak. Er zijn namelijk zeker wel mensen overleden aan de bijwerkingen van de HPV inenting. In een Amerikaans onderzoek overleden meerdere mensen en raakten er anderen in coma. Dit zelfde vaccin hebben jullie allemaal ook gekregen omdat het niet 'bewezen' was dat er echt schade kan zijn. - De effecten op lange termijn zijn nog niet onderzocht. Dat is waarom je kunt laten registreren. Later kan er dan onderzoek gedaan worden aan de hand van de rest van jullie ziektegeschiedenis. De mensen die de prik nu halen dienen als proefkonijn voor de onderzoeken op lange termijn. Dus: - De prik beschermt tegen 2 varianten van HPV - Er zijn nog tig andere manieren waarop je baarmoederhalskanker kunt krijgen. Daartegen word je niet beschermd. - De effecten op lange termijn zijn nog niet duidelijk. - Er zijn mensen overleden aan het vaccin, maar niet significant veel. - Als je al seks gehad hebt is de kans 50% GROTER dat je baarmoederhalskanker krijgt, na de inenting. Mijn mening: haal hem niet. Laat vanaf je 20ste ieder jaar een uitstrijkje doen, en je bent er ook op tijd bij.
 • Reactie door . op 09/03/2009
  Ik word er niet goed van! Ik heb hem morgen, en ik weet echt niet wat ik moet doen! Van me moeder moet ik hem wel gewoon halen. Dat ga ik denk ik ook doen. Maar het is wel vervelend al die onzin verhaaltjes..
 • Reactie door MissAFFELAY op 09/03/2009
  Ik denk dat er niks gebeurd hoor! Het is in andere landen al lang ingevoerd! Als het bijwerkingen had waren hadden ze het vast al lang afgeschaft. Nou wat iedereen doet moeten ze zelf weten maar ik doe het wel! :):) ;);)
 • Reactie door allochtoon op 09/03/2009
  ik heb scheid aan de baarmoedergezondheid
 • Reactie door halime op 09/03/2009
  deze week?? ik moet woensdag al die prik gaan halen, maar ik vertrouw het niet hoor IK BEDOEL DE DESKUNDIGEN WETEN ZELF NOG NIET EENS WAT DE BIJVERSCHIJNSELEN ZIJN!!!! kom op zeg...
 • Reactie door MissAFFELAY op 09/03/2009
  :) Je krijgt er tenminste de kans voor heel veel kinderen in andere landen niet! Ik vind dat je het niet allemaal moet geloven.
 • Reactie door thomas op 09/03/2009
  Ehm, het vaccin is in 2 jaar en 3 maanden ontwikkelt, veels te weinig dus, een beetje vaccin is 10 jaar getest/ontwikkelt.
 • Reactie door niet te doen op 09/03/2009
  allemaal zever dat je er van kan doodgaan, is echt niet waar, ik neem hem zowiezo, later zal ik blij zijn dat ik hem genomen heb, terwijl jullie kanker zullen hebben, jammer genoeg
 • Reactie door thomas op 09/03/2009
  Ehm, het vaccin is in 2 jaar en 3 maanden ontwikkelt, veels te weinig dus, een beetje vaccin is 10 jaar getest/ontwikkelt. De kans dat je het krijgt is 200 op 8 miljoen. Hoe groot is die kans dan zeg.. De kans is echter veel en veel groter dat jij -of je toekomstige kind- allemaal nare bijverschijnselen krijgt... Ze weten geeneens wat het over 30 jaar doet.. En laten we nou eerlijk zijn, Dokters maken wel vaker fouten, -het verkeerde been amputeren bijvoorbeeld- Tja ik vertrouw het zooitje niet.. vooral niet als ik artikelen hiervan lees. http://www.medischdossier.org/home/ Vrij betrouwbare informatie,
 • Reactie door mr prik op 09/03/2009
  zo'n nave mensen!! met die prik is nix aan de hand (allez tog ni in belgi) als et niet zou helpen zouden ze het ook niet uitbrengen! paranode mensen
 • Reactie door mr prik op 09/03/2009
  trouwens het is gratis (allez volledig trugbetaald)
 • Reactie door - op 09/03/2009
  Ik moet hem over een week gaan halen, en ik ga het doen ook, want ook al hoor ik allemaal enge/rare dingen, ik vind het belangrijk voor mijn gezondheid, en nou en? dan heb je maar een dagje hoofdpijn, so what?! als de kans minder is dat je baarmoederhalskanker ga ik ervoor! en je kan ook gewoon naar die mensen toe gaan die die prik geven en aan hun informatie vragen, waarom zou de overheid het aan ons geven? om ons dood te krijgen? nee, want als wij dood gaan door die prik verdienen ze weer minder aan ons, dus dat is in ieder geval niet de reden waarom je het niet zou doen, maarjhaa, ik ga hem in ieder geval wel halen!
 • Reactie door ammehoela op 09/03/2009
  Mensen je moet gewoon geen prik nemen! laat moeder natuur alles doen, niet een of andere prik waar je geen eens wat van af weet. Ik ben echt zo tegen al die onzin. Wel dom hoor, opeens gaan mensen moeilijk doen om prikken. Vroeger moest dit toch ook niet, nouja vroeger toen ik jullie leeftijd had! Niet doen dus!
 • Reactie door Marrit op 09/03/2009
  Ik heb besloten om niet te gaan. Naar mijn mening is er nog teveel ophef over. Als de prik straks wel goed is betaal ik liever 350 euro, dan dat ik nu in onzekerheid leef over de bijwerkingen van de prik. Succes met je keuze.
 • Reactie door .. op 09/03/2009
  ammehoela 9 maart 2009: ja dat klopt maar toen wisten we nog niet heel veel van baarmoederhalskanker en vroeger gingen er ook meer mensen dood aan. ik zeg mar zo voorkomen is beter dan genezen. en ja het is een test maar neem maar van mij aan dat alle mensen die er achter zitten niet de bedoeling hebben om jullie te vergiftigen of onvruchtbaar te maken..
 • Reactie door Kirsii(ll') op 09/03/2009
  Er zijn zoiezo wel degelijk mensen aan de prik overleden:'O. ik vertrouw het niet, m'n moeder is met haar werk verder gaan kijken over hoe het precies zit enzo, en niet bepaald positieve resultaten. Ik ga de pruk nie thalen!
 • Reactie door jo op 09/03/2009
  ik denk dat ik de prik wel ga halen, natuurlijk weten ze niet wat de bijwerkingen over 50 jaar zijn, want het is een heel nieuw medicijn. volgens mij zullen de effecten op de korte termijn nou niet zo denderend zijn hoor, misschien wat misselijkheid ofzo, op zn minst spierpijn want ze spuiten het in je spier xD ach ik neem hem gewoon, maar ik vind wel dat ze het bij een ietwat jongere doelgroep hadden moeten invoeren, want het werkt bijna niet als je al sex hebt gehad en daar beginnen ze tegenwoordig steeds vroeger mee dusja :p maar gewoon niet bang zijn en lekker laten prikken die handel greetz
 • Reactie door looser en looser op 09/03/2009
  de prik is levensbedreigend,het heeft al een regenwoud uitgeroeid. en je krijgt gegarandeerd een overrijding met een scootmobiel, echt waar, staat allemaal op internet! maar ik ga m toch halen, het is gratis en baarmoedergezondheid aan de macht. dus.
 • Reactie door asxdcf op 09/03/2009
  ALEMAAL ONZIN SLAAAT NERGENS OP!!
 • Reactie door Wesley op 09/03/2009
  Ik heb lekker een piemel, dus geen prikje voor ik:) Lekker puh!
 • Reactie door moi op 09/03/2009
  ik heb mijn eerste prik vandaag gehaald ik vertrouw het wel. Als het gevaarlijk zou zijn zou de helft van de meisjes boven de twaalf nu allemaal onvruchtbaar worden of dood gaan... kom nou jongens dat risico gaat de regering van een land als nederland echt niet lopen...
 • Reactie door Lieke op 09/03/2009
  Als die prik echt zo gevaarlijk was, was hij allang ' van de markt gehaald' zegmaar..In andere landen wordt de prik al langer gegeven, en in Nederland nu pas, omdat hij eerst GOED GETEST is. dus, je kan er vanuit gaan dat het allemaal wel goed zit;)
 • Reactie door Daan, op 09/03/2009
  Ik heb de prik al gehaald, en hallo ze doen wel hun best om de rest van het land veilig te maken tegen baarmoederhals kanker, en ZE SPUITEN ECHT GEEN DODE KANKERCELLEN IN JE!!! ze spuiten 2 soorten medicijnen in je, ( nagevraagd bij de balie toen ik mijn prik ging halen ) EN nederland is een van de laatste landen, dus als hij in andere landen TOTAAL NIET GOED GING, dan zouden ze het hier toch ook niet doen, willen ze totale uitroeing van de meisjes ofz? Er is nog niemand aan overleden, ALS JE HET ERGENS OP EEN SITE HEB STAAN, WAAR HET BEWEZEN IS, WIL IK HET WETEN, iedereen lult maar wat als je het mij vraagt. - je merkt wel dat ik de prik WEL ga halen.
 • Reactie door Muna op 09/03/2009
  ik hb de prik vandaag gehaald en ik was wel bang door die horror verhalen maar een vriendin die de prik in het weekend kreeg die gaf een logisch verklaring= de minister die het heeft goedgekeurd wilt dat iedereen wordt ingend maar de verzekering betaalt het en die zitten krap bij kas vanwege de kredietcrisis dus hebben zij het om de een of andere manier die verhalen verzonnen zodat meer kinderen de prik niet zouden halen maar dat vind ik onzettend verschrikkelijk want dan heb je een kans om beschermd te worden en dan word je bang gemaakt om een kleine naaldje dat je niet eens gezien hebt en ik vind dat alle meiden het verplicht moeten nemen(als het werkt) want zo erg is het niet
 • Reactie door Mell op 09/03/2009
  Als ik onvruchtwaar wordt he? dan zal ik ens gif in hun spuiten.! Maar vandaar dat het niet verplicht is, want nu als er wat gebeurd kunne ze zeggen: eigen risico,," Maar dat mens dat mij prikte zei dat het ok nog kan werken als je geen maagd meer bent, hoeft het virus niet persee te hebben meteen. enne verder dat het allemaal onzin was. maar ik vind dat als het een expiriment is, we er voor moeten worden betaald!
 • Reactie door Joop op 09/03/2009
  kost je 300 euro ik geloof 100 per prik en er zijn 3 als ik mij niet vergis dus zal geen rattegif ofzo inzitten ik hekel deze dramatiek XD
 • Reactie door Tim op 09/03/2009
  Ma das ma een kluchtje e, zeker een urban legend, niemand kent iemand die eraan verlamd of dood is gegaan nochtans iedereen kent tenminste wel n vrouwelijk persoon
 • Reactie door Iris op 09/03/2009
  NIET WAAR! in Duitsland zijn ze er al JAREN mee bezig, en wij zijn dus geen proefkonijnen. Dat is onzin. Ik heb al 3 prikken gehad, en ik heb nog geen bijwerkingen gemerkt. Meisjes, alsjeblieft, neem zo'n prik, mijn tante heeft baarmoederhalskanker gehad. En dat heeft haar lichamelijk en geestelijk kapot gemaakt. Ik weet waar ik het over heb.
 • Reactie door Jessica op 09/03/2009
  Denk je nu echt dat ze deze vaccin op de markt zouden brengen en dat ze goedgekeurd zou worden in verschillende landen, zoals Belgie waar het gezondheidsniveau heel hoog is, als deze schadelijk zou zijn. Dan zou er als ware een epidemie uitbreken. Ik heb deze prik gekregen van mijn genecologe (alledrie) en al mijn vriendinnen ook. Helemaal geen bijwerkingen, wees er maar zeker van!
 • Reactie door Lisa op 09/03/2009
  Ik ben gelukkig uit 1992, ik hoor iedereen er op school over, maar ik begin er niet aan, ookal kun je het bij de dokter halen. Misschien weten ze wel wat over over 5 jaar kan gebeuren, maar nog lang niet na 10 jaar, of 20? Of misschien pas 30 jaar later?!! Ik wil niemand bang maken, maar ik vertrouw het niet. Ze zeggen heel simpel;; iedereen vanaf 1993 tot en met blabla leeftijd een prik.. Maar wie is er nou werkelijk goed over geinformeerd? Nou,, als je het hier leest.. zijn er veel mensen met veel te veel vragen. Ze hadden die eerst moeten beantwoorden voordat ze iets doen.! Het klinkt allemaal heel mooi dat je tegen kanker beschermd zou worden. Maar als je weet hoeveel verschillende soorten kanker er zijn, heel bot gezegd, sorry daarvoor. Dan iheb je wel een grote kans om baarmoederhalskanker te krijgen, maar hoeveel kans heb je om ook nog ergens anders aan dood te gaan? Ik vind het allemaal wel eng klinken, maar wat ik enger vind is dat mensen iets in je spuiten, en je weet niet wat je derest van je leven te wachten staat. Het is onvoorspelbaar... mensen reageer aub even op mijn post?! Ik wil graag weten wie er nog meer over denken! gr. Lisa
 • Reactie door Louise op 09/03/2009
  even een vraagje, ik heb vandaag de prik gehaalt, mag ik nu de pil niet meer slikken, of mag dat alleen niet als je geen maagd meer bent, of mogen die dat ook gewoon? En als ik moet stoppen met me pil, waneer mag ik dan weer beginnen ermee? btw als je nog niet bent geweest; probeer dat je geprikt word in je niet schrijfarm, want ik was zo'n sukkel dat ik dus vandaag niet meer kon schrijven en piano spelen en toch geprobeert heb, nu heb ik heel erg kramp in me arm... :S
 • Reactie door Me. op 09/03/2009
  ik denk ook niet dat ze zo groot risico zouden nemen om elk meisje te laten inenten als dit gevaarlijk zou zijn. Volgens mij zijn er wel bijwerkingen maar zijn deze doorverteld en door andere mensen laten overdrijfen! Als je er aan dood zou kunnen gaan, dan laten ze deze prik niet aan elk meisje van nederland aan bieden! Er zijn veel onderzoeken gedaan naar deze prik, ik denk dat het niet veel kwaad kan!
