Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Kamelenmelk is goed voor elk

Geschreven door Duco op 26/11/2008
Dat melk gezond is, weet ik al van kinds af aan. Ik vind het een verfrissend drankje. Dat koemelk minder gezonde kanten heeft, moest ik dan maar accepteren. Kamelen geven ook melk, het zijn immers zoogdieren. Maar dat ik bij de Marokkaanse groentenboer in de straat ingevroren kamelenmelk kon kopen, dt was nieuw.Het schijnt dat kamelen, die nauwelijks uiers hebben, melk geven die veel meer lijkt op mensenmelk. Daarom is het gezonder dan koeienmelk, die veelvetter is. Zelfs mensen met melkallergie kunnen kamelenmelk drinken, omdat de allergenen in koemelk niet in de kamelenmelk zitten. En hoewel het dus veel beter en gezonder is, kan ik eigenlijk niet zeggen dat het anders smaakt dan gewone Campina.

Kamelenmelk wordt nu bijna door het hele land verkocht. Dat je het nog niet bij de supermarkt kan kopen, komt omdat er in Nederland slechts n boerderij is waar ze kamelen melken.

Ik begin in ieder geval voortaan mijn dag met een klein glas kamelenmelk. Een klein glaasje ja, want goedkoop is het niet: ?3,50 voor een halve liter!

 
 • Reactie door frank op 26/11/2008
  voortaan kamelenmelk dan maar he
 • Reactie door Halime op 05/12/2008
  wow:| ik vraag me af hoe ht smaakt:P lijkt me niet zo lkkr maar ik kan nie oordelen voordat ik heb geproefd. op naar de supermarkt voor kamelenmelk dan maar!! (hoop dat ze ht hier ook verkopen)
 • Reactie door nathalie op 06/12/2008
  ik ben 14 je bent mooi
 • Reactie door Aap henk op 09/12/2008
  Ik wil wel eens apenmelk drinken.
 • Reactie door michelle op 10/12/2008
  ik ben fan van julie en ik vind spangas heel erg leuk en mijn droom is ik wil ook spangas spellen