Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Valentijn een dag van de liefde, of toch...?

Geschreven door Charlot op 17/02/2009
14 februari, valentijns dag. De dag van de liefde, van het wachten op een mooie kaart of de dag van...Ruzies! We weten allemaal dat Valentijnsdag een dagis waarop je je geliefde je liefde kan laten zien. Door middel van een lief kaartje, een kort, onpersoonlijk sms-je. Of een hele mooi verrassing.

Zo ken ik genoeg stelletjes die een leuke verrassing voor zijn of haarvriend of vriendin hebben bedacht. Samen uit eten ofeen romantisch avondje terwijl het huis verlicht is door kaarsjes.

Alleen, wat nou als je al denkt dat je vriend/vriendin zo'n idee zou bedenken voor jou? Dat jij alleen maar een klein cadeautje hebt voor het gebaar, en je denkt te gaan genieten van een romantische avond? En jou partner denkt prcies hetzelfde?

Dat wordt, inderdaad, ruzie. Want waarom had hij/zij niet gewoon gezegd dat er helemaal geen verrassing was? Waarom heeft die gene eigenlijk geen leuk dagje gepland? Houdt hij/zij misschien niet genoeg van je?

Ja, en wat moet je dan? Je partner uitleggen dat je teleurgesteld bent? En hem/haar dezelfde vragen stellen? Dan zit jeaan het eind van de dagtoch nog alleen. Zonder partner, zonder vrienden of vriendinnen, helemaal alleen. En dat allemaal door miscommunicatie.

Zo zie je maar, communicatie is het belangrijkst wat er is. Vooral in een relatie. Dus onthoud goed, voor volgend jaar: bedenk zelf gewoon iets leuks, of koop een mooi cadeau. En als je het niet zeker weet, als je denkt dat hij/zij iets leuks heeft gepland, vraag het dan gewoon. Duidelijker kan niet, toch?

 
 • Reactie door Princess Queen op 17/02/2009
  Nou, ik koop echt elke jaar iets leuk voor mij vriend. En elke jaar steld hij me weer teleur door niks voor mij te halen :S. Dit jaar heeft hij alleen maar rozen naar huis gestuurd en dat was het :(. Terwijl ik een hele mand vol met (letterlijk alles wat rood was en met valentijnsdag te maken had) allemaal hartjes en knuffeltjes voor hem heb gehaald. Pffh, vind het echt niet leuk meer. En weer ook niet hoe ik moet reageren in zo'n situatie. Moet ik volgend jaar gewoo niks meer voor hem halen :S? Want dit is al de 4e jaar dat het zo gaat. Er komt maar geen veranderding in :(!
 • Reactie door anonieeem op 17/02/2009
  tjaa, het is natuurlijk moeilijk, maar ik zou volgend jaar helemaal niks kopen, mobiel uitzetten en de hele dag in bed blijven liggen. ja hallo, jij hebt een HELE MAAND zitten sparen enzeuh, en hij stuuurt je rozen ? nou lekkere vriend :$ of ga naar hem toe, en vraag waarom hij alleen maar 'rozen' stuurt . ik hoop dat ju er wat aan hebt hahah :)
 • Reactie door marokkaantje op 18/02/2009
  ahaha maak je niet druk meid misschien spaart die al voor jullie trouwfeest hihi
 • Reactie door test op 18/02/2009
  test
 • Reactie door pff op 19/02/2009
  Wat? Hij stuurt 'alleen' rozen? Dat vind ik al heel wat. Waarschijnlijk vind hij valentijnsdag onzin en doet hij er alleen aan mee omdat jij het belangrijk vind!
 • Reactie door hoi op 20/02/2009
  ik vind valentijn onzin. allemaal commerciele rommel.
 • Reactie door hagraham. op 22/02/2009
  Weet je wel zeker dat je niet tevreden kunt zijn met 'alleen een bos rozen'? Stel je eens voor: je vriend vind niks aan valentijnsdag maar geeft toch 15 euro (ongeveer) uit aan een bos rozen, en laat ze ook nog bezorgen wat en geld en moeite kost. Misschien moet jij gewoon minder sturen. Waarschijnlijk is hij niet eens echt blij met de mand vol troep, en ik kan me ook niet voortsellen dat hij wilt dat jij al je geld uitgeeft aan een mand voor shit. Zou dat kunnen? Anders praat je erover met hem, maar ik snap eigenlijk niet dat je hem na 4 jaar nog niet goed genoeg kent om in te schatten wat hij van valentijnsdag vind. Trouwens: jongens houden niet van zeikers. XD. Is hij wel de geschikte boy voor jou? Want volgens mij ben jij totaal niet tevreden over hem terwijl hijwel zijn best voor jou doet: lijkt me een dreamboy!
 • Reactie door jolanda op 27/02/2009
  wij hebben elkaar alleen een kaartje gestuurd.maar dat was al fijn.terwijl we elkaar pas drie maanden kennen.het zou mij niet uit maken wat hij me stuurd.het gaat om het gebaar op die dag.en met rode rozen zou ik altijd tevreden zijn.de bloem van de liefde.
 • Reactie door poepiej op 15/03/2009
  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D