 • Reactie door ik ben bang!!!!! op 09/03/2009
  ik weet niet hoe het is met al die verhalen maar ik geloof er niets van i hate this so muchhh
 • Reactie door Linsjee op 09/03/2009
  Mijn pa zei dat er daarnet een reportage was met een professor die vertelde over die prik. Die man was er niet tgen maar ook niet vor. Maar alle ophef erdoor, komt door verkeerd opgezochte informatie. Er zit een stofje in die prik(wat dus totaal geen kwaad kan) die heel erg door de war wordt gegooit met een ander stofje , wat dus wl dodelijk is. Vandaar dat mensen zeggen dat er rattengig in zit enzo. dikke onzin dus. Als zelfs die professor al ziets zegt:O. Het is dus allemaal een groot misverstand met dat je er dood van kan gaan enzo, klopt niks van. En van dat mensen zeggen dat je er onvruchtbaar door kunt worden is helemaal al onzin. Die prik gaat naar je baarmoederhals, niet naar de eierstokken!!! Naja, ik laat m maar gewoon prikken die prik. haha.
 • Reactie door Anneee op 09/03/2009
  Ik hoop dat veel mensen dit lezen, want als ik deze post hierboven lees merk ik dat maar weinig mensen weten hoe baarmoederhalskanker ontstaat. DEZE VORM VAN KANKER WORDT NAMELIJK VEROORZAAKT DOOR EEN VIRUS. Dit virus wordt gedragen door mannen en kan bij seks overgedragen worden aan de vrouw. Niet elke man draagt het virus, en van de 40 soorten die er zijn is er slechts n die een vergrote kans op baarmoederhalskanker veroorzaakt. Wanneer je geen maagd meer bent is er dus al een kans dat je 'geinfecteerd' bent met dit virus. Daarom wilt te regering alleen jonge meisjes laten inenten,want ze gaan er vanuit dat die nog maagd zijn, en moeten oudere meisjes of volwassenen zlf de inentingen bekostigen. Er zijn natuurlijk nog geen duidelijke aanwijzingen over bijwerkingen, aangezien het net in gebruik is genomen, maar hier in Nederland kun je ervanuit gaan dat ze je niet gaan infecteren met gif. Als je dat toch denkt zul je toch meer moeten gaan lezen over de medische industrie. Onvruchtbaarheid zal niet voorkomen, omdat er geen 'aanpassingen' of iets dergelijks aan de baarmoeder zelf zijn gedaan. JE WORDT DUS GEWOON INGE-ENT TEGEN EEN VIRUS, net als dat je ingent wordt voor bijvoorbeeld Hepatitis als je op vakantie gaat. En van zo'n vaccinatie kun je je een beetje ziek voelen, dat hoort erbij. Ik hoop dat dat hele gezeik een keertje over is. Mensen die niet weten waar ze het over hebben moeten geen ernstige beweringen maken, zoals beweren dat je ergens aan dood gaat. Want je maakt een hoop meisjes bang terwijl het gebaseerd is op onzin.
 • Reactie door Ikke op 09/03/2009
  In de US en sommige andere landen word er een lage concentratie virus ingespoten, in NL een DOOD virus zodat je lichaam toch antistoffen aanmaakt maar er minder/bijna geen gevaar is
 • Reactie door Lekkerwijf op 10/03/2009
  ik heb gister mijn eerste prik gehaald, en ben nu dood. Sterk af te raden. gelukkig heb ik ook een piemel. en toch ook niet. dus daarom wel, maar toch ook wel zout en regen. ik geef de prik een 9 puls
 • Reactie door ikki op 10/03/2009
  die prik voor miskramen is al meer dan 20 jaar geleden dus ik weet niet wat jij zuert.......... heb ook nu 1 van de prikken gehad en heb behalven effe geen hogner en niet kunnen slapen 1 dag niks aan over gehouden.....
 • Reactie door Mayaaa op 10/03/2009
  Al die verontrustende berichten..er komen er steeds meer bij. Ook al sta ik volledig achter de mensen die onzeker zijn over het feit of ze de prik wel of niet gaan halen. Want zeg nou zelf, het is wel heel erg snel gegaan hea, dat deze factinatie in het rijks factinatie werd op genomen. En Wie zegt dat de prik wel echt goed is!! NIEMAND, er is niemand die dat kan aantonen, dus ik zou zeggen, volg je gevoel en laat je niet af lijden door al die verhalen die rond gaan, want ook die verhalen hoefen niet cht waar te zijn
 • Reactie door ik ben gek op 10/03/2009
  met de prik word het alleen maar erger
 • Reactie door Kim op 10/03/2009
  Waarom is het alleen voor meisjes die na 1993 zijn geboren? Wat gebeurt er met de anderen?
 • Reactie door gloitd op 10/03/2009
  het is VET ENG!
 • Reactie door Bijwerkingen op 10/03/2009
  Ik lig nu al zo'n 15 dagen met koorts op bed. ook heb ik uitslag op mn rechterbil. kortom weet waar ge aan begint!
 • Reactie door klaas op 10/03/2009
  @kim, die worden binnen 10 jaar allemaal afgevoerd.
 • Reactie door J. op 10/03/2009
  Ik denk dat de prik geen kwaad kan, want anders zou de regering niet alle meisjes die na 1993 geboren zijn laten vaccineren, dan zouden er dus heel veel doden vallen(wat ik hoor van de verhalen)
 • Reactie door babs op 10/03/2009
  is het waar dat je verlamd kunt raken door die prik of zelfs een miskraam kan krijgen ? ik vind het dom ! de overheid moet eerst maar mooi die prik testen voordat ze wille da elk meiske zich laat prikke! en mensen zit elkaar nou aub niet bang te maken! veel mensen durven al bijna geen prik meer te halen door die DOMME! en kinderachtige fabeltjhes van sommige .
 • Reactie door A. op 10/03/2009
  Het zijn geen fabeltjes, dit spul is 6 jaar geleden pas uitgevonden! dus wie weet wat het over 10 of 20 jaar met je doet! of met je kinderen?!?! dat weet niemand... en als je geen maagd meer bent dan heb je gewoon 44% meer kans op baarmoederhalskanker dat is wel heeel veel! ik heb nu mn eerste prik gehad, maar ik heb echt superveel spijt dat ik het gedaan heb, en ik denk niet dat ik die andere 2 nog ga halen... en al deze "fabeltjes" zullen er echt niet voor niks zijn, daar zullen echt wel redenen voor zijn. (dat je er aan dood gaat is wel onzin. het gaat over de lange termijn, en je nageslacht) ik zou tegen iedereen zeggen die hem nog niet gehad heeft, DOE HET NIET! zelfs biologieleraren, huisartsen, gynacologen, raden het af!
 • Reactie door Tiny op 10/03/2009
  http://www.trosradar.nl/index.php?id=262&tx_ttnews[tt_news]=24838&tx_ttnews[backPid]=85 Gisteren heeft het consumenten programma Radar aandacht besteed aan dit onderwerp. Jullie zouden eens een kijkje kunnen nemen op uitzendinggemist.nl. ook op hun website trosradar.nl kun je nuttige info vinden. Radar is een goed en kritisch programma. Misschien dat het jullie helpt een verstandige keuze te maken. Laten we eerlijk zijn, alles wat nieuw is is eng en griezelig, tja en broodje aap verhalen zijn snel de wereld in. Probeer daar doorheen te zien en je voldoende te laten voorlichten en stel gerust vragen aan je huisarts als je ergens nog vragen over hebt of onzeker bent. Maar laat je niet door dit soor broodje aap verhalen zo'n kans als deze vergallen. Als de regering het veilig vind dan kun je daar gerust ook vanuit gaan.
 • Reactie door jara op 10/03/2009
  ik wordt er gek van !! moet je de prik nu wel halen of niet???!!! wij meisjes worden toch hartstikke onzeker door al die klote verhaaltjes!!!:O
 • Reactie door Marije op 10/03/2009
  Ik vind dat ze nog hadden moeten wachten met die prik. Er krijgen namelijk maar relatief weinig vrouwen baarmoederhalskanker, en er gaan er nog minder dood aan. Zo heel erg dringend is die prik dus niet, dus waarom geen extra tijd nemen om die prik uitgebreid te testen?
 • Reactie door mr. juju op 10/03/2009
  ik zou die prik gwn hale stelletje mafkeze waar ben je bang voor denk je nou echt dat de nederlandse regering je dood laat gaan dan krijge ze t0g geen geld meer. alleen het zou een stunt zijn voor wilders om alleen alle allochtonen meisjes zo een prik te late hale en vervolgens allemaal dood laten gaan. ik zou het gwn doen zkrheid voor alles!!!!!!!!!!!!!!!! pascal provi.
 • Reactie door ramona op 10/03/2009
  wat moet i doen die prik halen of niet. ik ben er heel onzeker van
 • Reactie door s op 10/03/2009
  ik durf m niet te halen hoor want straks zijn er allemaal nare gevolgen.... en ik wil niet dood!
 • Reactie door annelaura op 10/03/2009
  wat moaken ze al die kinderkes tog verdomske bang he !
 • Reactie door Wendy op 10/03/2009
  ik wil meer over die prikte weten komen! waar moet ik zoeken en is het waar dat het heel slecht voor je kan zijn? waar vind ik teantwoorden
 • Reactie door chalotte op 10/03/2009
  ik ga hem niet halen ! je heb meer kans op baarmoederhals kanker als je heb haalt dan dat je hem niet haalt!
 • Reactie door lulo op 10/03/2009
  hoi
 • Reactie door lulo op 10/03/2009
  Jij bent eeeecht een mafketel: Ik ben een MEISJE van 34, dat al niet kan en als je volwassen bent zegt je toch niet Ik wil niet dood! TSSSSSSSSS
 • Reactie door lulo op 10/03/2009
  Kbedoel die eerste reactie, komop zeg
 • Reactie door L op 10/03/2009
  Die prik kon je jaen geleden al halen, ds zeur niet dat we een proefpersoon zijn, want dat is dus helemaal niet zo ! Toen ze een paar jaar geleden die prik gingen geven aan mensen hadden ze heus wel proeven gedaan hoor ! Het is nu alleen zo dat het door de overheid wordt vergoed. dus gratis is. En het zou misschien niet werken? Er bestaat 70% kans dat het werkt, dus das maar mooi megenomen! Zeur niet dat er doden zijn, Want welke bronnen zijn dat. Op internet kan je het ook niet vinden met goede bronnen. Ojaa, Er zou een kankerverwekkende stof in zitten : alleminium . Mooi niet dat dat er in zit. Vele dokters raden het gewoon aan met als argument dat het voor heel nederland is, en dus echt niet zomaar goed gekeurd wordt. Volgens mij hebben de dokters er toch echt meer verstand van dan alle die meisjes die elkaar gek lopen te maken met horror verhalen. Wat een onzin. Op school lopen er meisjes die hem een paar jaar geleden al hebben gehad, ze leven nog gewoon hoor :) Stel dat je later baarmoederhals kanker krijgt denk je shitt had ik die prik nou mar genomen ! Dus twijfel niet mutsies!
 • Reactie door R: op 10/03/2009
  als je seks hebt gehad is de kans kleiner dat het werkt, maar het werkt dan niet omgekeerd hoor haha
 • Reactie door C. op 10/03/2009
  Ik ga m gewoon halen hoor, die verhalen zijn echt bullshit. Die prik is trouwens ook al lang in Amerika in gevoerd, zijn er daar klachten? nee. Naja als er mensen zijn die er last van hebben kan het toch ook gewoon zijn dat ze niet tegen vaccins kunnen of een of anere stof in dat vaccin. Dat ligt dan echt aan de persoon zelf, en niet aan de prik. Dat je meer kans hebt op baarmoederhalskanker als je m wel haalt dan als je m niet haalt, is al helemaal onzin. Xx
 • Reactie door Sybren op 10/03/2009
  ik ben dan wel een jongen, maar ik denk dit: Niet halen. Als je er aan kan dood gaan en er vreemde klachten van kan krijgen is dit voor iedereen nadelig. Bij de meeste experimenten krijg je geld als je meedoet, voor zover ik weet hierbij niet. Dus dat is niet eerlijk eiglijk. Verder, als iedereen die prik zou nemen, zouden (denk ik) opeens heel wat minder meisjes/vrouwen zijn die gewoon kinderen kunnen krijgen. Als ze het dan heel graag willen, dan hebben ze pech. Zowieso, er is een KANS dat je BMHK (afkorting) krijgt, en daarvoor, voor die kans, mogelijk je leven/vruchtbaarheid geven? Beetje overdreven denk ik. Ik zeg dus: Niet nemen. Volgens mij kan je et ook alleen maar krijgen als een jongen de drager is. Als die gewoon eerst op SOA's heeft getest (kan toch?) en er kwam niets uit, dan hoef je je nergens zorgen over te maken lijkt mij. Ik denk: Niet nemen. ps: Wat een debat =D
 • Reactie door S. op 10/03/2009
  krijg je er echt gehandicapte kinderen door? hebben jullie bewijs PS: k heb de prik gisteren gehaald .. wat wil je liever? kanker en kans op dood gaan of een prik die die kans mider maakt?
 • Reactie door suus op 10/03/2009
  wat nou? dat gezeik... als het niet goed zou werken, hadden ze maar niet naar iedereen op moeten sturen dat ze een prik moeten gaan halen. Ik ga hem halen en als ik er iets van krijg, ben ik echt NIET de enige die bijwerkingen heeft. En stel dat je eraan dood gaat... (wat in amerika al een aantal keer is gebeurt)... dan kunnen wij daar niks aan doen. Die k*tmensen hadden het dan gewoon niet op de markt moeten brengen!
