Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Goede voornemens

Geschreven door Charlot op 01/01/2009
De sportscholen zullen druk bezocht worden vanaf 1 januari, er zullen minder sigarettenpakjes verkocht worden, Sonja Bakker heeft weer een goede omzet en dit jaar ga ik echt mijn huiswerk op tijd afhebbenJa, zo lust ik er nog wel eentje. Al die goede voornemens. We zullen ze aan het eind van januari al minder streng toepassen op ons leven en volgend jaar, januari 2010 zullen we weer precies diezelfde dingen ons voornemen.

[Een idee]
Het is vast alleen maar het idee. Het idee van 'een schoon, nog onbeschadigd jaar' dat we voor ons hebben. En ik zit iedereen nu wel belachelijk te maken met hun voornemens, maar ikzelf doe er net zo hard aan mee. En ook met de meest voorkomende voornemens...

1. Ik zal dit jaar twee keer per week de sportschool een bezoekje brengen
2. Op 2 januari, ga ik meteen de stad in om werk te zoeken
3. Ik zal mijn huiswerk afhebben
4. Ik zal mijn huiswerk op tijd (!) afhebben
5. Ik ga sparen
6. Ik ga dit jaar echt niet meer over mijntelefoonabonnementheen
7. Dit jaar ga ik deze voornemens echt waarmaken
8. En volhouden
9. En ik zal op 31 december 2009 trots op mezelf zijn dat ik ze dit jaar wel heb gehaald.

[Werk]
Aangezien ik 30 december zestien ben geworden heb ik dus een heel schoon jaar en een heel schone leeftijd voor me. Vandaar het werk zoeken. Nu ik zestien ben kan ik meer werken en krijg ik niet meer van die belachelijke baantjes aangeboden als afwassen of krantjes bezorgen voor een hondenloontje.

Zitten jullie mij nu ook belachelijk te maken? Denken jullie nu ook...wie doet er nou nog aan goede voornemens? Of...ze haalt het toch niet. Of hebben jullie zelf ook voornemens? En welke?