Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Sneeuw in Duitsland

Geschreven door KimH op 05/02/2009
Donderdagmiddag, net na schooltijd. Samen met een Duitse vriendin loop ik door de straten van Mnchen op zoek naar een nieuwe iPod. Terwijl we een nutteloosmaar tochvermakelijk gesprek voeren overhet nieuwe seizoen van Deutschland Sucht Den Superstar, begint het zachtjes te sneeuwen...Zachtjes? Dit voelt aan als de hevigste sneeuwstorm sinds het begin van de jaartelling. Binnen vijf minuten is mijn kapsel doorweekt van de sneeuwvlokken ?oh jee, alweer een bad hairday ? en nog eens een kwartier later kan ik mijn la minute gekochte wintermuts uitwringen. Mijn tenen ? diep verborgen in het schapenvachtje van mijn Uggs ? vriezen zich langzaam dood. Een oude vrouw ramt een lantaarnpaal wegens gebrek aan zicht en gaat daarbij keihard onderuit, en ik kan inmiddels een hele debuutroman schrijven in de dikke sneeuwlaag wat zich op de auto?s heeft gevormd.

Het vreemdste van dit alles? Duitse Elisa praat zonder op of om te kijken door over de huidige talentenshows in haar land, het openbaar vervoer rijdt onverstoorbaar verder en zelfs de lokale bedelaar gaat door met zijn activiteiten alsof het weer nooit anders is geweest. En dat alles terwijl mijn hart tekeergaat, de adrenaline door mijn lijf giert (sneeuwballengevecht?!) en ik als non-alcoholica begin te neigen naar een kopje glhwein. Hallooo, mensen, het snuwt! Valt het jullie locals niet op, ofzo?

Ik geloof dat ik nog even moet wennen aan het winterweer hier...

 
  • Reactie door yuke op 09/02/2009
    ach wat leuk! ik ben helemaal verliefd op duitsland en haar cultuur. Nou veel plezier nog
  • Reactie door sam op 07/03/2009
    ik wil ook winter!!! ECHTE WINTER!
  • Reactie door karin op 12/01/2010
    wil je erin schrijven hoe het er nu aan toe gaat het is voor een verslag! plies? alvast bedankt! XXXXXXX karin van dorts.