 • Reactie door kimberley op 10/03/2009
  de makers willen het vaccin alleen maar promoten reclame zoals je kan een ipod winnen moet je niet intrappen.ik heb de prik niet gehaald ik hoop dat er nog veel onderzoek naar gedaan wordt
 • Reactie door - op 10/03/2009
  HALLOOOO ze laten die prik echt niet landelijk uitvoeren als je er dood aan kan gaan hoor :S en die andere dingen zijn helemaal niet waar! Dus gewoon die prik gaan halen.
 • Reactie door Hanna op 10/03/2009
  Ik heb mijn prik wel gehaald, ik heb nog naar die verhalen gevraagt aan die mensen die zeiden dat allemaal niet waar is. En waarom zouden ze het op de markt brengen als het niet veilig was?
 • Reactie door Laila op 10/03/2009
  Maar ik wil vragen doet die prik erg pijn want sommige seggen vn we en sommige niet dus voel je het heel erg als die naald in je arm wordt geprikt ??
 • Reactie door M. Hullen op 10/03/2009
  wat een enorme onzin die fabeltjes kloppen van geen kant de regering gaat heus niet zomaar even alle vrouwen die na 1993 zijn geboren een prikgeven wat ze niet hebben getest een ander voorbeeld: een boer krijgt een spuitje voor zijn varken's met een middeltje dat ze sterker sneller en gezonder maakt maar de andere man zegt dat het nog nooit is getest denk je dan nog dat de boer de spuit neemt nee hetzelfde met de regering en vrouwen (sorry voor de vergelijking) maar daar komt het hier dus wel op neer je moet niet alles vertrouwenwat je van je vrienden/familie hoort die het van friend/familie hebben gehoord enz. de mensen van de regering doen gewoon niet zomaar even iets wat erg veel doden kan veroorzaken
 • Reactie door Anoniem op 10/03/2009
  En kan iedereen je dan zien? En het is wel veilig? En krijg je er geen bijwerkingen van? En is het geen vervelende prik?
 • Reactie door Jessie op 10/03/2009
  Al die onzin over onvruchtbaarheid is onzin, want het is gewoon een inenting net als tegen hepatits of rode hond. Die heb je toch ook gewoon gekregen en ja, als je die hebt gekregen kun je je ziek voelen, je voelde je vast ook niet helemaal lekker na de inenting tegen bijv. rode hond. Dus what's the problem?
 • Reactie door Kelly op 10/03/2009
  Ik moest vanmiddag de prik halen. Er werden mij veel verhalen verteld over dat het niet betrouwbaar was en al die andere geruchten. Een vriendin van mij moest afgelopen week naar de huisarts voor andere klachten zij had hem gevraagd of er iets van waar was. Hij zei dat ze er niets van aan moest trekken en die prik moest gaan halen. De prik vond ik niet veel voorstellen en heb nergens last van / van gehad. De prik deed niet zeer, je voelt een heel klein prikje in je arm, maar dar is zo over.En dat verhaal over dat flauwvallen overkomen allen de meiden die zich erg bang maken voor die prik of misschien andere gezondheidsproblemen hebben. Als je ziek bent, wacht dan eerst een paar dagen voor dat je wat bent opgeknapt. Dus mijn advies: Halen die prik!
 • Reactie door roxanne op 10/03/2009
  klopt het, dat er een aantal mensen, die het vaccin hebben goedgekeurd vanuit de staat, ook belangen hadden bij de invoering van het vaccin, omdat ze ook in de pharma-industrie zaten?
 • Reactie door aylin op 10/03/2009
  nou ik zou eerst die prik wel laten doen. Maar gisteren was daar een hele discussie enzo over op rtl4, ik had het helaas nie gezien. Maar de meisjes van me klas hebben het wel gezien, de dokters en onderzoekers hebbe zelf gezegd dat er bijwerkingen kunnen zijn, zoals onvruchtbaar en allemaal andere dingen. Dus we hadden op school allemaal discussies met leraren en hun vinden het eigenlijk ook nie goed. Want het is te kort onderzocht 6jaar maar en normaal moet dat 15 jaar zijn. Andere mensen van prik en bescherm zegge dat er geen nadelen zijn, maar dat klopt niet. Ze hebben het op een volwassenen getest en niet op iemand van 14. Dus de bijwerkingen zijn anders, dus meisjes van ongeveer 14 kunnen er allemaal nadelen aan hebbe! Je kan juist meer kans krijge dat je baarmoederhalskanker krijgt 48.6% ofzow !! En je kan onvruchtbaar worden of mislukte( handicapte) kinderen krijgen of kinderen met kanker! ipv dat het goed voor je is, is het juist slecht! Je kan de ziekte alleen krijgen als je sex hebt. En dat is maar 30 op de 6 miljoen mensen die het krijge! En die prik zorgt dat je het juist krijgt!! DUS NIET DOEN!!! Ik ga het ook nie meer doen!! trouwens ik ben ook 14 en ik wil wel gezonde kinderen! en ik wil niet dood! en jullie vast ook nie!? dus niet doen!!!
 • Reactie door roxanne op 10/03/2009
  voor mw. C om 16.01: in Amerika is de prik inderdaad ook al getest en daar zijn dus slechte resultaten uitgekomen. er ontstaat niet voor niks discussie over deze zaak. discussie ontstaat pas bij twijfel en die twijfel is heel erg terecht als ik zo de talloze bronnen heb bekeken die deze schokkende resultaten weergeven. het is niet normaal dat de regering heeft toegestemd met de invoering van dit vaccin. er hebben in de commissie die deze toestemming heeft gegeven verkeerde mensen gezeten die belangen hadden bij het invoeren van het vaccin, ze zouden er dus zelf ook geld mee verdienen. ik vind dat er beter onderzoek naar gedaan moet worden en dat iedereen die deze prik gaat halen eerst die resultaten uit Amerika maar eens moet bekijken, dan denk ik dat ze zich wel bedenken.
 • Reactie door Emma op 10/03/2009
  Als het waar zou zijn, al die verhalen, dat je er aan dood kan gaan, verlamt van kan raken dan zouden ze er nooit heel nederland mee inenten. En nederland heeft zo'n streng belijd daar tegen, dus het zal heus wel goed zijn!!!
 • Reactie door Jessica op 10/03/2009
  Het schijnt dat de prik maar voor vier jaar werkt. Nu is het gratis dus iedereen denkt: doen. Over vier/vijf jaar moet je weer een prik anders is deze voor niks. En dan moet je dus wel betalen... Daarom verloten ze nu I-pods onder mensen die echt drie prikken nemen. De prikken schijnen heel pijnlijk te zijn. Dat is sowieso raar. Ze willen dus alleen maar geld vangen. Maar er is nog niet duidelijk of er bijwerkingen zijn want de prik is pas een paar jaar (of zelfs minder) op de markt, Nog niet lang genoeg om de bijwerken te weten dus. Eigenlijk zijn wij dus gewoon proefkonijnen. Ook is er getest op ratten en die werden onvruchtbaar...
 • Reactie door Noek op 10/03/2009
  Ik heb de 3 prikken allemaal al gehad, ik leef nog steeds, heb nergens last van gehad, ik voelde het alleen even toen de vloeistof in mijn arm werd gespoten, al is dat voor iedereen anders, veder niks van gemerkt, ook later niet.. En trouwens wat zeurt iedereen het is een gratis prik mijn zus en ik hebben hem niet eens gratis gekregen, waardoor je je leven kunt besparen voor kanker, wat weerhoudt je, Trouwens, waarom zouden ze alle meiden tussen een bepaalde leefdtijd z'n prik moeten halen als je er van dood gaat, dan blijft er dus geen vrouw meer over vanaf nu??! Er zijn in Nederland zulke strenge regels voor medicijnen dat het echt wel goed zit..
 • Reactie door Fenneken op 10/03/2009
  Rattengif in een vaccin??COME ON! Doe normaal!! Anders zou het toch allang zijn stopgezet? Geloven jullie nou echt dat je eraan dood kan gaan? Zoiets word echt wel getest voordat ze er heel nederland mee inenten. Ik heb de drie prikken al gehad en ik leef ook nog steeds.
 • Reactie door aylin op 10/03/2009
  die bijwerkingen zie je pas over ongeveer 6jaar ofzow heb ik gehoord. Dus logisch dat er nu nix gebeurd met jullie
 • Reactie door Emmy op 10/03/2009
  Ik ben niet gegaan, ik wilde eerst wel... maar toen vertelde de moeder van een vriendin van me dat ik beter niet kon gaan, omdat het niet op lange termijn getest is. bovendien is het niet tegen alle varianten en als je om de 5 jaar een uitstrijkje laat maken om te kijken of je het werkelijk hebt later... dan kan het virus altijd nog bestreden worden omdat het pas na 7 jaar niet meer te genezen is (zeggen ze). dus, mij niet gezien wha-haa. <3
 • Reactie door Patrick op 10/03/2009
  Gepost door bulshit op 9 mrt 2009 @ 15:51 die prik is echt wel goed getest, en de prik is gratis, dus wordt er niks aan verdiend. Nee he-he de overheid koopt dat spul massaal in, die betaald wel geld aan de fabricant slimmerd.
 • Reactie door Coen op 10/03/2009
  Hoi ik ben een jongen maar heb wel wat te zeggen, als er een prik aan alle meisjes in nederland die na 1993 zijn geboren word gegeven nemen die gasten echt geen risico (tenzij er een duivels genie achter zit xD)
 • Reactie door Anoniem op 10/03/2009
  Ik wil baarnoederhalskanker
 • Reactie door Tom op 10/03/2009
  Kom op jongens. Ik ben dan geen meisje, maar er zijn al zoveel meisjes die een prik hebben gehad. Denk je dat het niet veilig is? Dat ze gewoon een ongetest middel in 3 miljoen meisjes willen prikken? Ze hebben er duidelijk een reden voor en er hebben al zoveel meisjes een prik gehad. Waarom jij dan niet???
 • Reactie door patrick op 10/03/2009
  trouwens het is gratis (allez volledig trugbetaald) TROUWENS ALLES WORDT NIET GESCHREVEN NIET MET EEN Z.
 • Reactie door een moslim meisje op 10/03/2009
  go way met die prik go way daar hebbu we nix aan!!!!
 • Reactie door Merle op 10/03/2009
  Dit klinkt misschien heel hard maar.. Of dood aan die prik, of dood aan baarmoederhalskanker. Ik heb alle 3 de prikken (nu zo'n jaar geleden) al gehad in goed overleg met mijn moeder (gynaecoloog) en mijn huisarts. Oh enneh, ik ben nog springlevend.. De resultaten op lange termijn zijn idd nog niet bekend, maar ze zouden niet massaal alle meisjes gaan prikken als het gevaarlijk zou zijn. De prikken zijn niet pijnlijk, deze drie prikken zijn genoeg en je hoeft dus geen nieuwe na zoveel jaar, al die onzin over onvruchtbaarheid klopt niet want het is gewoon een inenting net als tegen en dat je alleen baarmoederhalskanker kan krijgen als je seks hebt is ook niet helemaal waar. Oh en over doodgaan.. je kunt ook doodgaan aan een griepprik mocht je hier gevoelig voor zijn. Dus weer een typisch voorbeeld van een onderwerp wat teveel overdreven word.
 • Reactie door >.< op 10/03/2009
  IK HEB LIEVER KANKER DAN DIE KANKE ENGE PRIK!!
 • Reactie door me2 op 10/03/2009
  ik ga die prik echt niet halen, er zitten te veel gevaren aan, zoals onvruchtbaarheid enzo. Ook helpt het vaccin niet heel veel ofzo. Gisteren was er op nederland 1 was er een programma waar er allerlei dingen over verteld werden.
 • Reactie door -_- op 10/03/2009
  Hou is op met AL die domme dingen. Al gehad en: GEEN pijn!! Alleen spierpijn achteraf. En daarboven staat www.prikenbescherm.nl ik heb gekeken en op die SITE STAAT ALLES!! TNX voor de tip dus annoniem
 • Reactie door annoniem op 10/03/2009
  WWW.PRIKENBESCHERM.NL WWW.PRIKENBESCHERM.NL WWW.PRIKENBESCHERM.NL
 • Reactie door mensje op 10/03/2009
  ik ga die prik gewoon halen hoor. ik ben 14 en heb de ziekte van crohn. ik heb de bijsluiter van de medicijnen gelezen: als u zwanger wilt worden, mot u stoppen met het nemen van dit medicijn. dat betelend dus dat die ziekte actief moet worden voordat ik kinderen kan krijgen. dus als er dan misschien een prik is waar MISSCHIEN bijwerkingen bij zijn en dat je er MISSCHIEN onvruchtbaar voor wordt, lekker dan. maakt mij niet uit. en ALS ik dood ZOU gaan, nou, dan is er al een medicijnslikkend iemand minder voor de ziekenfondsen.
 • Reactie door lllllllllllllllll op 10/03/2009
  Ik ben een jongen maar mijn zus moet hem halen en mijn moeder hgeeft geinformeert maar het word al onwijs lang in duitsland gebruike\tk
 • Reactie door anonymous op 10/03/2009
  aan berta: ook als je 34 bent kan je de prik halen alleen moet je er wel zelf betalen. De kosten liggen rond de 375 euro (125 euro per prik) dit heb ik van mijn verzekering.
 • Reactie door just me op 10/03/2009
  Je zal echt niet doodgaan aan die prik. en voor die speciale gevallen, je kan net zo goed doodgaan aan een griepprik moet je maar net (ongemerkt) voor dit en dat allergisch zijn.
 • Reactie door A.(L)S. op 10/03/2009
  Ik leef nog xD En die prik doet Facking veel pijn X( Stefan houvanje!!<3 Xxxx.
