Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Economische crisis? Waar?

Geschreven door Duco op 10/12/2008
Het gaat niet zo goed met deNederlandse effectenbeurs. Het gaat immers al een tijdje niet zo goed met de Amerikaanse koersen. Dus hebben de mensen minder geld te besteden en neemt het consumentenvertrouwen af. Dat is tenminste wat erin de media gezegd wordt.

Ondertussen koop ik nog evenveel broodjes geitenkaas op het station, besteed meer geld dan ooit aanSinterklaas- en kerstcadeaus enkoop per maand niet minder kleding om geld te besparen. Waar is die economische crisis dan?Ik verdien met mijn bijbaantje als postbode nog altijd even veel, ik heb nog nergens in winkels een hyperinflatie van Zimbabwaanse proporties opgemerkt en als ik de Kalverstraat op zondagmiddag mag geloven, is er nog genoeg consumentenvertrouwen.

Nu is het wel zo dat Balkenende pas nt heeft aangekondigd dat er in Nederland een recessie aan zit te komen. Op de lange termijn dan. Als die recessie echter net zo heftig is als de huidige crisis, dan zie ik die niet angstig tegemoet!

Jullie wel?

 
 • Reactie door Halime op 10/12/2008
  me ouders krijgen nu juist meer geld dan van tevoren :D en bij sandd verdien je ook makkelijk 200 euro per maand. wat best veel is voor mij want ik ben 15...en als k bij ah ga werken of zo krijg ik maar 70 tot 80 euro per maand. ik heb nog geen crisis gemerkt gelukklig:P
 • Reactie door Jooow op 10/12/2008
  Dat komt waarschijnlijk mede doordat ze bij AH vakantie geld apart krijgen. en jij daar in tegen zult het er al gelijk bij op hebben.
 • Reactie door charlotte op 12/02/2009
  rijke lui zullen het merken dat ze met minder moeten dat kan zijn werkgevers en dan ook minder werknemers
 • Reactie door anti-emo op 10/03/2009
  ligt er ook aan wat voor baan je hebt bijvorrbeeld leraar die hebben altijd werk want kinder MOETEN naar school va de wet en een baan in de bouw is slecht wwant mensen hebben minder te besteden en slaan dan maar een verbouwing over