Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Lachen om een boek

Geschreven door Charlot op 24/02/2009
Rebecca Bloomwood zit in de schulden, Samantha Sweeting is per ongeluk huishoudster geworden met een IQ van 158 en Emma vertelt iets te persoonlijke details aan haar aankomende directeur...De boeken van Sophie Kinsella zijn hilarisch! En, oke ik begrijp dat je dat niet snel zou zeggen over een boek. Bij het woord boek komen eerder woorden in je op als saai, informatief of spannend. Maar bij deze boeken lach ik echt.

De personages uit de boeken van Kinsella bevinden zich keer op keer in de meest bizarre situaties. Zo heeft (de meest bekende personage, uit de Shopaholic serie) Rebecca Bloomwood een koopverslaving, dat leidt tot torenhoge schulden en kwade bankdirecteuren. En wordt Samantha Sweeting aangenomen als huishoudster, zonder dat ze er erg in heeft.

Op dit moment ben ik druk aan het blokken voor de toetsweek en bestaan mijn dagen uit leren, leren, leren af en toe een paar dagen werken en dan weer leren. Tussendoor lees ik de boeken uit de Shopaholic-serie en kan er na een halfuurtje lezen weer tegen aan. Want, oh wat zijn die boeken leuk.

Niks spannende thrillers of depressieve literatuur dus! Maar leuke, feelgood-boeken. Zo wordt lezen nog eens leuk!

(En nog een leuke bijkomstigheid als ik je toch niet zover heb gekregen, na het lezen van dit artikel om op de bank te ploffen en een boek te pakken, de boeken worden ook verfilmd! 12 maart komt verfilming van de Shopaholic boeken in de bioscoop. Klik hier voor de trailer )

 
  • Reactie door Ik op 26/02/2009
    Ik hou van die boeken !!
  • Reactie door ky op 01/03/2009
    shopaholic! oeh yeah <3
  • Reactie door ikke op 22/03/2009
    ik hou gewoon van die boeken ik wil ze bij me thuis