 • Reactie door Elliot(jongen) op 10/03/2009
  Ik zou als ik een meisje was, het niet doen, omdat er al die jaren ervoor geen problemen hebben voorgedaan, dus waarom nu er een prik is, kan je meteen die ziekte krijgen? bullshit! heowel die prik er wel met een reden moet zijn.
 • Reactie door my op 10/03/2009
  die prik neem ik wel ookal zijn er zo veel verhalen ik wil geen kanker!!!! doet ie pijn wandt ik heb hem nog niet gehad.... xx van mij I LOVE MY FRIENDS
 • Reactie door ik op 10/03/2009
  Mensen moeten niet zo zeiken ik heb net op het nieuws gezien dat de woordvoerster van die ( Prik ) zei dat de prik niet tegen alles helpt maar wel tegen de meest voorkomende vorm waaraan 70 % van de vrouwen met baarmoederhalskanker overleidt dus volgens mij is het de moeite waard. En RATTENGIF mensen zijn echt gek he tuurlijk we gooien er rattengif bij hallo we hebben het hier over NL niet een of anders gek land aan de andere kant van de wereld Ik geloof dat het de moeite waard is maar ja Jullie keuze
 • Reactie door x op 10/03/2009
  De prik is in andere Europese al enkele jaren te krijgen. Zijn er in die landen niet al bijverschijnselen zoals onvruchtbaarheid voorgekomen?
 • Reactie door locitaa. op 10/03/2009
  er gaan meer mensen door aan baarmoederhalskanker dan dat er mensen aan die prikken doodgaan. jaarlijks krijgen meer dan 600 vrouwen deze ziekte en meer dan de helft gaat eraan dood. het is natuurlijk je eigen keuze, maar ik zou het wel doen. tenslotte is het dan je eigen schuld dat je dan die prik niet hebt genomen.
 • Reactie door xMelanie! op 10/03/2009
  ik wil die prik graag, en geloofde niet in die verhalen, maar nu ben ik toch best bang, wat moet ik doen? x Melanie [12jaar.]
 • Reactie door DD op 10/03/2009
  Die prik is wel getest in Engeland en daar gaf het 100% bescherming tegen het bekendste baarmoederhalskanker virus alleen minder bescherming tegen minder bekende en zeldzame vormen ervan waarbij de kans heel klein is! De prik zelf heeft op de korte termijn(3 jaar) geen bijwerkingen. Misschien wat pijn in de arm maar dat is vaak met prikken. Op lange termijn kan het misschien dan nog fout gaan maar als de bijwerkingen echt ernstig zouden zijn werd de prik niet ingesteld. Zoiezo is de kans op baarmoederhalskanker anders erg groot 2%!! Dat is 1 kind per 2 klassen! misschien ben jij dat wel....
 • Reactie door de wijze op 10/03/2009
  "We weten wel dat we het niet willen halen, omdat er echt mensen aan overleden zijn.., (door die prik) Ook zijn er mensen verlamd, ja echt waar ... Je hebt meer kans op gehandicapte kinderen, ee3n spontane abortus als je tijdens een zwangerschap laat prikken, ook heb je meer kans op andere kankers, doordat je een paar virussen die kanker veroorzaken uitschakeld, maak je de anderen actiever" bla bla bla.. BULLSHIT!!!!!!!
 • Reactie door esmee op 10/03/2009
  vergroot de prik je kans op baarmoederhalskk.? dat is wat ik heb gehoord :O
 • Reactie door Niiinaa <3 op 10/03/2009
  Oke, ten eerste, waarom zou je er aan dood gaan? dat zijn roddels die zich hebben uitgebreid, dan zouden er niet zo snel goedkeuringen zijn geweest. ten tweede de vergrotings kans. als je zon prik krijgt dan gaat je lichaam er tegen werken maar dan in kleine deeltjes, als je het krijgt, dan weet je lichaam dit en gaat ie er tegen werken. volgends mij gaat het zo, oke doeeg.
 • Reactie door Helleens piet op 10/03/2009
  Waar kan je zo'n prik krijgen?, want die plaatsen vermijd ik dan... Ik wil niet eens dood, Dus waarom zou je blijven leven? als het allemaal uit de lucht gegrepen blabla....
 • Reactie door 3Z4 op 11/03/2009
  Kan je nog wel seks hebben als je de prik heb gehad?
 • Reactie door 3z4 op 11/03/2009
  we bedoelen : vlak NA de prik !!!!!!!!
 • Reactie door Daan op 11/03/2009
  Jullie Zijn ook niet echt intelligent of wel? Ja, je kan er aan dood gaan. Maar ja, je kunt ook dood gaan aan een stukje kauwgom... Gepost door 3Z4 op 11 mrt 2009 @ 10:10 Kan je nog wel seks hebben als je de prik heb gehad? Sirieus WTFWTFWTF.
 • Reactie door Jenna op 11/03/2009
  ik heb gisteren de prik laten zetten. ik vind al die verhalen maar onzin! je moet ze niet geloven. x
 • Reactie door Dennis op 11/03/2009
  die prik is dik chill man heb ik ook gedaan, verzekerd je tegen alless
 • Reactie door hoi op 11/03/2009
  ik moet de prik nog halen maar kijk als je onvruchtbaar er van zou worden dan zouden ze hem tohg niet aanbieden aan alle meisjes in nederland? ik weet het echt niet hoor of ik hem wel of niet moet nemen
 • Reactie door ffniets op 11/03/2009
  @2meisjes lul niet..ga niet andere mensen bang maken
 • Reactie door Jemoeder op 11/03/2009
  Ik heb de prik gehad, en heb gehoord dat ik dood ga! HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP! x je moeder aan de poeder
 • Reactie door cecylio op 11/03/2009
  als iemand nou eens een bron noemtXD omg jullie zijn egt naief ofzo:P:P jullie gaan vast allemaa dood aan die prik ;) ja ik hoorde van die en ik van die en bla...bla..bla....:P evidence is the key;
 • Reactie door haay op 11/03/2009
  als je al sex hebt gehad heeft de prik geen nut. en ook niet als je aan de pil bent of was. dus dat je het ff weet
 • Reactie door Ca op 11/03/2009
  Jawel zelfs als je sex hebt gehad kun je die prik nog gaan halen. Gewoon een uitstrijkje laten nemen zodat ze kunnen controleren of je het virus hebt of niet. En als jij maagd was en je partner ook dan moet je het niet vrezen( let maar op met die mannen zij zijn het die de virus overbrengen)
 • Reactie door uhu. op 11/03/2009
  Zal ik is ff wat vertellen.. Ik heb m al gehad, vorig jaar, mijn ouders hebben m zelf betaald, ze zeiden datj e niet sexueel actief mocht zijn ditdat, (achterafegzien mocht dat wel.. maargoed) ik heb die drie prikken gehad en ben niet ziek geworden, had alleen een beetje spierpijn mn zusje heeft ze ook gehad en die heeft er ook niets aan over gehouden.. Het gevaar is alleeen zo: Als je een jaar of 40 ben moet je naar het ziekenhuis voor onderzoek, of je geen ziektes hebt enzo.. doordat als vrouwen die prik hebben ghad dan denken van oh, ja ik heb die prik al gehad dus ik heb nix kan er juist wat gebeuren, omdat je alleen maar tegen baarmoederhalskanker bent beschermd, daarom is het advies later toch naar het ziekenhuis te gaan voor onderzoek.. al die erhalen over verlamd raken enzo is dikke bullshit. ik spreek uit eigen ervaring [a] dus haal m maar gwoon beter 3 kleine prikjes dan abarmoederhalskanker en WL doodgaan toch?
 • Reactie door Floortje op 11/03/2009
  Ik heb de prik niet gehaald omdat er op de school van mijn nicht al verschillende meisjes erg ziek zijn geworden.. Deze prik is ook nieuw dus ze weten nog niet zeker of het wel werkt.
 • Reactie door Danique op 11/03/2009
  ik weet niet zo goed wat ik er mee aanmoet. :o
 • Reactie door uhu. op 11/03/2009
  doe nou maar gewoon..
 • Reactie door Vera op 11/03/2009
  Ik heb het nagevragen aan een kinderarts en die zei dat al die horrorverhalen helemaal niet waar zijn! Die zijn van mensen die het niet goedvinden dan mensen prikken ontwikkelen tegen ziektes. Die mensen vinden dat alles op een natuurlijke manier moet gaan. Ik ben het totaal niet met die mensen eens! Als je toch iets vreselijks wat kan doen moet je die kans met beide handen aannemen!!
 • Reactie door Rashella op 11/03/2009
  Ik heb de prik niet gedaan, want ze weten het gewoon niet zeker.. Er kan altijd wel wat gebeuren wie weet.. en t is beter als je twijfelt niet te doen vind ik, want je kan het alsnog ooit laten doen, maar als je het al hebt gedaan kan je het niet meer terugdraaien.. ik vind dat ze beter moeten onderzoeken en heel zeker moeten weten, het is niet altijd goed wat dokters zeggen hoor dus nja dit vind ik
 • Reactie door arnaud op 11/03/2009
  ben het eens met rashelle, dokters hebben niet altijd gelijk, t zijn ook maar mense want een keer is er iemand overleden aan borstkanker omdat de dokters gewoon allemaal verkeerde medicijnen zaten te geven, hadden ze zelf niet door.. en toen is ze dus overleden ..
 • Reactie door mezelf op 11/03/2009
  als je die prik hebt gehad is er een heke grote kans dat als je je inspant flauwvalt. soms zelfs zo erg dat je in coma raakt
 • Reactie door Sharon.* op 11/03/2009
  Wat houd het in als je geen maagd meer bent zoals ik dan zou die prik toch niet helpen of zoiets ik snapte het niet helemaal zou iemand het me uit kunnen leggen
 • Reactie door .. op 11/03/2009
  Stel je niet zo aan, allemaal bangmakerij!
 • Reactie door je moeder op 11/03/2009
  JAAAA RATTENGIF DAT ZAL HET WEZEN! nederland wordt steeds slimmer... juist...
 • Reactie door Rumeysa op 11/03/2009
  Ik heb die prik al gehad en ik heb helemaal niks. Ik denk niet dat ze ons prikjes gaan prikken waarin rattengif of what ever erin zit gaan laten prikken. Gewoon doen! Als je later baarmoederhlaskanker krijgt krijg je wel spijt.
 • Reactie door je moeder weer op 11/03/2009
  dit zijn zeker allemaal vmbo scholiertjes?
 • Reactie door Tamar op 11/03/2009
  Die prikken zijn goedgekeurd door mannen, die hoeven ze toch niet te halen, want wat kan het hun nou schelen als er een paar meisjes aan dood gaan? En dan kijken ze ook nog eens raar op als bijna de helft van de meiden de prikken niet neemt! De moeder van mijn vriendin heeft naar twee verschillende ziekenhuizen gebeld om te vragen of mijn vriendin en ik de prikken moeten halen, maar beide ziekenhuizen zeiden dat je de prikken absoluut NIET moet halen. Het zijn dus niet alleen horrorverhalen van meisjes, zelfs opgeleidde doktoren zeggen dat je het niet moet doen, en doe ik het dus ook niet.
 • Reactie door lmskdfj op 11/03/2009
  ma hoe belachelijk is me dat hier doodgaan van een mini spuit, flauw hoor! doe het maar, het is al tenminste 1 uitsluiting van kanker
 • Reactie door me op 11/03/2009
  Heey mensen! Ik heb de prik vandaag gehad en er is niks aan de hand! Ik leef nog. Meiden, ik zou de prik gaan halen, je gaat er echt niet dood aan en als je misschien later BMHK hebt, dan denk je: Had ik de prik toch maar genomen. (Overtuigingsargument: De spuit is klein...) Als je er dood aan zou kunnen gaan, dan zou ik die prik echt niet genomen hebben! Kom op! Groetjes van Me
 • Reactie door prikje kan wel/maar toch liever niet. op 11/03/2009
  heeei, ik heb de prik niet gehaald omdat het nog neit vertrouwd is. mijn broer werkt ook bij iets waar medicijnen gevallen enzo zijn blablabla en die mensen die daar ook werken zeggen dat je het beter niet kan halen, omdat er nog te weinig info is enzo. dus daar luister ik dan maar naar! het is niet ofzo dat je dood gaat maar het kan wel verkeerd uitpakken als je ook nog andere medicijnen hebt ofzo.. en er is ook zoiets gebeurd in de jaren 70 ( hoorde ik van me ouders) een des-prik ofzo voor moeders die zwanger waren tegen de misselijkheid. en al die kinderen die zijn geboren zijn door dat medicijn(prik) ontvruchtbaar geboren enzoo. dus ik vertrouw het gewoon nog neit helemaal en ga dus ook niet. dan doe ik het maar op me'n 16e halen. p.s vaak moeten zulke prikken 15 jarige onderzoek hebben en deze had er maar 6, en ook aan de 7 punten voldoen ofzo en had er maar 2. maarja iedereeen eigen keuze! en misschien pakt het bij iedereen wel anders uit :) dus ik ben er niet tegen dat je um nou wel of neit gaat halen! Groetjessss
 • Reactie door prikje kan wel/maar toch liever niet. op 11/03/2009
  p.s al die andere verhalen met rattengif zijn wel heeeeeel overdreven haha. xD sorry. maar anders zouden ze het toch echt niet zo snel geven hooor' ;p x
 • Reactie door live and live op 11/03/2009
  als je het wilt DOE HET DAN...beinvloed de anderen er niet mee... MENSEN.. BEPAAL VOOR JEZELF MEELOPERS!
