Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Film: The Uninvited

Geschreven door Duco op 18/02/2009
Normaal gesproken heb ik het niet zo op thrillers. Heb je er een paar gezien, dan heb je ze allemaal gezien. Je kunt de schrikmomenten voorspellen, waardoor het geen schrikmomenten meer zijn. Maar van psychologische thrillers, die ook een realistisch verhaal hebben, dr kan ik geen genoeg van krijgen. The Uninvited is zo'n film.[Zussen]
Anna zit in een psychiatrische inrichting nadat haar zieke moeder is omgekomen bij een brand. Haar vader haalt haar op een dag op en neemt haar mee naar huis. Maar wat Anna eens haar thuis noemde, is nu overgenomen door de nieuwe vriendin van haar vader, de zuster die haar zieke moeder verzorgde. Samen met haar zus probeert Anna te achterhalen wat er precies gebeurd is op de avond van de brand, waarbij haar moeder overleed.

[Schrikmomenten]
Hoewel Anna meer en meer ontdekt hoe gevaarlijk de nieuwe vriendin van haar vader is, denkt haar vader juist dat Anna nog niet van haar psychische aandoening genezen is. En dat is nu net wat The Uninvited zo spannend maakt. Ik wist steeds niet wat er nu cht, nep, gedroomd of aangepraat was. Het is de filmmakers gelukt om een groot aantal schrikmoment in de film te verwerken. En niet alleen door plotselinge verschijnende enge figuren, maar ook door het complot: het verhaal blijft tot aan de ontknoping hl boeiend en schrikwekkend.

The Uninvited draait vanaf 28 mei in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.

 
 • Reactie door bryan op 20/02/2009
  het is zooooo saai
 • Reactie door Charlot op 23/02/2009
  Dit lijkt mij ook zeker een goede film Duco! Psychologische thrillers zijn inderdaad geweldig.
 • Reactie door Janinee op 27/02/2009
  lijkt me een mooie film met een mooi verhaal erin, zou hem wel willen zien :P
 • Reactie door Claudia op 24/04/2009
  Ik heb hem gisteren gezien, ik vond hem echt heel erg eng :P