Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

''Ik hou van je'' meest gelogen woorden.

Geschreven door Charlot op 09/02/2009
De zin ''ik hou van je'' is het meest gelogen, volgens het tijdschrift Cosmopolitan. Is dit waar? Zullen de belangrijke woorden ''ik hou van je'' echt de meest gelogen woorden zijn? En, in godsnaam, hoe kun je deze woorden liegen?Mensen schrijven de afkorting ''hvj'' overal onder. Onder smsjes, krabbels, e-mails, kaarten en ga zo maar verder. Amerikanen sluiten zelfs elk telefoongesprek af met ''I love you''.

Maar deze woorden, ze zijn toch belangrijk? Het zijn bijna de belangrijkste woorden die een mens wil horen. Waarom gebruiken we die afkorting dan? En waarom zijn deze woorden het meest gelogen?

En, wanneer hou je eigenlijk genoeg van iemand om het te zeggen? Toch niet na een relatie van een paar dagen? Ikzelf zie eng vaak onder krabbels, in msn-namen of wat dan ook, staan 'Ik hou van je, ik wil je nooit meer kwijt'. Terwijl die verkering nauwelijks een paar dagen aan is. En het erge is, die woorden worden een paar weken later vervangen door 'fuck you'.

Misschien is het iets van ons 'de jeugd van tegenwoordig' of misschien blaas ik deze woorden wel heel erg op. Maar, zeg nou zelf. Jij zou toch ook niet willen dat je 'after the break-up' erachter komt dat je vriendje/vriendinnetje al die tijd tegen je heeft gelogen? En jij wil zelf toch ook niet liegen tegen iemand van wie je houdt? En dan bedoel ik, van wie je echt houdt.

Please, mensen denk voortaan na voordat je iets zegt of schrijft. En zorg ervoor dat de volgende keer de meest gelogen woorden worden ''ik ben er over vijf minuten''. Want deze woorden stonden op nummer drie in de top 3-meest gelogen'. Heel wat minder betekenisvolle woorden, en heel wat minder pijnlijk om te weten dat dit het meest gelogen is. Bespaar jezelf al die pijn en moeite. En ruzie, want we weten allemaal. Als je erachter komt dat iemand heeft gelogen door te zeggen dat hij van je houdt, is diegene nog lang niet jarig...