 • Reactie door Jitka. op 11/03/2009
  Ik heb de prik ook gehaald en je gaat er niet dood aan of je krijgt een verlamming!!! Ik zou eerst met me vriendin die prik gaan halen.. Maar zij had zo'n verhaal gelezen.. Dus ging zij niet! Ik had een paar keer gezegt dat het niet waar was.. Maar ze geloofde me niet!!:( MAAR ALS JE HET WILT MOET JE HET GEWOON DOEN WANT ER GEBEURT NIKS MET JE!!!!!!!!!!!! x
 • Reactie door anne op 11/03/2009
  Ik vind dit niet heel verhelderend, maar goed. Persoonlijk ben ik de prik wel gaan halen, de regering gaat zoiets echt niet goedkeuren als er geen heel goed ondezoek naar gedaan is. En in heel veel andere landen wordt het allang gebruikt!
 • Reactie door leonie op 11/03/2009
  even wat antwoorden.... Je kan zeker niet dood gaan aan het vacin dat nu landelijk een prik is. Dat is een fabeltje over een ander missel in Amerrika. Dat geld niet voor deze! De bijwerkingen op korte termijn zijn alleen; jeuk rood en pijn. De prik die wij kunnen halen is al uitgetekst, maar nog niet op grote schaal. De bijwerkingen over 30 jaar zijn niet bekend. Normaal krijgen weinig vrouwen baarmoederhalskanker in totaal gaan er per jaar gemisseld 200 vrouwen aan dood. Door deze prik zouden dat er 100 minder worden. Je krijgt het door een virus dat wordt overgedragen voor sex.
 • Reactie door s op 11/03/2009
  ik vraag me af waarom alleen meisjes van 1993 tot 1996 het krijgen?:D. wille ze zegge dat aleen meisjes tussen die leeftijden baarmoederkanker kunnen krijgen. onzin:D(K)!
 • Reactie door the professional op 11/03/2009
  mensee! chill gewoon! ik heb al die prikken al gehad en ja hoor.. ik leef nog :') ben trouwens gebore in 93 ik heb da verhaal nog nooit gehoord dus da is gewoon een verhaaltje over da dood gaan en al... Waarschijnlijk een of ander horrorverhaal in Holland... Aja... je kan op alle leeftijden baarmoederhalskanker krijgen.. op jonge leeftijd komt dat helemaal niet veel voor. Het is eerder als je rond de 50 bent dat je redelijk veel kans maakt.. no stress...
 • Reactie door Gast. jwz op 11/03/2009
  ja wat zij zegt die the professional :D! (H)
 • Reactie door xxxxxxxxxx op 11/03/2009
  ik geloof al die verhalen over verlamd raken en ontvruchtbaarheid door de prik niet. toch wil ik de prik niet halen, omdat er naar dit vaccin maar 6 jaar onderzoek is gedaan en dat is veel te weinig. en als veel deskundigen het ook nog als een expiriment beschouwen, voel ik mezelf net een proefkonijn.
 • Reactie door Somebody op 11/03/2009
  Ik geloof niks van die verhalen dat je dood gaat of verlamd raakt! Maar ik heb die prik niet gehaald. Ik vind dat er te weinig over bekend is.
 • Reactie door Andreas op 11/03/2009
  De overheid zal echt geen prik geven als je er aan dood kan gaan. Als je kijkt naar mensen die nu aan kanker liggen te lijden ga je echt wel een prikje halen.
 • Reactie door aha op 11/03/2009
  Ik vraag het me af of de regering wel goed heeft nagedacht... er zijn zoveel onzekerheden! Het gaat ook om zoveeeeeel geld, volgens mij zit er een hele markt achter. Bovendien vond ik bij dat programma van radar dat mensen maar slecht zijn ingelicht, komt het net over alsof ze al die nadelen van een prik willen achterhouden. De nadelen kwamen veel sterker naar voren dan de voordelen. Maar goed, ieder zijn eigen keuze. Laat je niks wijs maken door die idiote verhaaltjes!
 • Reactie door iemand die de prik al heeft gehad op 11/03/2009
  Leuk verzonnen,die bijwerkingen. Maar de overheid is miljoenen kwijt aan zo'n landelijke vaccinatie en geloof me, dat doen ze echt niet als ze niet eens weten of het werkt of of het veilig is. Wil je de prik niethalen omdat je bang bent? OK. Dat moet je maar lekker zelf weten, maar de mensen die hem wel gaan halen zijn straks wel lekker beschermd, voor een deel. Suit yourself, maar ga geen enge verhalen verzinnen en anderen proberen te beinvloeden. Dat is wel een beetje egoistisch, vind je ook niet?
 • Reactie door dah op 11/03/2009
  Iedereen die andere verwijt dat ze lekker kanker krijgen als ze de prik niet nemen, jullie zijn zoooo dom!! tsss, iedereen die die prik neemt kan nog kanker krijgen dus gewoon bek houde
 • Reactie door my op 11/03/2009
  Als je je netjes gedraagt en het bij 1 iemand houd dan hoef je helemaal geen prik. en het werkt mis. maar zes jaar en als je nu 13 bent ben je dan 19 als het mis. niet meer werkten je kunt baarmoederhalskanker krijgen tot over je 80ste. ZE HEBBEN HET NOG MAAR 6JAAR GETEST :0 ik ben tog geen PROEFKONIJN. ook heb je meer kans op andere kankers, doordat je maar een paar virussen die kanker veroorzaken uitschakeld, maak je de anderen actiever.
 • Reactie door Andreas op 11/03/2009
  33% van de bevolking krijgt 1 keer in zijn leven met kanker te maken. Dus je kan ziek worden van heel veel andere soorten kanker. Ook al is er maar 0.0001% van de mensen die tegen baarmoederhalskanker beschermd word door het middel dat ze nu gevonden hebben, dan is de hele missie geslaagd. Je zou maar net die 0.0001% zijn! Er word zo veel gezeurd dat er een middel tegen kanker gevonden moet worden, en dan is er een middel... en dan gaat de helft van de meisjes geen prikje halen! Ik wil best geloven dat er meisjes verlamd, onvruchtbaar of zijn overleden aan dit vaccin. Maar dan wil ik het verhaal eerst van die mensen zelf horen!
 • Reactie door Joanne op 11/03/2009
  even ter informatie: ja het beschermt tegen 2 soorten baarmoederhalskanker, maar die 2 soorten zijn 60 tot 70 % van de gevallen!
 • Reactie door Joanne op 11/03/2009
  ter info: ja 2 soorten bmhk, maar die 2 gevallen zijn 60 tot 70% van de gevallen de oorzaak
 • Reactie door An0nnim3pjuh op 11/03/2009
  Uiteindelijk worden we allemaal onvruchtbaar en gaan we allemaal dood.
 • Reactie door Robin op 11/03/2009
  Maar ik zit mezelf helemaal dood te stressen want ik weet het niet mijn dokter heeft gezecht 'ja sommige dingen zijn wel waar en sommige niet' nou daar heb ik dus niks aan en van mijn vader moet ik hem halen en van me moeder niet. ik weet nu echt niet wat ik moet doen want ik wil nog zeker heel lang leven en ook kinderen krijgen want ik had ook gehoort dat je kind er verlamd aan kan raken :O
 • Reactie door een van de weinigen die nadenkt op 11/03/2009
  Hahahahahahahahaha, Inderdaad schatjes, vmbo opvattingen. Ze zullen voor die miljoenen die ze uitgeven echt wel hebben nagedacht en onderzocht. En nee, niet alle meisjes tussen de 12 en 16 sterven nu uit. Lieve lieve lieverds: Als je al seks gehad hebt is de kans 50% GROTER dat je baarmoederhalskanker krijgt, na de inenting. Das onzin meissies. Ik ben ook geen engeltje meer en ik ben niet van plan te overlijden, ik heb wel de prik gehad. Je kunt besmet zijn, dan heeft het geen zin, das alles. Anders zullen ze je wel ingelicht hebben, deskundigen denken best na voordat ze miljoenen zouden verspillen en daarbij alle geprikten zouden hebben vermoord en de est onvruchtbaar hebben gemaakt. Haal hem nou maar homo's, je gaat er niet dood aan. En trouwens nu krijg je hem nog gratis. Zou toch wel jammer zijn als je zometeen toch overtuigd bent geraakt (want ja het zit er ook in dat het wel werkt he, heeft iemand daar over na gedacht?? W zijn bezig met het voorkomen en bestrijden van de 2na grootste doodsoorzaak) en je dan per prikje ineens 115 euri zou moeten poepen! Wees blij dat wij hem krijgen, mijn zus betaalt de volle mep, kusjes voor ons allen en niet bang zijn voor een prikje:) latah,,
 • Reactie door Kootje op 11/03/2009
  K hb me vandaag gehaald en ik vind al de verhalen die de ronde doen allerlei fabels k geloof het niet en k hb de prik gedaan en voel me prima zelfs
 • Reactie door tja op 11/03/2009
  Die doden, dat was geloof ik in Amerika ofzo. Ik twijfel nog wle n beteje hoor. ik zie het wel.
 • Reactie door Anne op 11/03/2009
  In Amerika zijn er mensen doodgegaan doordat ze vlak na die prik een ongeluk hebben gehad. Voor een bus gekomen of iets? Dus heeft helemaal niks te maken met die prik. Nederland is een land dat bij het eerste kleinste probleempje gelijk alles afblaast en alles zeker moet weten. Je krijgt een beetje een stijve arm en zelfs dat is niet bij iedereen. Op de vraag; Werkt hij als je geen maagd meer bent? In het foldertje zelf staat dat hij dan minder nut heeft. Een vriendin van mij heeft hem gewoon gehaald voor de zekerheid. Ik twijfelde heel erg, hij valt 100% mee. Niet bang zijn en doen wat je zelf het beste lijkt, niet wat andere zeggen.
 • Reactie door Truus op 11/03/2009
  http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_10/editie_7/artikel_49/
 • Reactie door Michelle op 11/03/2009
  Het is zo dat als je ooit sexueel actief geweest bent de prik minder zin heeft, omdat het dan zou kunnen dat je het al hebt. Het virus wordt namelijk overgedragen door contact tussen geslachtsdelen en de huid eromheen, mannen zijn namelijk vaak drager van het virus. Het virus heeft een incubatie tijd van minimaal 10 jaar, vaak word je zelfs pas ziek als je volwassen bent. Ja, het is een virus, en daarom is er dus ook een inenting. Het is geen wondermiddel tegen kanker, gewoon een inenting. Het is eigenlijk precies hetzelfde als alle andere inentingen die je ooit in je leven gehad hebt, en liep je daarom te janken over de bijwerkingen? Nee. De enige reden dat iedereen zich nu zo loopt aan te stellen is omdat het woord 'kanker' erbij betrokken is. Bovendien, denk toch na, de overheid is zo'n 400 euro per vaccin kwijt, denk je nu echt dat ze een landelijke campagne gaan starten als de inenting dodelijk/gevaarlijk/ongetest is? Ik denk van niet. Belachelijk hoe zelfs hele stichtingen dit initiatief lopen te boycotten, als straks het virus oprukt hebben die er inderdaad geen last van. Het is allemaal maar via-via wat je nu allemaal hoort, de dingen die ik ervan wist heb ik allemaal gehoord van mensen op school. Dood, verlamming, allerlei pijnlijke bijwerkingen in hoofd en buik, ik geloof het allemaal niet. Als je een miljoen mensen inent zullen er altijd wel 1 of 2 mensen zijn die er allergisch voor zijn of verkeerd reageren, dat gebeurt nou eenmaal. Maar kijken ze naar alle andere 999998 mensen waarbij het goed is gegaan? Nee, er wordt alleen gefocust op mensen waar het slecht bij is gegaan, en dar wordt over gepraat. Rattengif, pff. Denk je echt dat nota bene het dagelijks bestur van ons land rattengif in een vaccin stopt? Ik vind je pas goed ziek als je dat soort onzin gelooft. Als we nou eens allemaal stoppen met zeuren en die prik nemen is alles opgelost, en ben je in ieder geval voor een heel groot deel beschermd tegen het baarmoederhalskanker-virus. Ik ga die prik in ieder geval halen.
 • Reactie door Anoniempje op 11/03/2009
  Zijn die verhalen die er rond gaan egt waar? Ik hoop t niet en ik wil ook nie als proefdier gebruikt worde:'(
 • Reactie door Mevrouw op 11/03/2009
  Ja je leeft maar 1x, als k dood ga maakt het me niet veel uit, kheb het tenminste geprobeerd
 • Reactie door Floor van scherpenzeel op 12/03/2009
  Die prik is levensgevaarlijjk.! Je moet het niet nemen. Je bent door die prik maar beschermd tegen 2 virussen. Een vriendin is er heel erg ziek van geworden. Ze is allergisch voor rattegif DOEI
 • Reactie door anoniem op 12/03/2009
  Je moet die prik echt gewoon ECHT niet nemen ze weten niet wat de gevolgen zijn op lange termijn. Je bent geen proefkonijn dus beter neem je niet.
 • Reactie door Mongler op 12/03/2009
  WRYYYYY
 • Reactie door Yoeri op 12/03/2009
  Ik ben geen meisje/vrouw, dus ik heb hem niet nodig, maar ik snap niet waar dit allemaal over gaat, denken jullie serieus dat de overheid rattengif of iets dergelijks in zo'n vaccin doet? Duur rattengif... (400,- per vaccin) Halen die prik!
 • Reactie door Dinges op 12/03/2009
  nou, gelukkig ben ik een jongen!:P
 • Reactie door Dinges op 12/03/2009
  hoi
 • Reactie door Dinges op 12/03/2009
  hoi doei
 • Reactie door Dinges op 12/03/2009
  :P:D:P:P:P:P:P:P:P:P
 • Reactie door Suzanne op 12/03/2009
  Er is niks aan de hand met die prik. Het maakt deel uit van het Rijksvaccinatie programma. (Dat is hetzelfde programma als waar je al je hele leven voor word ingent, pokken, tetanus etc.) Ze zouden het daar cht niet inzetten als het niet voldoende getest was!! En daar moet nog bij komen dat we het hier over Nederland hebben hoor, niet over een of ander Afrikaans land waar er te weinig geld word besteed aan onderzoeken. Ik ga die prik gewoon halen, en word ertegen beschermd. En misschien over 10 jaar staat deze prik VAST in het Rijksvaccinatieprogramma. liefs,
 • Reactie door Sinterklaas op 12/03/2009
  Zwarte piet heeft eens nagedacht. Hij zei, ik heb tog geen baarmoeder in mijn buik. Dus daarom ga ik nu hnaar huis. Groeten sint en zijn prikpieten.
