Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Vind jij lezen saai of leuk?

Laat het ons weten door deze vragenlijst (circa 1 min) in te vullen. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Gemaakt of ontstaan?

Geschreven door Duco op 02/03/2009
Op mijn protestante middelbare school werd verteld over de schepping van de wereld door God tijdens de godsdienstlessen. Tijdens de biologielessen werd de evolutietheorie van Darwin onderwezen. Ik geloof in evolutie, voor zover ik het 'geloven' kan noemen. Als anderen dat niet doen, dan moeten zij datweten. Sommigen geloven dat de wereld geschapen is in 6 dagen. Dat is dan hun ding. Evolutie is meer mijn ding.
Als ik echter op Jehovagetuigenmanier word belaagd met folders, vind ik dat watver gaan. Eind februari werden er door heel Nederland brochures uitgedeeld die de schepping predikten. En ik heb in principe niets tegen propaganda. Maar de folder van creatie.infogaat verder dan objectief feiten weergeven die voor de evolutie pleiten. Een belangrijke redenaarsregel overtreden ze in lke alinea: mijn standpunt wordt steeds vertekend.

'Als je om je heen kijkt, kun je je dan voorstellen dat alles uit n cel is ontstaan?' staat er in de folder. Nee, ik kan het me niet meteen voorstellen. Maar dat is geen punt vr de scheppingstheorie. Darwin heeft er enkele boeken over gedaan om zijn theorie uiteen te zetten. Als daar een paar punten uit wordengekozen om die vervolgens te ridiculiseren, is dat nietwetenschappelijk.

Live and let live. Daar blijf ik bij. Ik ben voor evolutie, de makers van de folder voor de schepping. Maar in mijn brievenbus zie ik liever folders van drogisten en supermarkten.

 
 • Reactie door Jan op 02/03/2009
  De evolutietheorie is de meest aannemelijke theorie waardoor de aarde is ontstaan, geloof je in dit tijdperk nog steeds in het scheppingsverhaal dan vind ik je zeer knap en goedgelovig.
 • Reactie door Halime op 02/03/2009
  tuurlijk is bijna alles uit n cel ontstaan mensen zijn niet door n maar door 2 cellen ontstaan en jullie weten denk ik wel welke cellen dat zijn:|
 • Reactie door lotte op 03/03/2009
  Darwin heeft heel vaak in zijn boek gezecht dat hij iets 'denkt' en dat er in de toekomst bewijzen voor gevonden worden. bijv. allemaal tussenvormen tussen een landdier en een vogel. archeologen zijn er naar op zoek gegaan en hebben het noet gevonden. bovendien vindt ik het een beetje moeilijk om te geloven dat al die verschillende soorten dieren door miljoenen toevallige foutjes in het genenstelsel zijn ontstaan.
 • Reactie door marieke op 05/03/2009
  Ik geloof persoonlijk in de schepping.Waarom? omdat ik weet dat iemand ons geschapen moet hebben. Denk eens na: Ieder manes is bijzonder, met z'n eigen gevoelens emoties's, talenten karakter enz. Dat kan toch niet uit een cel zijn bestaan? Bovendien...er wordt steeds meer bewezen dat Jezus Christus echt heeft bestaan!Mijn oom is Historicus~!! en anders....check de bijbel maar na!
 • Reactie door marieke op 05/03/2009
  Ik geloof persoonlijk in de schepping.Waarom? omdat ik weet dat iemand ons geschapen moet hebben. Denk eens na: Ieder mens is bijzonder, met z'n eigen gevoelens emoties's, talenten karakter enz. Dat kan toch niet uit een cel zijn bestaan? Bovendien...er wordt steeds meer bewezen dat Jezus Christus echt heeft bestaan!Mijn oom is Historicus~!! en anders....check de bijbel maar na!
 • Reactie door hond op 09/03/2009
  woefwoef
 • Reactie door henk op 09/03/2009
  Scheppingsverhaal is bullshit
 • Reactie door oek op 09/03/2009
  henk heeft gelijk oek = oke
 • Reactie door richard op 09/03/2009
  als je iets zegt, zeg dan iets zinnigs, niet iets als 'scheppingsverhaal is bullshit' ik geloof er wel in
 • Reactie door henk op 09/03/2009
  Denk je echt dat een of andere aap in de lucht de wereld heefte gemaakt?
 • Reactie door inge op 09/03/2009
  omg wat zie jij er uit jonge, echt ik heb nog nooit zo'n lelijk hoofd gezien, gaat mie raar genoch!
 • Reactie door Yorik op 09/03/2009
  henk doe normaal man je gaat niet zeggen dat god een aap is (een beetje alsof iemand zegt dat je ma een aap is)
 • Reactie door P op 09/03/2009
  je ma is een aap
 • Reactie door Erik op 10/03/2009
  ik vind het niet erg als iemand in god gelooft. ik heb alleen medelijden met diegene. tenslotte godsdiensten zijn ook alleen maar theorien.
 • Reactie door sin jan op 10/03/2009
  Niemand weet hoe het is ontstaan. Van mij mogen de mensen geloven wat ze willen geloven. Als ze nou eens met bewijzen komen dat het geschepen is. Tjah... niemand weet het. Alleen zijn er meer (kloppende)theorien dan dat alles gemaakt is door een God. Ik geloof zelf in evolutie.
 • Reactie door Aap in de lucht op 11/03/2009
  Sterf gij henk! En als ge sterft, dan zult gij branden in den hel!
 • Reactie door Gerjan op 08/02/2010
  Henk schreef: "Denk je echt dat een of andere aap in de lucht de wereld heefte gemaakt?" Ik stel je graag een wedervraag: Denk je echt dat je van een aap afstamt?
 • Reactie door Gerjan op 08/02/2010
  Oerknal... ...dus eerst was er niks en dat is ook nog ontploft?