 
 • Reactie door Angel94 op 09/02/2009
  hey:D Ik zeg het toch heel vaak tegen mijn vriendje en ouders enzo maar ik meen het wel altijd dus ik denk dat dit ieder voor zich is:D (K)
 • Reactie door merve op 09/02/2009
  ik zeg het altijd tegen een persoon waar ik van houd en ik meen het altijd!
 • Reactie door Elsemieke van der Linde op 09/02/2009
  Je hebt een punt. I love you heeft geen betekenis meer omdat elke "breezer" (en laat dit nu net geen generalisatie zijn) het gebruikt. Het is jammer, heel jammer dat zo een mooie betekenis (want houden van blijft natuurlijk mooi) verloren gaat door het respectloze gebruik ervan.
 • Reactie door Nada op 09/02/2009
  kan allemaal wel.
 • Reactie door D. op 09/02/2009
  je hebt gelijk mensen moeten dat niet altijd zeggen ik zelf doe dat ook wel maar denk er ook vaak over na maar meestal schrijf ik het alleen naar mensen die echt iets voor mij betekenen en naar me vriendje maar t is mooi geschreven (Y)
 • Reactie door J. op 10/02/2009
  er zijn ook gewoon mensen die het graag willen horen .. ik hoef dat niet maar soms heb ik een vriendin en die wil het wel graag horen:P dan ga ik ook niet zeggen dat ik het niet wil zeggen omdat het niet zo is ..
 • Reactie door Anne op 10/02/2009
  Het hangt ook af van het moment waarop je het zegt. Onder aan een krabbel valt het niet eens echt op, maar als je het tegen je grote liefde zegt als je met zijn tween in je kamer met kaarsjes aan zit is het al toch meteen al heel wat anders. En meestal zeg je het toch wel tegen de personen waar je ook echt van houdt... denk ik?
 • Reactie door I. op 10/02/2009
  Als mijn vriendje mij hvj zou sturen, kan hij geen hovj van mij terugverwachten. Wat een onzin afkorting.
 • Reactie door fjodor op 10/02/2009
  mijn toenamlige ex zei ook steeds, 'ik houd van je' en dan kom je erachter dat ze iets van 4X is vreemd gegaan, t is dus echt waar dat hier zo vaak over gelogen wordt en dit kan idd niet vind ik
 • Reactie door lars op 10/02/2009
  sukel
 • Reactie door S. op 10/02/2009
  Ik moet een pleidooi houden voor NL. :S Focking saai,,! Heeft iemand een leuke? Misschien over dat je niet meer mag roken in restaurants ofzo...=S HELP ME!!=S
 • Reactie door ikkuh op 11/02/2009
  hoihoi ik vind dat je helemaal gelijk heb! hil vaak zegge ze tege me van xxx of hvj en de rest maar meestal zeg ik dan gewoon doei ofziets. behalve bij me vriend zeg ik hvj alleen alsik dat op dat moment ook egt meen! greetz ikkuh
 • Reactie door je weet zelf op 11/02/2009
  je hebt helemaal gelijk meid ga zo door met schrijven
 • Reactie door Nienna op 11/02/2009
  Ik ben het met 'je weet zelf' en vind ook dat je helemaal gelijk hebt. Je schrijft prettig btw. Ik heb een hele tijd 'hvj' onder smsjes gezet zonder dat ik het meende, hij weet dat nog steeds niet. En ik ben het ook met 'l.' eens, ik vind het ook een onbenullige afkorting. Greetz Nienna
 • Reactie door tomm op 11/02/2009
  ik zeg het nooit behalve als ik het meen maar dat komt niet vaak voor
 • Reactie door ANOUK op 14/02/2009
  ik vind dat anne 100 % gelijk heeft, het heeft zo met de situatie te maken...
 • Reactie door (DIRK)JAN op 17/02/2009
  als ik tegen mijn vriendin ik hou van je segt dan meen ik het........ maar een leugentje om bestwil kan ook goed sijn ^^
 • Reactie door Iris op 19/02/2009
  Ik denk dat je kan zeggen dat je van iemand houd als je je indenkt; De gene waar je misschien van houd gaat dood, op de begrafenis huil je maaaar! Huil je omdat het zo erg is voor de ouders en misschien kinderen of huil je omdat het zo erg is dat je nu voor de rest van je leven verder moet leven zonder deze persoon Nou en als je huilt omdat je het erg vindt voor jezelf dan hou je van deze persoon.. xx
 • Reactie door lena op 15/03/2009
  Heej, leuk onderwerp! ik vraag mijzelf ook vaak af of sommige mensen de betekenis van deze woorden nog wel kennen. Zelf zeg ik nooit tegen iemand 'ik hou van jou' want dat vind ik veel te nep. het onderwerp was heel leuk, alleen heb ik het idee dat je in je stukje veel vragen stelt maar die eigenlijk helemaal niet beantwoord. "Maar deze woorden, ze zijn toch belangrijk? Het zijn bijna de belangrijkste woorden die een mens wil horen. Waarom gebruiken we die afkorting dan? En waarom zijn deze woorden het meest gelogen?" is bijvoorbeeld zo'n stukje. Ik had gehoopt dat je ze daarna zou gaan uitwerken, proberen te verklaren. maar dat deed je niet. Maar je verhaal was voor de rest heel leuk! Je moet zeker doorgaan met schrijven. Succes!
 • Reactie door je moeder op 17/03/2009
  ik hou van je Charlot! dikke kus houvanje love you forever always in my hart never wanna lose you ps: hou van je!
 • Reactie door je moeder op 17/03/2009
  ohja vergeten te zegge, hou van je!
 • Reactie door je moeder op 17/03/2009
  l o v e y o u