 • Reactie door bassi de clown op 12/03/2009
  heeeeee kindertjes prikkiee?
 • Reactie door C. op 12/03/2009
  Reactie op Suzanne: Jij zegt wel dat het niets ies met die prik maar daar ben ik het niet mee eens. Ze weten namelijk alleen maar de bijwerkingen op korte termijn, dit betekend dus dat je niet weet wat het middel met je lichaam doet als het er een half jaar in zit. en dat het uit maakt van de Rijksvaccinatie programma wil nog niet zeggen dat het goed is. in 19 87 zat er in het rijksvaccinatie programma een vaccinatie die goed gekeurd was, maar uiteinidelijk bleek dat het na 5 maanden Reumatode Artritus veroorzaakte. dus zoek genoeg info voor dat je dit zegt!
 • Reactie door ron op 12/03/2009
  haha misschien is het net als ''I'm legand'' het is tegen kanker.. maar over een paar jaar worden alle meiden besmet door die prik en worden het zombies zoals in die film... naja, misschien zal dat er best grappig uitzien XD
 • Reactie door noob op 12/03/2009
  je gaat dood door die prik
 • Reactie door Misha op 12/03/2009
  volgens mij zijn het gewoon van die zwartekousenfiguren die die geruchten verspreiden. Die gaan immers liever dood dan dat ze zich tegen ziektes inenten.
 • Reactie door Misha op 12/03/2009
  @Floor van scherpenzeel: Je vriendin heeft waarschijnlijk gewoon een koutje opgelopen, dat heb je wel vaker deze tijd van het jaar. Als er rattengif in zat was ze allang morsdood ;)
 • Reactie door ron op 12/03/2009
  Je gaat dood aan die prik, na 1 week valt al je haar uit. en na 12 dagen val je dood neer...
 • Reactie door ROOS op 12/03/2009
  Zeur niet als je hem niet gaat halen hoef je andere mensen er ook niet mee lastig vallen...
 • Reactie door michelle op 12/03/2009
  mijn moeder is verlamd geraakt aan die prik en ging bijna dood dus ik mag hem niet halen
 • Reactie door pascalle op 12/03/2009
  ik ga hem gewoon halen hoor ik ben liever verlamt (niet dat het zo is ) dat ik dan fisio doe en weer alles kan gebruiken inplaats van dat ik dan dood ben... aan een ziekte
 • Reactie door iemand op 12/03/2009
  wat ga je erover zeggen, heeft iemand al bijwerkingen gehad? Nee, dus ga die domme verhalen niet geloven, word jezelf bang van
 • Reactie door Liz op 12/03/2009
  Weetje, iedereen op school bij ons heeft het erover. Kun je er dood aan gaan?
 • Reactie door amy op 12/03/2009
  ga hem niet halen, ,mijn zusje is er 2 dagen aan overleden:'( xx amy
 • Reactie door Tl op 12/03/2009
  Ik ga hem ook niet halen.. ten 1e ben ik bag voor prikken en ten 2e kan je er idd andere ziektes van krijgen.. en als je het wel krijgt, krijg je het heel erg.
 • Reactie door anoniem op 12/03/2009
  heey, ik en mn moeder heeft naar de ggd gebeld, en ze zeider daar dat er maar een korte periode onderzoek is geweest , en als je de vaccin wilt, dan werkt die WAARSCHIJNLIJK maar 5 tot 6 jaar OF levenslang. Kijk dat bedoel ik nou: ze weten het niet zeker... ik zelf twijfel heel erg, maar die verhalen van dat er mensen in de vs dood aan zijn gegaan, daarvan is niet zeker of dat wwel door de vaccin zelf komt. Maar baamoederhalskanker is bij ons in de famillie erfelijk. dus ik weet echt nog niet of ik die ga halen. maar anders kun je toch ook om het jaar ofzo laten onderzoeken. maar wat wel zo is , is dat iedreen er weer wat anders over zegt. en sommige verzinnen het, vind je het gek dat er dan allemaal verschillende horror verhalen komen?. gr, anoniem
 • Reactie door anoniem op 12/03/2009
  en wat ik net ben vergeten te zeggen is dat ze NOG NIET DE BIJWERKINGEN WETEN OP LANGE TERMIJN .;)
 • Reactie door BARNEVELD op 12/03/2009
  gewoon nemen dames, ik nam hem, en mijn moeder is gespecialiseerd in baarmoeders, en je moet het gewoon nemen. al die verhalen waren onzin, het is netzoals een prik tegen de bof, heel normaal!
 • Reactie door me op 12/03/2009
  die weten ze wel, je krijgt geen kanker xD
 • Reactie door boiet je nieejjj op 12/03/2009
  k ga dei kut prik dusz egt nieej hale dat ding si levensgevaarlijk.. dusz als je nieej doodZIEK.. wil worde deo het nieet of het juist krijgebn ofsoow maar jhaa sommige menasen willen nou eenmaal zelfmoord plegen en hier si een dniewe shit ding om dat te den veel sucses met de begrasfenis latersz........ PS. k hb ej gewaarsguw...!@!!!
 • Reactie door Andreas op 12/03/2009
  Gepost door amy op 12 mrt 2009 @ 14:34 Gepost door michelle op 12 mrt 2009 @ 13:34 Gepost door ron op 12 mrt 2009 @ 12:40 Als zoiets gebeurt zou dat gelijk al lang en breed op het nieuws zijn! Geloof vooral niet in dit soort onzinverhalen. Weeg de voor en nadelen tegen elkaar af en maak dan een keuze. Als jij later een kind hebt en je hebt de prik niet gehaald en het blijkt dat je baarmoederhalskanker hebt en je gaat dood dan laat je je kind achter.
 • Reactie door --- op 12/03/2009
  Nederland is geen land dat zomaar elk vaccin toe zal laten... lk vaccin heeft bijwerkingen, en omdat dit toevallig een nieuw vaccin is gaan mensen er allemaal rare dingen bij bedenken. Maar iedereen reageert anders op zo'n vaccin. Ik ga de prik wel halen, mijn moeder werkt in het ziekenhuis en heeft het een en ander opgezocht. Je kan er koorts van krijgen, ja, en last van de plaats van de inenting, ja, maar dat is met iedere inenting zo. Ik geloof niet in die verhalen, want die zouden allang heel uitgebreid in het nieuws zijn geweest.
 • Reactie door --- op 12/03/2009
  En trouwens, je kunt wel wachten met de prik, maar het beste is om de prik te laten 'zetten' als je nog geen geslachtsgemeenschap hebt gehad.
 • Reactie door Kimmy op 12/03/2009
  De horrorverhalen gaan niet over de HPV prik maar over een andere prik die er een beetje op lijkt, toch wordt deze prik er op de een of andere manier mee vergeken wat niet mag, van de HPV prik kun je alleen een beetje hoofdpijn, rugpijn, pijn in de bovenarm van krijgen maar ja, dat krijg je van alle prikken wel! En ze zullen de prik heus niet uitvoeren als ze weten dat je er dood aan kunt gaan. ook heb ik van iemand meegekregen dat Nederland het laatste land van het westen is dat de HPV prik nog niet geeft bij jonge meisjes, Ik ga hem dus zeker halen... als je dit niet gelooft, jammer dan voor jou want ik vind dat ik niet dood hoef te gaan aan baarmoederhalskanker, maar ja je moet het zelf maar weten! Groetjes kimmy
 • Reactie door xeempje op 12/03/2009
  We zijn tog geen proefkonijnen!!!!! Ik haal hem niet. Of in ieder geval nu nog niet. Ik ben bijna 15 jaar en ik heb een andere ziekte wwarvan ze nog nie zeker weten wat het is. Straks heeft de prik daar effect op. Dus misschien ga i hem ooit nog halen. Maar nu in elk geval nog niet. ze zien het effect pas over 30 jaar en et is tegen HPV virussen. Maar een wrat is ook een HPV virus dus wat is dat virus nou eigenlijk. Want ze denke dat het erdoor kan komen. En een kans op Baarmoederhals kanker is echt al heel klein. Dus waarom een allergische reactie(dat dodelijk kan zijn) ervoor riskeren. Ik ben niet gek. Nou dit was mijn lange meningXD. xxjes Xeempje
 • Reactie door juliette op 12/03/2009
  Ik heb hem gewoon gehaald, de prik bestond toch al langer?? en ik kan me niet voorstellen dat de regering ons een prik laat halen als ze niet zeker weten of het kwaad kan!!
 • Reactie door Meisje op 12/03/2009
  Wat ik heb gehoord, is als je het virus al hebt, en je haalt dan de prik, dat dan de kans iets van 40% groter is dat je baarmoederhalskanker krijgt. Ik zou wel willen weten of dat waar is?! Aangezien ik geen maagd meer ben zou het belangrijk kunnen zijn
 • Reactie door Doeniiiaa op 12/03/2009
  Hallo meiden, ik heb die prik dus wel gehaald! Ik reageerde er erg slecht op! Ik werdt duizelig en ik begon aggressief te worden tegen iedereen in de klas.! Het was niet leuk! Sinds ik die prik had werdt ik emotioneel. Ik begon al snel te huilen of overdreven blij. En soms ook zo aggressief dat ik ging slaan!! Ik wil nog wel die andere 2 prikken halen ik bedoel de kans dat je ervan dood gaat lijkt me klein ! Ik kan bijvoorbeeld morgen ook ander een bus liggen! xxxjesss, Doenniiaaa [L']
 • Reactie door Amber op 12/03/2009
  natuurlijk ga je er niet dood aan! je kan er misschien wel even last van hebben, zoals je dat van meerdere medicijnen & vacinaties kan hebben, dat is heel normaal, maar waarom zouden alle meiden van voor 1993 een gratis prik krijgen (die normaal meer dan 100,- is) als je der aan dood kan gaan? stel je niet zo aan, we leven in Nederland!! niet in een of ander ontwikkelingsland.
 • Reactie door Valerie (12) op 12/03/2009
  heej meiden ik ga die prik dus echt niet halen, hij is nog niet goed getest en je weet niet wat er kan gebeuren. de kans dat je baarmoederhalskanker krijgt is al maar 600 op de 8 miljoen en zonder prik gaan er 200 dood, maar met prik is er ook nog kans dat je dood gaat, 100 op de 600. ik ben nog maar 12 dus ik heb die prik ook nog niet nodig en mocht hem nog willen dan betaal ik er later wel voor als ik zeker weet dat hij veilig is. xxxxjes Valerie
 • Reactie door Saskia op 12/03/2009
  Waarom zouden ze een prik aan alle meisjes uit Nederland geven als hij nog niet veilig is.... Dom gewoon, natuurlijk is ie veilig. Anders MOGEN mensen het niet geven, DUH
 • Reactie door Saskia op 12/03/2009
  Trouwens, waarom zou je niet heel ff pijn leiden als je daarna gewoon GEEN baarmoederhalskanker krijgt. Hallo! Tegen kanker, een verschikkelijke ziekt!!! EEN MEDICIJN !!!!!!!!!!! Dat is toch geweldig ???
 • Reactie door iemand die nadenkt op 12/03/2009
  ik heb de eerste 5 - 10 reacties gelezen dus sorry als ik dubbelpost ofzo een vaccin is iets dat dode virussen (ze zijn 100% dood, geen risico's) inspuit in je lichaam, je lichaam ziet dit en maakt antistoffen aan tegen die virussen zodat je al antistoffen klaar hebt voor het geval dat je echt ziek wordt, dit verhoogt je kansen om de ziekte te ontlopen of om te genezen indien het toch gebeurd enorm de keuze is aan jou, even de keuzes op een rijtje zetten: geen prik (kans op baarmoederhalskanker: een zeer dodelijke vorm van kanker, een gratis prik ter waarde van 100 misgelopen) wel een prik (veel minder kans op baarmoederhalskanker en 100 euro uitgespaard) PS: als je die prik gaat halen bij een dokter zijn de spuiten altijd helemaal proper, dus ook hier geen risico's
 • Reactie door Iemand op 12/03/2009
  Ik snap niet waarom iemand zegt dat je liever verlamd raakt dan dat je dood gaat....???? Wie heeft die ontzettend mislukte roddel verspreid dat er rattengif in die vaccinatie zit??? Ik heb die prik niet gehaald maar dit is dus gewoon niet waar!!! Iedereen moet voor zichzelf beslissen, laat je niet opfokken door andere kinderen... niet luisteren naar die idiote verhaaltjes over dat moeders of vriendinnen dood zijn gegaan... Beetje realistisch blijven!!
 • Reactie door Jaja op 12/03/2009
  Ja allemaal heel geweldig hoor zo'n medicijn hoor... ALS HET WERKT???? Niemand weet zeker of het helpt dus ik vind het dom dat ze je die prik nu al kan krijgen.. Iedereen zit elkaar lekker te maken dat je dood kan gaan terwijl je helemaal niks kan garanderen.... Wat kunnen we nou eigenlijk wel met zekerheid zeggen. Die prik zegt voor mij helemaal niks. Ik kan alsnog baarmoederhalskanker krijgen en de kans is veel groter dat ik borstkanker kan krijgen..... ooit gaat iedereen toch dood.
