Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Even helemaal Hollandsch

Geschreven door KimH op 07/01/2009
Er is n ding waar geen enkel gebied buiten onze landsgrenzen tegenop kan: onze Hollandsche wintercultuur. En ondanks mijn stiekeme hoongelach om iedereen die hoopt op een Elfstedentocht, houd ik toch ontzettend van ons land. Chauvinistisch, patriottisme? Nee, gewoon Hollands![Schaatsen]
Vijf maanden chillen met Spanjaarden en Amerikanen was erg gaaf, maar toch is schaatsen iets waar alleen maar Nederlanders goed in zijn. Op de kunstijsbaan in New York?s Central Park was ik ? toch ook niet altijd in balans op noren - de beste schaatser tussen alle kids op dubbele ijzers uit The Bronx. Maar zeg nou zelf, schaatsen tussen de wolkenkrabbers is toch onnatuurlijk? Vorige week heb mijn Hollandsche identiteit weer helemaal teruggevonden: krakend ijs onder mijn voeten, blauwe plekken op mijn benen, een dikke sjaal om (een chte Nederlander weet immers dat deze als redmiddel kan dienen om iemand uit een wak te trekken) en het RTL Nieuws dat over geen enkele andere actualiteit meer kan praten. Bommen in de Gaza-strook? Lekker boeiend, wij krijgen vannacht -15!

[Stamppot? Lekker!]
Zelfs huisvrouwen hebben de weg naar het winterweer gevonden: supermarktketen C1000 heeft zowel de boerenkool als de Unox rookworst in de euroaanbieding. Toeval? Heel Nederland heeft grootmoeders kookboek van zolder gehaald, de staafmixer afgestoft en eet vanavond stamppot. Het resultaat? Gaza-taferelen in Nederland: oorlog in de supermarkt!

Terwijl Piet Paulusma?svooruitzichten meer kijkcijfers dan ooit trekken, geniet ik nog even van dit weer. Voor de open haard, in de sneeuw of bij de schaatsenslijper: zo?n winter als deze mag wat mij betreft nog wel even voortduren. Wat nou, broeikaseffect?

 
 • Reactie door Halime op 07/01/2009
  wij gaan morgen lkkr schaatsen met school in rottermeer, bergsenhoek:D hoop dta het leuk word xD
 • Reactie door lolxorz op 07/01/2009
  zeker niets mis mee!
 • Reactie door Elsje op 07/01/2009
  Heerlijk, ff lekker echt hollands! niks mis mee hoor!
 • Reactie door Lisanne op 09/01/2009
  haha, heerlijk stukje! Groetjes Lisanne