Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Lang leve carnaval?

Geschreven door Margo op 17/02/2009
Carnaval komt eraan. Dat is te zien, kringloopwinkels beleven hun hoogtijdagen en in de fopshop kun je met moeite je hoofd draaien of je botst al tegen een ander aan. Er worden carnavalskranten in elkaar gezet, en de dansmariekes oefenen drie keer per week hun danspasjes op het getoeter van de carnavalsband. Heel zuidelijk Nederland is in de ban.[Stom]
Vroeger had ik een hekel aan carnaval, ik vond het verschrikkelijk, al die mensen op een hoopje in een piepklein caf doordrenkt met bier en doorrookt van de sigaretten. Al sinds mijn eerste levensjaar kreeg ik een carnavalspakje aangemeten, het ene jaar een berenpakje met een schattig wollen staartje enhet andere jaar maakte mijn moeder een gouden prinsessenjurk met een echt kroontje. Op school maakten we zelf onze confetti, slingers en serpentines die we dan tijdens onze carnavalsviering op maakten. Allemaal leuk en aardig, maar ik bleef toch liever thuis.

[Optocht]
De carnavalsverenigingen zijn ondertussen al een jaar bezig met het bouwen van hun nieuwe wagen voor de optocht. Maar wat iser nou zo leuk aanzo'n optocht?Je staat 3 uur in de kou te bibberen, om 30 verschillende carnavalsbands te horen en af en toe een gigantische wagen voorbij te zienkomen. En in die drie uur dat je daar staat krijg jeook nog eens kilo's confetti over je heen waar je een week later nog restjes in je bed van terugvindt. Bah.

Maar de laatste jaren vind ik het steeds leuker worden, ik erger me niet meer aan mensen die de hele avond op mijn tenen staan te dansen en als ik doorrookt van de sigaretten en doordrenkt van het bier thuiskom neem ik een douche en ik ben het alweer vergeten.

Lang leve carnaval!

 
 • Reactie door Rianne op 19/02/2009
  Precies! Lang leve carnaval :) Enne, je weblog is leuk geschreven!
 • Reactie door anoniem op 01/03/2009
  carnaval is echt geweldig!! en heel gezellig. Ik heb zelfs een nieuw vriendje erdoor :)
 • Reactie door Jordy Roomeijer op 09/03/2009
  jij bent egt lekker wijfie
 • Reactie door Ik op 15/03/2009
  Carnaval is echt dom!!!! Omdat er alleen maar domme mensen aan mee doen.
 • Reactie door Margo op 17/03/2009
  Met carnaval kan ik met een smoesje al mijn vriendinnnen zoenen, en met andere jongens want dat heb ik gedaan. Dan ga ik vreemd maar dat maakt mij niks uit. Oeh, voorschut.
 • Reactie door thomas op 22/03/2009
  je bent een leker wijf
 • Reactie door Jenna op 22/03/2009
  Carnaval rocks bigtime! Boooze!
 • Reactie door Jacqueline op 11/04/2009
  Inderdaad knap geschreven. Leuk taalgebruik.
 • Reactie door youknow op 14/05/2009
  IK HOORDE JE DUIDELIJK NIET ZEUREN DIT JAAR... DRANK IN OVERVLOED :-)
 • Reactie door anoniem op 08/10/2009
  ik bedoel iedereen drinkt wel eens een drankje of gebruikt wel eens wat, de een gaat er wat verder in dan de ander