 • Reactie door Meike op 12/03/2009
  @ Saskia: Ik vraag me af of de regering wel goed heeft nagedacht hoor, ze weten dondersgoed dat die prik nog niet lang genoeg getest is en dat er nog veel onzekerheden zijn. Bovendien moet zo'n vaccinatie aan 7 punten voldoen en deze vaccinatie voldoet maar aan 2 punten.... en bovendien kunnen we zelf toch ook wel denken en doen we toch ook niet alles blindelings, die roddels dat je dood kan gaan zijn echt zoooo dom trouwens, zoiets was al laaaang op het nieuws geweest, er is zoveel gedoe over deze prik. zoiets wil de media echt niet missen
 • Reactie door Somebody op 12/03/2009
  Iedereen vraagt: waarom zouden ze een prik invoeren als je er dood aan kan gaan? maar dat is het juist, ze weten niet of je er dood aan kan gaan. Dat weten ze pas over 30 jaar ofzo xD maareh, het beschermt wel tegen het virus. daarom voeren ze het in, denk ik. en er zit geen rattengif in!!
 • Reactie door Ano op 12/03/2009
  Ik ben zelf gebore in 1993 en heb er met een Gynocoloog over gepraat. Wat hij zei was het volgende; Wat meisjes allemaal over die prik zegge is onzin. Ze verzinnen weet ik veel wat waardoor er vel meisjes zijn die de prik niet wille nemen. MAAR: Hetis al bekend dat 80%! meisjes rond de 20jaar baarmoederhalskanker krijgen!! Dat is een dikke feit volgens deskundigen en onderzoekers! Door deze prik wille ze deze percentage verminderen! En speciaal voor alle meisjes hebben deskundigen de politiek overgehaald en nu ze hun hebbe overgehaald gaan meisjes dit soort onzin doorvertellen! Die prik kost veel centjes maarja meisjes willen niet dood en onvruchtbaar worden en weet ik veel wat dus grijpen ze die kans niet! Wat een drama zeg, wat je wel niet kunt verzinnen over een prik! Ik zou die prik direct nemen! Dit verminderd lekker de kans op baarmoederhalskanker! ;)
 • Reactie door MaNo0sZ op 12/03/2009
  Wat rattengif laa!!! wie dat zegt is echt...:D. Maar ik zal je eerlijk zeggen die prik vond ik ook niet prettig ,want men zeg zo van: 'ja ,je kan daarvan ontmaagd worden enzo...en je kan verlamd van worden' KLOPT ECHT NIET LAA!!! maar ik zal eerlijk zijn: je spierpijn en blauwe plekken!!!(misschien ben jouw niet, maar bij mij wel)!!!
 • Reactie door MaNo0sZ op 12/03/2009
  IK HEB OOK VAN DIE (...) PRIK LATEN DOEN!!! MAAR HET GAAT WEL VOORBIJ LAA!!! FFTJES MAAR EN HET PIJN GAAT OVER PAAR DAGEN WEG LAA! EN IK BEDOELDE DAT JE SPIERPIJN EN BLAUWE PLEKKEN ER VAN KRIJGT!!! ***
 • Reactie door een denker op 12/03/2009
  Ik snap niet waarom mensen zo moeilijk doen. Blijkbaar weten velen niet dat de medische kundigheid in Nederland zeer hoog is. Het vaccin in Amerika was een SOORTGELIJK vaccin. Dus niet hetzelfde. En dat ze die roddels zo makkelijk geloven. Als je met een paar mensen op internet geruchten gaat verspreiden nemen anderen het over, maken het soms erger en ineens denkt iedereen dat het waar is terwijl het misschien is begonnen als een grap. Blijkbaar willen diegenen die het geloven niet het risico, wat overigens heel klein is tot nul komma nul, dat je ziek zou kunnen worden na de vaccin, maar wel het redelijk grote risico van later baarmoederhalskanker krijgen. dussuh een tip als je het niet zeker weet. Zet de voordelen en de nadelen die je zeker weet bij elkaar. Dus de feiten en niet de geruchten die niet bevestigd zijn. En je zal zien dat de voordelen veel belangrijker zijn dan de nadelen. Veel mensen denken ook op te korte termijn. Ze willen de prik niet, omdat ze anders nu ziek zouden kunnen worden. Je moet de geruchten die er gaan en de mensen doe (ook hier) vertellen dat iemand dood is gegaan. Ten eerste maak je alleen jezelf maar bang voor die prik, wat nergens voor nodig is en als er iemand serieus aan is overleden, dan weten ze ook de doodsoorzaak. En dat was dan weer bekend geworden en had de overheid of andere organisaties ingegrepen. Er zijn hier ook mensen die zeggen dat baarmoederhalskanker niet zo'n grote bedreiging dat je er aan overlijdt. Dat is dus niet waar. Kanker is een van de grootste ziektes in nederland waaraan mensen doodgaan. Vergelijk het met aids. Als daar een vaccin komt die kan helpen met het bestrijden dan zouden ook daar geruchten over komen, omdat het een te bekende ziekte is. Wat zou je dan doen: een ongelukkig leven leiden met een ziekte of het vaccin nemen en gezond worden verklaard. Ik ben ook van mening dat het best zwaar gelovigen kunnen zijn die deze geruchten hebben verspreid. Als ik hun was zou ik toch het vaccin halen. Dus neem nou gewoon die prik. Hoe erg is het bijvoorbeeld als je daarna een weekje ziek bent maar wel het risico van een serieuze levensbedreigende ziekte hebt voorkomen. Ik ben trouwens geen meisje, maar als er een soortgelijk vaccin voor jongens komt zou ik hem gewoon nemen. Denk er aan: voorkomen is beter dan genezen.
 • Reactie door MaNo0sZ op 12/03/2009
  DUS HAD IK HET NIET MOETEN DOEN!
 • Reactie door JustMe op 12/03/2009
  ff iets tegen Ano: je zegt dat er 80 % van de meisjes baarmoederhalskanker krijgt. dat klopt niet hoor. ik heb ergens gelezen dat 1 op de 8500 het krijgt en dat er van die 1 op de 8500 30% doodgaat. zoiets hoor, maar da weet ik niet cker.
 • Reactie door iemand die in een deuk ligt op 12/03/2009
  'Je kan er ontmaagd van worden' en 'verlamd van worden' WTF? wie verzint die onzin? Sinds wanneer worden kettingbrieven serieus genomen? De deskundige in nederland zijn geen waarzeggers ofzo, er is jaren van onderzoek naar geweest. Ik zeg dus, gewoon doen..voorkomen is beter als genezen.
 • Reactie door iemand die in een deuk ligt op 12/03/2009
  P.S. Jullie zouden blij moeten zijn dat er mensen zijn die hun tijd en energie in een vaccin steken om jullie leed te verzachten. Ik zou het wel weten als ik een meisje was. Voor teelbalkanker is er niks op de markt!
 • Reactie door iemand die duzzz niet in een deuk ligt op 12/03/2009
  Blij moeten zijn???? Als zoiets misschien helemaal niet werkt... flikker toch op met die idiote *****regering... er is helemaal NIKS zeker over die vaccinatie. fijn dat ze tijd voor ons in een vaccin steken maar als je iets doet moet je het ook goed doen....... langer testen dus
 • Reactie door ik op 12/03/2009
  De spuit werkt maar 5 jaar, net of je al onder je 20e kanker krijgt. het werkt maar tegen 2 van de 100 soorten HALLO DENK FF NA nu een nutteloze spuit waardoor de kans na je 20e alleen maar groter word op kanker alleen maar door die spuit en ook nog eens onvruchtbaar worden, nee bedankt doe het niet !!!!!!!!!!! WERKT MAAR 5 JAAR ,, JAA DAG
 • Reactie door weter op 12/03/2009
  ja het werkt inderdaad MAAR 5 JAAR kijk maar op de kankerbestrijding site verder staat het bijna nergens aangegeven ik doe het dus echt niet 5 jaar is echt niet veel en ik krijg echt niet dan al kanker
 • Reactie door ja op 12/03/2009
  ja ik doe het echt niet ik wil niet dood of onvruchtbaar worden en het klopt dus dat het maar 5 jaar werkt ik dacht dat het een grapje was fijn dat ze dat ook ff zegge ze wille het gwoon aansmeren het bedrijf dat het maakt verdiend er zo veel aan voor die 5 jaar komop zeg, daarna zeker onvruchtbaar ofzo ik wil het niet!! de bijwerkingen zijn NIET bekend wedden dat het over 5 jaar verboden is die spuit.
 • Reactie door =( op 12/03/2009
  DOE HET NIET MENSEN !!!!!! komop zeg......................... wie neemt nou zo'n prik ? dan ben je toch gek w8 toch nog even tot dat alles duidleijk is !!! en vooral als het toch maar 5 jaar werkt
 • Reactie door fjodor op 12/03/2009
  zijn jullie nou echt zo naief dat jullie denken dat er in nederland, een land met zeer hoog opgeleide artsen, een vaccin wordt gegeven dat je onvruchtbaar kunt maken, of dat je daar ontmaagd door kunt worden. lieve mensen, ontmaagd word je alleen door met een jongen naar bed te gaan. dus ik zou zeggen, gewoon doen, ze geven zo'n spuit echt niet als het gevaarlijk is hoor
 • Reactie door Patrick op 12/03/2009
  Gepost door Alex op 9 mrt 2009 @ 13:54 En als iemand vervelend tegen je doet en jij daar weerstand tegen kunt bieden, kan je lichaam ook beter weerstand bieden tegen ziektes. ____________________________________________________________ Ik moest lachen.
 • Reactie door Taylor Kimora- leanne op 12/03/2009
  Ik heb die prik gehaald en ik had er eigenlijk spijt van.. Na die prik was me rechter arm verlamd + ik kreeg een hoofdpijn, spierpijn en ik was heel erg suf. Mijn vriendinnen hadden precies het zelfde, we hadden allemaal spijt. Maar het is al gebeurd ende pijn wordt steeds minder. Alleen nu nog hopen dat we gezond blijven en dat de prik helpt want we moeten nog 2 keer naar Ahoy Rotterdam om nog eens een prik te halen. Alle meiden; succes;)
 • Reactie door j op 12/03/2009
  ik heb prik ook een tijdje geleden gehaald en ben nog steeds niet dood:)
 • Reactie door u op 12/03/2009
  dapen
 • Reactie door Me. op 13/03/2009
  @ Felice - MONEYMONEYMONEY.
 • Reactie door Ik op 15/03/2009
  Ik vind het echt dom dat ze die prik doen. want ze weten nog helemaal niks over de bijwerkingen. daarom heb ik de prik ook niet genomen. straks heeft het wel een rare bijwerking !!!!
 • Reactie door wiltgeenkankeraub op 15/03/2009
  ik heb ze alledrie al gehad en ja je arm wordt er slap van de eerste dag(en) maar na een jaar leef ik nog! en mensen stel je niet zo aan voor een prikkie. als je kanker krijgt heb je der nog meer!
 • Reactie door Katinka op 15/03/2009
  als ze er niet genoeg vanaf weten doen ze die prik heus niet hoor. ik vind het dom dat mensen er geruchten over verzinnen, terwijl het heel belangrijk is een prik tegen kanker. ik ga hem woensdag halen, en heb geen moment getwijfeld of ik het wel of niet zou doen. beetje vertrouwen in de medemens ;)
 • Reactie door Peetduck op 15/03/2009
  Denk gewoon dat alles wat er word gezegd niks van waar is. Waarom zou de overheid dan dit aanraden toch de doen en vooral de mensen die nu zeggen Nee dankje, en je hebt het later zeg je had ik maar? Weet je nog die prikken toen je 6 of 7 was voor rode hond enz? Heb je daar iemand over zeuren? Is toch precies het zelfde, kan precies hetzelfde gebeuren als bij het "baarmoederhalskanker project" Dus zou het gewoon doen, maar aangezien ik geen meisje ben, hoef ik ook niet. Heb zelfs ergens gelezen, dat ze zo iets voor jongens zouden willen instellen alleen het is te duur! Dus jongens geen zorgen!;)
 • Reactie door a op 15/03/2009
  jongens en baarmoederhalskanker??
 • Reactie door Peetduck op 15/03/2009
  Nee, maar als een jongen en een meisje sex hebben kunnen jongens bepaalde bacterien overbrengen bij meisjes, waardoor dat meisje sneller baarmoederhalskanker kan krijgen!;) Maar dit komt niet vaak voor!
 • Reactie door Louise op 15/03/2009
  hahaha wat een aanstellerij allemaal. Je gaat er heus niet dood aan. En welke tuthola's hebben dat rattengif verhaal verzonnen? Dat zijn vast dezelfde bimbo's die van die kettingbrieven geloven, over dooie mensen die onder hun bed zitten. "stuur dit door naar 40 mensen of ik vreet je moeder opppp"
 • Reactie door L op 15/03/2009
  Je kan er niet dood aan gaan, verlamd door raken of zelfs onvruchtbaar door worden. Dat dat wel is gebeurd in Amerika klopt. Alleen gebruikten ze daar een andere vaccin voor een ander soort kanker. Maar wat er wel met deze prik is, is dat het een heel hoog percentage alluminium en dat dat zeer schadelijk is voor je zenuw- en hersencellen. Ook moet zo'n prik aan 7 eisen voldoen en voldoet deze prik aan 5 van de 7 eisen maar matig. Ik ga hem iniedergeval niet halen. Want ik laat me niet iets in mijn lijf spuiten waar nog zoveel vragen en onzekerheden overzijn.
 • Reactie door Shiit! op 15/03/2009
  In amerika zijn er 80 meisjes aan overleden. Er zijn verder ook een aantal meisjes verlamd geraakt. Er is onderzoek naar gedaan en het bleek wel door die prik te komen.. En die prik werkt maar 10 20 jaar. terwijl de meeste vrouwen pas tond hun 40ste 50ste jaar baarmoederhalskanker krijgen.. Dus jaah..:S:S Errug slim lijkt het meniet:S ik kom uit '92 dus hoef hem niet te halen.. meiden die het wel doen.. suc6!
 • Reactie door Shiit! op 15/03/2009
  Ojaah! en die prik moet idd aan 7 eisen voldoen en voldoet er maar aan 2 zeker! de rest is niet eens zeker..:S
 • Reactie door claudia op 16/03/2009
  Mijn moeder of andere oudere die hebben vroeger ook geen prik gehad en hun hebben nu ook nergens last van gelukkig onzin die prik ik kom die echt nie hale niemand van ons school
 • Reactie door gfhj op 16/03/2009
  ik weet niet van jullie maar in de prik zitten verzwakte virussen om je witte bloedcellen te laten wennen en om de volgende keer goed te kunnen genezen dus ik gah hem hallen
 • Reactie door Ikke op 16/03/2009
  ik heb de prik gehaald en ik heb er spijt van, hij deed echt heel erg pijn en heel veel meisjes moesten huilen ik was ook erg ziek ervan ongeveer een week en nu heb ik nogsteeds een blauwe plek en bultjes weet waar je aan begint !! Groetjes...
 • Reactie door Kyliee op 16/03/2009
  baarmoederhals kanker is niet eens een van de ergste kanker's de meeste vrouwen worden er toch weer beter van.
 • Reactie door Jennifer op 16/03/2009
  Ik wou die prik eerst wel halen, toen een vriendin van ons mam zei dat je daarvan ontvruchtbaar kan worden. en dat er in amerika heel veel mensen aan dood zijn gegaan, er zijn zoveel dingen nog niet bekent en ik weet zelf ook niet wat ik moet doen. maar ik mag die niet van ons mam nemen. ik wacht liever een paar jaartjes, misschien dat ze dan meer onderzoek hebben gedaan.
 • Reactie door djafaa op 17/03/2009
  ik neem de prik wel maar ik ben bang dat het gevolgen heeft ik hoop dat al die verhalen maar verzonnen zijn :(
 • Reactie door emo troughts XD omg op 17/03/2009
  hoi naja je moet er wel wat voor over hebben om dood te gaan he! =D
 • Reactie door nth op 18/03/2009
  hoi
 • Reactie door nth op 18/03/2009
  hoi 2
 • Reactie door britt op 18/03/2009
  gewoon die prik halen, krijg je het later toch en heb je hem niet gehaald heb je altijd spijt.
 • Reactie door Samantha op 18/03/2009
  Ik heb die prik ook gehad en ik was ook eerst bang door al die verhalen en dat ben ik nu nog steeds. Ik denk zelf dat die verhalen niet waar zijn maar het blijft natuurlijk wel in je hoofd zitten
 • Reactie door veroon op 18/03/2009
  @britt het kan ook dat je hem nu haalt en dat je later spijt krijgt omdat blijkt dat je een misvormd kind krijgt door die vaccinatie.... je weet neit of het werkt en wat er kan gebeuren.
 • Reactie door Bo Wildschut op 18/03/2009
  Ik heb de prik gewoon genomen. Het 'kan' dan wel een expiriment zijn (weet niet zeker) maar waarom vragen ze iedereen zo nodig naar die prik? dat laat toch wel zien dat die prik belangrijk is. Trouwens de meisjes die geen prik genomen hebben krijgen nog een oproep om de prik toch wel te nemen alleen nu met betere uitleg. En denk je nou echt dat ze die prik doen om te kijken wat de bijwerkingen zijn. Bij de sinas/cola prik wisten ze ook eerst niet wat de bijwerkingen zijn...
 • Reactie door latifa op 18/03/2009
  ik ben de enige in mijn school die de prik heeft genomen maar voor de gene die het niet nemen doene dom want ze zeggen allemaal:NEE niet gaan we zijn proefkonijn, maar over heel nederland worden meisjes gevraagdt om de prik te halen dus ik denk niet dat je er aan dood kunt gaan
 • Reactie door hoi op 18/03/2009
  kom op mensen! al die fabels zijn niet waar. Er is niet bewezen dat het werkt maar dat je er van dood kan gaan klopt echt niet. Denken jullie nou echt dat ze dit dan aan jonge meisjes geven, zonder dat er getest is of je er dood aan kan gaan. Denk het niet. En dat van dat rattengif is al helemaal niet waar. Ook in andere landen zijn er geen meisjes aan overleden. Dit plaatsen ze alleen om je bang te maken. Ik vind dat die prik geen kwaad kan. Ik heb liever geen kanker later. Ik heb de prik gehaald. Je kan ook geen misvormd kind krijgen of ontvruchtbaar worden allemaal fabels. Dan zou het zelf illigaal zijn om het aan ons te geven. Dadelijk blijkt dat de prik wel effect heeft en je hebt hem niet gehaald. Dan heb je spijt of niet dan. Ben blij dat je nog zo jong bent en dat je teminste een prik kan halen.
 • Reactie door DrAmAqUeEn. op 19/03/2009
  ik heb die prik gehad maar ik durf niet voor de 2e het deed gwn egt pijn het was helamaal opgezwollen
 • Reactie door Stylo-Sma op 19/03/2009
  Ik moet die prik nog halen, maar weet niet of het een goed idee is? Moet ik het doen?
 • Reactie door dasgdgofra op 19/03/2009
  ik heb hem ook gehaald alleen ik heb heel erg getwijfeld. want aan de ene kant denk ik, waarom zouden ze hem geven als het gevaarlijk is maar ik hoor ook allemaal verhalen dat het slecht is. maar ik wil gewoon even de waarheid weten want het is allemaal zo onduidelijk. maar ik denk dat ik de volgende prikken wel gewoon ga halen. en hij deed echt helemaal geen pijn! en als je hem niet gaat halen omdat hij mischien niet werkt is echt dom, want je kan hem beter voor de zekerheid halen.
 • Reactie door anoniem op 19/03/2009
  ik heb die prik niet gehaald,want ik weet niet wat ik wel en niet moet geloven. Veel volwassene zijn bang voor hetgene dat is gebeurd met DES; medicijn dat zorgt dat je minder miskramen krijgt. Hierdoor zijn de kinderen van de medicijn-gebruikers onvruchtbaar geworden. maar goed, dat was 10jaar terug ofso. Nu zijn we 10jaar slimmer geworden, en dus is de wetenschap ook bevordert naar een hoger niveau.
 • Reactie door Daantje op 20/03/2009
  Al die geruchten over dat er meisjes dood aan zijn gegaan en verlamd aan zijn geraakt is echt ONZIN! Het is gewoon niet waar! Ook dat de meisjes die nu geprikt zijn, of zullen worden, proefkonijnen zijn, is niet waar, want het vaccin wordt al acht jaar gegeven in Amerika. Nederland laat echt niet zo veel meisjes vaccineren als het niet veilig is! Dus: Je gaat er NIET dood aan! Ik zou zeggen: als je de kans hebt de prik te halen, DOEN!
 • Reactie door blondie op 20/03/2009
  ik heb oook die prik gehaalt en er is niets aan de hand!! anders doen ze dat in nederland echt niet! this alleen maar goed
 • Reactie door astrid op 20/03/2009
  er gaan elk jaar 172 vrouwen dood aan baarmoederhalskanker.
 • Reactie door Marie op 20/03/2009
  Die meisjes die die prik al gaan halen zijn domme meisjes Omdat jullie gewoon proefkonijnen zijn Waarom denken jullie dat ze Ipods verloten en waarom denken jullie dat het gratis is??? Think before you do something En zeggen jullie maar ik heb die prik al gehaald niks aan de hand er kan pas iets gebeuren na de derde prik of na 3 jaar ofzo als je ontmaagd bent maar jah jullie moeten zelf weten het medicijn is niet getest bij meisjes van 12 to 15 jaar em dat willen ze nu bij die meisjes testen er is niet eens veel kans dat je baarmoederhalskanker kan krijgen je kan het krijgen als je vrijt met een jongen die vies is in zijn piemel volgens mij en al neem je die prik de kans verhoogt dat je het krijgt je kan nu wel zeggen niks gebeurt wacht af je zal zien wat er zal gebeuren en als er niks gebeurt heb je geluk want dan kan je bloed dat medicijn wel aan ik haal die prik nooit in mij langzalzeleven Voorkomen is beter dan genezen
 • Reactie door moi_811 op 21/03/2009
  @annemiek De prik is de afgelopen jaren wel uitgetest, maar dat doen ze nog maar sinds ongeveer 7 jaar. En het duurt 10 tot 15 jaar voordat het baarmoederhalskankervirus zich ontwikkelt tot echt kanker. Daarom kunnen de onderzoekers eigenlijk nog niks zeggen over de effecten van de prik op lange termijn. Baarmoederhalskanker is eigenlijk een best zeldzame ziekte: ongeveer 600 vrouwen krijgen het per jaar, en 200 overlijden daarvan. Maar aan bijvoorbeeld dikke darmkanker overlijden elk jaar 4500 mensen, en aan borstkanker 3400. Wat mij betreft zou het geld dus beter uitgegeven kunnen worden aan goede onderzoeken zoals het uitstrijkje, maar dan voor dikke darmkanker en borstkanker. Ehhm.. 80% van alle vrouwen krijgt het virus, maar dus maar heel weinig vrouwen krijgen echt kanker. Dat is gedeeltelijk aangeboren, maar het helpt ook als je gezond leeft en als je niet zomaar met iedereen naar bed gaat ;) ik hoop dat je er wat aan hebt, ik zou het niet doen. Er is nog veel onduidelijkheid over de prik, en de kans dat je daadwerkelijk baarmoederhalskanker krijgt is klein. Als over een paar jaar blijkt dat de prik wel effectief is, zou je opnieuw kunnen overwegen of je hem alsnog neemt.
 • Reactie door Pauline op 23/03/2009
  De prik is cht niet gevaarlijk! Je kan er zeker niet aan dood gaan of verlamd raken! Het zit namelijk zo: In Amerika is een ander vaccin. In die prik zitten hormonen, die zijn schadelijk. Maar hier in Nederland bestaat het vaccin uit eiwitten. Daarvan kan je niks krijgen, echt niet! :D Het enige wat ze nog niet weten, is of het vaccin over een jaar of 6 nog werkt. Misschien moet je om de 5 jaar een prik. Voor de rest is het allemaal duidelijk hoor!
 • Reactie door Samira op 23/03/2009
  Ik moet die prik morgen halen, maar door al die verhalen twijfel ik gigantisch of ik het wel of niet moet halen. Ik ben als de dood bang dat ik er aan dood ga, en 2 vriendinnen pushen me en blijven zeggen haal em niet hij is gevaarlijk en dat soort dingen.. Ik weet niet wat ik moet geloven, zelfs mijn moeder twijfelt. Ik ben er zo bang voor, maar ik ga hem halen ook al ben ik er heel bang voor.
 • Reactie door Isabelle op 24/03/2009
  @Pauline Ja, je hebt helemaal gelijk. In Amerika zat het hormoon Gardasil erin. Dat veroorzaakt: * ernstige hoofdpijnen * duizeligheid * bloedstolsels * tijdelijk gezichtsverlies * onduidelijk spreken (letters verwisselen) * flauwvallen 10 tot 15 minuten na de injectie * onwillekeurige samentrekking van ledematen * gezwollen lymfeknopen * spierzwakte * tintelingen en verlamming in handen en voeten * gewrichtspijn * bewustzijnsverlies tijdens aanval * ernstige hallucinaties * overlijden. Geen enkel eiwit kan zoiets veroorzaken!
 • Reactie door kimberly op 24/03/2009
  ik vertrouw het niet je kan er van flauw vallen ik ga niet echt niet ik heb een vriendin die is flauwgevalen
 • Reactie door fjodor op 24/03/2009
  zoals ik hier al eerder heb gezegd, zijn jullie echt zo naief dat jullie denken dat er in nederland vaccins zullen worden gegeven zonder dat deze uitvoerig getest zijn, ja je kan er idd van flauw vallen, maar dat is idem als ze je bloed afnemen voor onderzoek of bij andere vaccins, en zelfs als je te snel opstaat loop je kans om flauw te vallen (ik spreek uit ervaring (A)) als ik jullie was zou ik dat vaccin zo gaan halen, je hebt niks te verliezeb, we leven in ene land met hoogopgeleide medici, die zullen het ehus wel tegenhouden als er een gevaarlijk vaccin werd uitgedeeld hoor ;)
 • Reactie door anoniem op 28/03/2009
  lees en zoek op hyves over deze vaccinaties daar staan veel reacties gek toch h dat het RIVM jullie nu pas goed wil voorlichten vinden jullie dat niet raar? Ik wel!!!
 • Reactie door jara op 28/03/2009
  ik heb de eerste prik niet gehad maar wl de 2e wel kan dat:D
 • Reactie door anoniem op 29/03/2009
  Ik wens de ouders veel succes die over 20,30 jaar met hun dochter moeten bespreken waarom dat zij haar hebben laten deelnemen aan een experiment terwijl de kranten TV bol stonden met berichten van ongeruste ouders. Deskundigen noemden dit een experiment. Daar moet je je kind tegen beschermen, lijkt mij. Daar hoef je niet over na te denken, niet hoogbegaafd of voor doorgeleerd te hebben. Gewoon niet doen, dus. Kritische ouders hebben van doorgeleerde mensen informatie gekregen m.b.t. dit vaccin. De overheid was niet volledig of eenzijdig met hun info. Iedereen wil wetenschappelijk bewijs, dus RIVM laat dat het volk maar eens zien?
 • Reactie door jernalla op 01/04/2009
  ik wil ook nog ff zeggen dat Gardasil en cervarix eigenlijk het zelfde zijn, alleen is Cervarix van een andere fabrikant, Cervarix is dus gewoon een concurrentie product, het is zeker niet beter misschien zelfs slechter omdat het orgineel meestal beter is dan het gekopieerde.
 • Reactie door Dick op 10/04/2009
  http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=8122904&md5=86183cdf325aef4713f2cda5242b57ac Bekijk deze aflevering en oordeel zelf maar. De medische industrie verdient er goud geld aan! En... het is geen vaccin tegen baarmoederhalskanker..!! Het is een vaccin tegen een virus dat baarmoederhalskanker ZOU kunnen veroorzaken!